Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 598
  • 918
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Майтап на страна, но и аз имам хубава новина. Нямам възел на щитовидната. Имаха съмнение след ЯМРто, но бе се потвърди.
Лошата е, че съм си дебела.

# 751
  • София
Жаки, радвам се , че отново те сред нас и на постелката. Бързо довъзстановяване. Бързо ще си върнете формата. Тук може да изскочи нещо полезно. Мисля,че Инес даже е и терапевт, някъде май съм срещала преди време. Ако искате прегледайте.

https://www.youtube.com/channel/UCi5TeGLXGym4hpp166S5oYA/videos

https://www.youtube.com/c/LeighaButler/playlists - и това открих сега, май ще пробвам нещо.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 17:22 от Emsi696

# 752
Майтап на страна, но и аз имам хубава новина. Нямам възел на щитовидната. Имаха съмнение след ЯМРто, но бе се потвърди.
Лошата е, че съм си дебела.

ох, всички /почти/ сме така Joy
дайте хубави упражнения за лице, че годинките тик-такат и тези с плътна кожа увисваме.

# 753
Имам асиметрично лице 😁 единият ми клепач е по-повдигнат от другия, защото като правя гримаси, вдигам единия клепач повече 😁 сега се старая да наваксам и другия мускул да тренирам, ама само него не мога, и другият тръгва. А само силната вежда, мога Simple Smile

# 754
О, да. И мускулите на лицето, както всички останали, трябва да се тренират. Повечето хора спират с тренировките до врата и на лицето плякат кремове и какво ли не и очакват УАУ ефект. А то стегнато дупе/корем например само с крем не става. В идеалния вариант мимиките ни са такива, че лицето е тренирано редовно и балансирано, но моите не са за съжаление, даже с часове се пуля неподвижно в монитора. Sad И правя разни неблагоприятни гримаси. Поне вече не бърча неконтролируемо вежди и чело и там мимическите ми бръчки вече са станали незабележими. И очи мога да присвивам вече без да се образуват гънки наоколо. Ура! Joy

Та и на мен ще ми е полезно да споделите каква йога за лице правите. Simple Smile

# 755
Правя част от упражненията на т.нар. гуа ша масаж, с една керамична лъжичка. Най- общо това са движенията по линиите, с които нанасяме крем на лицето, но с лек натиск. Има доста видеа и всеки може да си хареса нещо, което да прави редовно, не е нужно да тръгваме с голямата кошница Simple Smile Много е приятно и не изисква кой знае колко и като време и като умения.

# 756
Масаж хубаво, но това влияе ли на тонуса на мускулите?

# 757
Габи, сестрата на Инес е кинезитерапевт.
Много е добра, между дургото. При нужда само към нея се обръщам и се доверявам. Препоръчвам!
https://gsrehabit.com/

# 758
Здравейте, мили йогички:)
Скрит текст:
Почти месец мина от операцията ми и имам зелена светлина да започна лекичко с йога.
Не мога обаче да правя чатуранга и изобщо всичко, което иска гръдни мускули.
Та помахайте с подходящи пракити, ако да ви попадали. Любимите ми Ащанга и Флоу ще почакат поне месец още. Правих вчера е Елена Малова едно видео Без нагрузки рук, трябват ми още подобни.
За щастие не се налага химио и лъче терапия на този етап поне.
Докторът ми смята че е възможно до март да съм готова за Индия, но ще видим. Толкова са ми слаби мускулите след месец пауза, че не знам как ще се възстановя и още месеци няма да мога тежки класове да правя та ще видим.
Сега се радвам че поне нещо ще мога, дори и по- леко.
Та ако  са ви попадали класове не ангажиращи силово гръдни мусули, споделете ми линк моля.
Пожелавам да не се налага повече нищо друго, и най-лошото да е зад теб Heart
Знам колко много очакваше ходенето в Индия.

# 759
Дали е студено по студията? Скоро не съм ходила, за днес ми се ще да направя йога вайб, техните зали са огромни и ме е страх, че ще ми е студено 🥶

# 760
Не - много добре са отоплени. Изток  - всяка събота и неделя ходя(  и вчера бях).

# 761
Не - много добре са отоплени. Изток  - всяка събота и неделя ходя(  и вчера бях).
Къде по точно е това студио и работи ли с Мултиспорт?

