Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 583
  • 918
  •   1
Отговори
# 795
Сега, покрай книгата и вашите коментари се замислих, че ще е хубаво да засиля кръвообращението, защото имам проблеми там.
Имах и проблем с кръвопотока към плода като бях бременна, и изобщо с оросяването.
И четох, че йога много помага в това отношение.
Аз съм толкова бледолика, че чак като анемична изглеждам. Вероятно след толкова застоял живот усещам протока на кръв и енергия и се чувствам толкова добре след практика.
Емс, не завиждай, вярно, че имам много време, но то е защото съм в къщи засега. Аз пък завиждам, на хората които ходят на работа.😂😉
Като почна работа не знам как ще е.
Ще трябва да вмествам сутрешна йога и да ставан много по-рано.
Като цяло за мен е голям напредък, че изобщо правя някакви физически активности сутрин.
Ако знаете колко пъти съм се опитвала да тренирам в къщи.
Ама е насила винаги.
А сега го правя с голямо удоволствие.
Всеки ден ставам с ентусиазъм да правя йога.
 При мен е от огромно значение това, защото боря и депресия, психически не съм особено ок, и това ме спасява, буквално ви казвам.
Емси, и аз качих 5,6 кг.
Обаче е мъка свалянето им.
25 свалих, 5 н3 мога и това си е.

П. С.
Момичета, кажете ми ако ви досаждам д моите приказки.
Просто като намеря нещо, което ми харесва и винаги съм така.
Не мога да млъкна. 😂

# 796
Момичета, препоръчайте ми моля видеа с йога, третираща тазово дъно. Благодаря 😘

# 797
За него ще работиш във всяка позиция:) например във високо куче, стискаш сякаш ти се пишка и задържаш до 5 докато си в позата.
С времето става машинално и има страхотен ефект за по натам, като остареем:) мускулите да държим стегнати.

Виж това с Таня, може да ти е полезно:

https://youtu.be/IFzwbGy4WZQ

# 798
Всичко, за което се сещам е платено за съжаление.

# 799

https://www.youtube.com/watch?v=lGtPoQ6BNX4&list=PLf0We5Ob3i9iyR … ZUml&index=1&t=4s

# 800
  • София
Оказа се,че има много руски клипове за тазовото дъно.
   Аз пък днес си направих практика за урепване на ръцете с Елена Малова и ще се постарая да ги правя редовно, защото ми треперят ръчичките и ми трябва сила.
   Caroline_Bingley, познато ми е и как ти омръзва да си си у  дома, и опитите да правиш нещо и все да не ти достига желание. Аз по принцип никога не съм спортувала активно, докато не открих йога. Сега след практика съм усмихната и много доволна, даже може да се каже щастлива. Действа ми и зареждащо, и успокояващо. Моите практики са вечер слад работа, когато остана сама в офиса. А от 2 месеца имам кратък сутрешен ритуал за 10-тина минутки...за повече нямам време. Мисля,че и в парфюмните теми сме заедно. Та от там се сетих, че на мен лично много добре ми действа аромата на смирна, омиротворяващо и отпускащо и си пръскам вместо пръчици да паля. Надявам се йога практиките да помогнат за депресивните състояния. Хубаво е да се присъедияват нови лица в групата.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 01:33 от Emsi696

# 801
Момичета какво правите с йогата когато сте в цикъл и то в най-тежкия ден?
Давате ли почивка?
Мисля утре вместо силови да си направия петте тибетци + още 10 минути допълнително асани от йогата.

# 802
Давате ли почивка?
Мисля утре вместо силови да си направия петте тибетци + още 10 минути допълнително асани от йогата.

Аз нямам спирка 😆
Но моят цикъл много се промени след раждането. Вече е къс, безполезнен, и по-оскъден.
И не ми пречи изобщо. Не пропускам нито ден.
Просто гледам да правя по-леки движения, да не са много висащи, крака нагоре, резки движения, свещ, обърнати пози и такива.
Както казва Таня по-меки, нежна практитка.
За врат примерно или подобни не толкова силови. И по-кратички.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 11:44 от Caroline_Bingley

# 803
  • In transit
Елора, тук от темата научих, че не трябва да се правят обърнати пози по време на цикъла. Само в деня, когато ми е най-силен цикъла не правя йога, иначе си правя.

# 804
В йогата съм самоука предимно.
Асаните от нета съм си ги научила.
Но все пак по-внимателна ще бъда утре.
Обърната поза какво значи?

# 805
  • In transit
Свещ, например...и други пози с краката, и таза нагоре. Grinning
https://www.stefibozhilova.com/?p=2084

# 806
Оки, аз такива не правя.

# 807
Момичета какво правите с йогата когато сте в цикъл и то в най-тежкия ден? Давате ли почивка?
Давам си. През периода не правя обърнати асани, освон да лежа на пода по гръб с вдигнати изпънати крака на 90градуса ( вместо сарвангасана-свещ)
Обикновенно правя възстановяващи комплекси ( restorative )

Елора по принцип ли не правиш обърнати асани, или в тези дни само ги отбягваш ?

# 808
  • София
Може да правите ин йога. Позите се задържат дълго, отпускат се мускулите и сухожилията. Дълбокото дишане действа релаксиращо и обезболяващо (ако имате проблем с болки свързани с цикъл).

Дори и куче гледащо надолу е обърната поза  и не е препоръчетелно да се изпълнява в дните със силно кървене.

# 809
  • Mostly in my mind
Давате ли почивка?
Зависи от практиката. Но в повечето случаи пропускам,  просто защото ми е дискомфортно.

Общи условия

Активация на акаунт