Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 248
  • 918
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, 🌺🌺🌺правихте ли йога днес!
Идеален ден за йога! 🤗
Аз правих тази едночасова за пластичност! И друг път съм я правила, много е добра. Смятам тази седмица да я направя поне още два пъти! Дано успея!
Покажете вие какво правите? За другите дни си търся някое видео с около час йога с обърнати пози. Ми, това ми е плана! Хубаво го планирах, дано да го осъществява! 😜

# 121
  • In transit
Уикенда почивам. С главоболие съм и нищо не ми се прави. За утре планирам да правя йога, каква точно не знам, но ще видя дали ще ми се случат плановете, че трябва да оправя един здравословен проблем преди това.
Лейди Лаура, много ми харесват видеата ти, ама да не бяха на испански щеше да е супер. Simple Smile
Жаки всичко наред ли е с теб? Липсват ми картинките ти.
Ре и тя не се е вясвала скоро, надявам се всичко да е наред и с нея.

# 122
Здравейте, приемате ли нови? Занимавам се с йога от около 3 години. Основно ходя в зала.
За Воин с колана, гледам че на снимките са с по-добро разпределение на тежестта между двата крака.

# 123
  • София
С удоволствие ще се запиша при вас. Гледам всеки ден, ако не през ден да правя 30 - 60 минутни сесии. В момента съм на вълна ин йога, а любимите ми учители в този стил са Касандра и Травис Елиот. Виждам, че има много други в първия пост и ще започна да ги проучвам. Да препоръчате някой друг с добри видеа в този стил.
 Иначе имам остеоходроза на гърба и с тренировките се чувствам много по-добре.

# 124
  • София
Здравейте. Още една новачка тук.
Проследната година много се занемарих. Децата са оправданието ми, въпреки че не трябва да ги ползвам за такава цел.
Но вече е наложително да се постегна. Имам болки в гърба и преди, покрай по-редовните занимания, това беше сведено почти до минимум.
Искрено благодаря за събраната тук информация. Ще се възползвам.

# 125
Здравейте на всички новички! То и аз съм съвсем отскоро в темата! 😋😘
Мики, мен пък като ме боли глава, гледам задължително да правя йога, та да ми мине! 😅.
Днес се отчитам с тази йога за цялото тяло! Много ми хареса, точно това търсех- динамична, с обърнати пози. Малко ми трепереха краката и ръцете понякога, но се справих! 😜Даже мисля, че за пръв път си сложих крака на рамото! 😋

Мики, съжалявам, че е на испански, но сега съм зациклила на тази учителка! 😁😂

# 126
Напоследък правя други неща (по- силови тренировки), старая се ежедневно да имам и разходки сред природата, съответно за йога не остава време. Принципно, имам нужда от редовни практики, но ми отнемат повечко време, съответно са за сметка на нещо друго. Към момента просто жертва падна йогата. Simple Smile

Аз също много тача ин- йогата и я открих навремето покрай една от програмите на Боховците. Те имат и много видеа с различни стилове на свободен достъп, ето линк към ЮТ канала им.  https://www.youtube.com/c/bohobeautiful

# 127
почивам бая време - първо тежък МЦ, след това взех, че паднах много лошо, та закъсах с коляно и ръка и реших, че е по-добре да се възстановя, че на тази възраст няма нужда от геройства. днес мисля да опитам с нещо леко, но ако има болки - още малко спиртни практики.

# 128
  • Mostly in my mind
тук съм и аз. предната тема малко ви поизтървах. Simple Smile

# 129
Здравейте!
Аз съм съвсем начинаеща и от два дни изпълнявам упражненията в това видео: https://www.youtube.com/watch?v=L9oFwpLlhvw&ab_channel=NatuRaliYoga

Искам да попитам нещо. Понеже в ежедневието не стоя с много изправен гръб, а в повечето клипове винаги присъства ''изправете/издължете гърба'', след като го направя (дори докато стоя седнала между упражненията), изпитвам дискомфорт. Това усещане на моменти доста ме разсейва и сякаш ми пречи да изпълнявам някои от упражненията, защото не го чувствам релаксиращо, а по-скоро обратното. Например ако е нещо свързано с други части от тялото, усещам кога съм на лимита си и мога да контролирам напрежението в мускулите, не прекалявам и знам, че с постоянни тренировки ще имам напредък. Просто това с гърба не го усещам по същия начин. Мислите ли, че ще премине с времето, защото по време на упражненията постоянно се повтаря, че не трябва да има напрежение, дискомфорт и т.н.

# 130
Аз бих наблегнала на разнообразни упражнения за засилване и разтягане на гърба. Например просто да седиш на земята с изпънати крака и НАИСТИНА изправен гръб, ще се учудиш колко е трудно това в началото Grinning
Нормално е да усещаш известно напрежение и дискомфорт, но не бива да има болка. Важно е да не се прекалява, в йогата няма насилване, а се слуша тялото. Прави колкото можеш, внимателно и бавно, така че да не си докараш травма. Тялото постепенно свиква, ако си редовна скоро ще усетиш, че можеш да "натиснеш" още малко, но пак без насилие.

# 131
Искам да попитам нещо. Понеже в ежедневието не стоя с много изправен гръб, а в повечето клипове винаги присъства ''изправете/издължете гърба'', след като го направя (дори докато стоя седнала между упражненията), изпитвам дискомфорт. Това усещане на моменти доста ме разсейва и сякаш ми пречи да изпълнявам някои от упражненията, защото не го чувствам релаксиращо, а по-скоро обратното. Например ако е нещо свързано с други части от тялото, усещам кога съм на лимита си и мога да контролирам напрежението в мускулите, не прекалявам и знам, че с постоянни тренировки ще имам напредък. Просто това с гърба не го усещам по същия начин. Мислите ли, че ще премине с времето, защото по време на упражненията постоянно се повтаря, че не трябва да има напрежение, дискомфорт и т.н.
Нормално е това усещане за напрежение, караш мускулите на гърба ти да правят нещо, което обикновено не правят - да го държат изправен. С времето ще станат по-силни и ще ти се струва по-лесно да стоиш с изправен гръб.

# 132
Благодаря, момичета!
Ще послушам съвета относно упражненията за гръб и също ще се старая да стоя по-изправена в ежедневието. За останалото просто ще си дам време.

# 133
  • София
Здравейте!
Аз съм съвсем начинаеща и от два дни изпълнявам упражненията в това видео: https://www.youtube.com/watch?v=L9oFwpLlhvw&ab_channel=NatuRaliYoga

Да, гърбът ти не е свикнал. Това идва и от отслабени мускули на гърба и от скъсяването им.
За да ти е по-лесно в началото може да сядаш върху блокче или на нагънато плътно одеало. И съвсем леко повдигане прави стоенето с изправен гръб в пъти по-лесно.

Аз за това много обичам айенгар йогата, защото се използват много подпомагащи средства, за да влизаш в позите и същите ползи могат да се получават и от абсолютно начинаещи.

# 134
Почти свърших 30-дневното предизвикателство на Таня и мисля с какво да продължа.
Онзи ден бях много уморена, направих около час+горещ душ и направо се размазах от кеф.

Общи условия

Активация на акаунт