# 762
Йога вайб Изток - на Плиска. Адресът е ул. Райко Алексиев №15. От странатана Била(бившо кино Изток), първата пряка посока 4-ти километър надясно, след това втората пряка пак вдясно. Много е близо, но малко завъртяно.
  Да работят с Мултиспорт. Планувала съм да се разходя и до Сан Стефано. А преди около 2 седмици откриха нова зала на Г. М. Димитров.

# 763
Здравейте на всички! Приемате ли нови попълнения?
От няколко дни ви чета.
Йога не бях правила никога досега(с изключение на едни бегли опити в студентските години).
Медитирам отдавна, с някакви прекъсвания във времето.
Реших да опитам йога.
Ей така на шега без никакви очаквания.
23 ден ми е днес. Правя йога с Таня вкъщи.
Е, оказа се моето нещо.
И съм изключително щастлива.
Ставам всеки ден с желание.
А това е нещо, което отдавна не ми се беше случвало и нямам търпение да си взема постелката и да започна.
Много ми харесва.
В годините съм пробвала да тренирам какво ли не.
Като цяло в нищо не съм постоянна и все се отказвам.
Надявам се все така да продължа с йогата, защото забелязвам толкова много ползи за себе си, затова толкова кратко време, че чак се чудя как е възможно това?
Тук имаме и групови занимания.
 Но по-скоро не бих отишла там засега.
Но не го отричам за в бъдеще. Може и да пробвам.
Аз съм доста интровертна личност и не мисля, че ще е моето.
Предпочитам да вървя сама по този път и да си я правя у дома, сама със себе си, на спокойствие.
Правя абсолютно всеки ден дори понякога и по два пъти.
Започнах по 10, 15 минути йога за напълно начинаещи.
Сега правя по 30, дори по един час.
Но най-добре се чувствам като правя по 20 минутки, но всеки ден.
В началото треперих доста, но всеки ден става все по-добре.
Чувствам една невероятна лекота, зареждане, психически ми действа страшно добре.
Всеки път усещам, че се справям по-добре и по-добре. И това ми дава кураж и сила да се опитвам да се подобрявам и следващият път да мога повече.
Без никакво насилване обаче, с малки стъпки.
Съумявам да не мисля за абсолютно нищо и тези 20 минути ми се отразяват чудесно. Буквално като прераждане.
Чувствам се повдвижна, стегната, спокойна, концентрирана, заземена.
Доста чета по темата и се уча.
Много се зарибих. Медитацията не ми е чужда, а йога се оказа точно това, от което имах нужда, точно в този момент.
Сякаш идва точно навреме🙂
Преживявам трудна година.
 Боря депресия, тревожност, неприятни преживявания много ми се натрупаха през последните две-три години.
За психиката виждам толкова много ползи, също и тялото си го чувствам сгегнато, витално.
Чувствам буквално енергията, която се движи по цялото ми тяло.
Чувствам тялото си различно.
Енергично, раздвижено, чувствам се ободрена.
Много ми е добре.
Мисля, че се справям доста добре като за начинаеща. Ама, че съм скромна 😆
Повечето от асаните не са ми особено трудни( засега де, защото разучвам най-основните).
А и защото колкото и да е съм се занимавала с някакви упражнения и тренировки във времето и не съм съвсем пън.
И вече имам любими асани.
Мисля, че най-после открих нещо, което ми харесва да правя като активност.
Още повече, че съм търсещ човек, не съм съвсем боса в духовните теми и смятам, че има много какво да науча от тази практика.
Правя го за себе си. За тонус, за здраве, за енергия и спокойствие.
Все пак съм още само в началото.
Харесала съм си Таня, защото обяснява много добре, отдавана правя нейните медитации, а и гласът й е много успокояващ. Има и още няколки момичета, за които се абонирах-Десита и Светла Иванова.
Ами, засега това е от мен.
С пожелания за здраве и прекрасен Декември🎄

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 19:02 от Caroline_Bingley

# 764
Добре дошла в темата Simple Smile много ме радва ентусиазма ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт