Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 583
  • 918
  •   1
Отговори
# 780
Не, Ули, в Тайланд сме си

# 781
Леле Жаки, много се радвам за бързото ти възстановяване и каква форма само !
аз за 1ви път те виждам - каква усмивка, каква преса .... Heart
не знаех, че живеете в Тайланд

Не смея да споделя, в последно време си възстанових ежедневното ( или поне 5 дни в седмицата ) практикуване с по-класически подход практики, че дълго време заради травма се бях ограничила само и ин и пранаяма. Пожелавам си и през новата година да продължа така , а и да отида на един ретрийт в Азия Simple Smile

# 782
Само зимата за няколко месеца, тази само два за жалост. Да даде Бог да съм добре и да си сбъдна мечтата за школата в Индия. Само ме тревожи че ще е адска жега март там и не знам физически дали ще издържа. Днес имах два класа заради малката от 9 до 12 и окапах. Не знам как бих се справила с 8-10 часа в Индия. Е, то не са само тежки физически де…
Сега тук е около 30-32 но с влагата е бая тежкън, а в Индия е по топло и влажно…
Ще видя как ще е ако идем.

# 783
Привет!
Много сте готини мама и детенце!
Накефих ви се.
Аз си продължвам, втори месец йога! Йей! Вдигам банкет 🎉
Започнах вече ново 30 дневно предизвикателство "Дерзай", с Таня".
Там са по-дълги практиките, понякога ми идват нанагорно, признавам. По-трудни са също така.
Но успявам да ги изкарам, а ако ми е много трудно, спирам и с повече почивки и така.
Да ви кажа обаче леко ме наболява кръста понякога. Особено когато съм правила дъска, чатаранга, кобра, свинкс и такива с активно участие на кръста и съм стояла за повече от 5 вдишвания в тези пози.
Отдавам го на това, че все още съм много в началото и водя абсолютно застоял начин на живот. И дори йога ми идва много движение, тоест нетипично е за мен.
Продължава все така много да ми харесва и онзи ден се случи да не успея да правя(на гости сме) и ми беше търсене, та вчера направих наведнъж ден 4 и ден 5 от предизвикателството.
Дойде ми екстра.
Много обичам поза лотос и открай време си мога да си стоя в нея, но никога не съм можела да достигна земя с цял коляно и крак, така де коляното ми да стигне до земята.
Е, вчера успях!  Съвсем ненадейно се случи вчера. Изведнъж просто видях, че кракът ми успя да стигне до земята.
Единият ми крак опря земята за първи път, само десния засега.
С всеки ден интересното е, че сякаш усещам тялото си повече от всякога.
И успявам да напредвам с бавни стъпки.
Ще направя и това предизвикателство и живот и здраве, по-натам смятам да опитам по-сложните неща-стойки на ръце, по-сложни пози.
Искам много да отида и на някакво събитие (ритрийт се е казва мисля).
Ей така, няколко дни, в планината примерно.
Честно казано нямам търпение да дойде по-топло време, че да мога да си практикувам на зелено 🙂

# 784
Каролин, имаш заразен ентусиазъм 😊 моят инструктор съветва да внимаваме с позицията на таза, да е неутрална, да не сме се надупили, както обичаме да правим, а леко да приберем опашката, за да не се товари кръста. Но зависи и пт асаната, всяка си има специфики.

# 785
Каролин, имаш заразен ентусиазъм 😊 моят инструктор съветва да внимаваме с позицията на таза, да е неутрална, да не сме се надупили, както обичаме да правим, а леко да приберем опашката, за да не се товари кръста. Но зависи и пт асаната, всяка си има специфики.

Да, Таня го казва често това. Аз чак сега започнах да го усещам. Като прибера малко таза, застана по малко по-различен начин, напрежението и натоварването в кръста изчезват.
То си е като наука. Изучава се, всичко има значение.
Ама за да стигнеш до такива изводи  си трябва време и практика.
Заразният ентусиазъм и небързото му изчезване при мен значат, че този път съм на правия път и на правилното място, сиреч оцелила съм си моето нещо.
Даже скоро мисля да пробвам и в зала🙂

# 786
  • София
Честита Коледа момичета. От около месец започнах пак с йога. Боли ужасно, но има ефект. Мърда повече от преди. Навеждам се и почти правя мост.

