Английски коледен кекс

  • 135 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 531
 За втори път правя АКК. Предния път също пекох в един по-голям и един по-малък съд. Много добре се получиха и двата. Този път не се надигнаха толкова и се притесних да не са се  стиклили, затова нарязах малкия:

 Може би трябваше да пека по-малко, коричката е леко твърда.

# 196
  • Мнения: 1 608
Извинете ме,ще опитам отново.За съжаление нямам разрез.

# 197
  • Мнения: 1 608


не знам защо не се получава,прочетох инструкциите, но не се получава

# 198
  • Мнения: 1 608

най-сетне,благодаря на администраторите

# 199
  • София
  • Мнения: 372
благодаря за страхотната рецепта   bouquet

# 200
  • Бургас
  • Мнения: 1 383
Не снимах,но раздавах на много народ,че в къщи няма желаещи.Получих отвсякъде поздравления,дори ме почерпиха и оригинален английски,нашия е по-хубав.Честна дума! Party

# 201
  • Мнения: 0
Изключително апетитна рецептичка, мадами(: Тъй като и аз се просъединявам към АКК кулинарните дейци   cook и естествено желая всичко да е макс изпипано. Та въпросче към авторката, има ли значение дали ромът да е бял или червен и кой е за предпочитане.   animal085 Може би излишни подробности, но все пак(:   smile3503

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 20:14 от ssmileyy

# 202
  • Мнения: 875
пак сте изровили темичката Simple Smile
миналата година го направих. тази пак смятам да повторя, но без карамфил. определено си заслужава!

# 203
  • София
  • Мнения: 2 518
Вече трета година го правя АКК-то, но винаги става ронлив, при вас така ли е?  Hug

# 204
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нямам идея за рома. Аз го поливам с Капитан Фред, многооо ароматен и просто обожавам миризмата му.

# 205
  • Мнения: 89
Здравейте, надявам се нямате нищо против, че нахълтвам в темичката ви.

Въпрос - тези бадеми за плодовата смес и после за тестото белени ли трябва да бъдат?

Благодаря предварително за отговора

# 206
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Момичета, помощ!  Praynig Нагласих се най-после да направя този прочут кейк, но се оказва, че у дома няма подходящ съд. Та имам следното неотложно питане: става ли във форма с големината на металните кутии за бисквити (те са горе-долу като диаметър подходящи, но пък са доста по-ниски)?  newsm78 Другите ми кутии са с по-малък диаметър и по-високи. Общо взето положението е на никъде.  Thinking Та дайте идеи какво да правя. Praynig Дали да намаля количествата на продуктите на половина или само с 1/3 (виждам, че има такива опити), или пък да направя кейка в по-късен етап и да го съхранявам в хладилника, здраво увит в хартия или фолио и после пъхнат в стандартна тортена форма. Във втория случай ще остане доста въздух в съда и ме притеснява да не си промени вкуса. Thinking Тъй че идеи събирам всякакви и предварително благодаря за съветите. Hug Мислех да го правя към края на тази седмица (съботно-неделно).  Thinking И последен въпрос - металните кутии са ми съмнителни за директно печене във фурната, та дали става първо в някакъв подходящ съд и после да го прехвърля в кутия или по описания по-горе начин?

# 207
  • София
  • Мнения: 3 271
lulu, аз ще го правя за 4та поредна година  Simple Smile
Пека в една тенджера с диаметър горе-долу,като металните кутии. Тенджерата ми е онези старите, дето е с метални дръжки и като ги сложиш във фурната нищо и няма. Никога не съм пекал в кутия. Слагам пекарска хартия на дъното и стените, отгоре завивам с двойна хартия,както е на снимките, връзвам с конец, и пака часовете които са посочени, на вентилатор. После го вадя на метална решетка, изстива, увивам го в алуминиево фолио, пак го връщам в тенджарата и захлупвам с капака и. Слагам на терасата (която не е остъклена) и поливам от време на време до Коледа.
Ами това е, винаги ми се е получавл, тази дни ще направя и аз моят.
Ако имаш други въпроси - моля Hug
Дано и другите момичета ти предложат някой добър съвет Simple Smile, който да ти помогне.

# 208
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Жужи, мерси много за идеята. Hug Изобщо не се бях сетила за тенджера. Днес ще разгледам инвентара, дано да има нещо подходящо. Нашите тенджери повечето са от тези с дебелите дъна, но май се сещам за една стара, която може да свърши работа. Довечера ще я потърся, дано междувременно не съм й видяла сметката. Grinning

# 209
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Става и в кутиите за бисквити, само че от 1 доза ще излязат 2 по-ниски кекса, вместо 1 висок.

Общи условия

Активация на акаунт