# 787
Ре, браво бе❤ Но леко с моста! Прави много планк и всичко което укрепва корсета, камила с ръце на бедрата, ако трябват помагай със стената, идеята е да държиш само с коремни мускули, това ще намали болките в кръста по натам. Пази се и бавничко

# 788
  • София
Планк още не мога. Проблемът ми е в Л6 и Л 7.

# 789
Честита 2023 момичета! Да бъдем много здрави, правейки йога асани Simple Smile
След упорити болежки, но и упорито неспиране от моя страна, вече имам напредък- хващам си палците при главоколянната. Не е каквото беше, но не е и с ръце до коленете със стискане на зъби от болка.
Това си мислех скоро, че преди 10г. бях доста по- скована, но нямах болки. Сега съм доста по- гъвкава от преди, ако мога изобщо да употребя тази дума Satisfied но от време на на време нещо все ми заостря вниманието. Явно трябва да си се таманя Simple Smile

# 790
За много години!
Здрава и спорна да е!
Само това ви пожелавам. Другото се нарежда.
Аз съм вече на повече от половината предизвикателство за още 30 дни с Таня. Скоро ще станат 2  месеца, в които правя йога абсолютно всеки ден.
Само един пропуснах.
Там практиките са по-дълги и по-трудни.
Днес обаче една не ми стигна, та направих цели 50минути йога, сутрешна и сега вечерна.
Купих си книга за йогата и днес я приключвам.
Продължава все така да ми харесва и задобрявам. И съм наистина много доволна от себе си🙂

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 23:04 от Caroline_Bingley

# 791
За много години на всички тук.
Да сме здрави, осъзнати и постоянни в практикуването през новата година, това пожелавам. Основно последното се отнася за  мен, защото съм безкрайно непостоянна. И аз правя вече два дни предизвикателството на Таня. Дано успея да го изкарам докрай. Вкарвам си и по нещо от себе си, че понякога нейните са ми леки или малко  изкелифенчени, но като цяло я харесвам много.

Исках да ви питам, попадали ли са ви асани или практики за фертилитета, или насочени към малък таз, яйчниците? При нас със съпруга ми от доста време има проблем. Започнахме и инвитро процедура, ще е на спонтанен цикъл, първата пункция беше неуспешна, но понеже мен ме ужасява идеята да правя пункции до безкрай, много ми се иска да направя всичко възможно да си помогна някак си. Вярвам, че йога работи и в тази насока и ще съм благодарна ако някой сподели опит.

Намасте Simple Smile

# 792
  • София
ЧНГ девойки. Много спокойствие и скучни времена ви желая.
Жаклината има доста за таз, като се завърне, ще ни пише.

# 793
  • София
Честита Нова година и от мен на всички в прекрасната ни група. Аз бях малко претоварена напоследък и все не ми оставаше време за йога, но смятам да го поправя. Но пък всяка сутрин си правя един тибетски ритуал и ... май това ми е оправданието. Трябва обаче да наблегна на укрепване на ръцете. Нещо ми се изморяват. А и малко кг.трябва да сваля, че май съм се поизпуснала по празниците. Caroline, добре, че имате толкова време за практики- малко Ви завиждам, но и се радвам на постояството Ви. Дано всичк да сме по-постоянни през новата година!

# 794
Бийч, всичко що е обърната поза е добре за фертилитет. От свещ до стойки на глава, ръце, каквото и както можеш. Колкото можеш по дълго. Може и на стена да си помагаш. До 60-90 секунди стоиш и дишаш уджиай. Всичко което засилва кръвообръшението и обръща кръво потока е ок за тази цел.
За самият таз, за огъвкъвяване и отавряне - пиши hipp opening yoga и прави с клипчетата.
Или йога для тазобедренный состав, ако искаш на руски.

За да забременееш най- важното е да си спокойна, моят лекар казваше, че най сигурното анти бебе хапче е стресът. Тъй като за тялото самата бременност е изпиатане, ако то си подложена на силен стрес или си фиксирана само в невъзможността да имаш дете, сама блокираш нещата.
В тази посока, Йоагата само може да ти помогне, да се успокоиш и приведеш тялото си в готовност.
Така че каквото и да правиш, не само конкретни практики за таз и праханите в него, ще ти е само от полза. И ще стане, ще видиш:)
Ако всичко е ок здравословно, се успокой и си дай време.

Общи условия

Активация на акаунт