Английски коледен кекс

• 135 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
 За втори път правя АКК. Предния път също пекох в един по-голям и един по-малък съд. Много добре се получиха и двата. Този път не се надигнаха толкова и се притесних да не са се  стиклили, затова нарязах малкия:

Може би трябваше да пека по-малко, коричката е леко твърда.

# 196
Извинете ме,ще опитам отново.За съжаление нямам разрез.

# 197

не знам защо не се получава,прочетох инструкциите, но не се получава

# 198

най-сетне,благодаря на администраторите

# 199
  • София
благодаря за страхотната рецепта   bouquet

# 200
  • Бургас
Не снимах,но раздавах на много народ,че в къщи няма желаещи.Получих отвсякъде поздравления,дори ме почерпиха и оригинален английски,нашия е по-хубав.Честна дума! Party

# 201
Изключително апетитна рецептичка, мадами(: Тъй като и аз се просъединявам към АКК кулинарните дейци   cook и естествено желая всичко да е макс изпипано. Та въпросче към авторката, има ли значение дали ромът да е бял или червен и кой е за предпочитане.   animal085 Може би излишни подробности, но все пак(:   smile3503

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 20:14 от ssmileyy

# 202
пак сте изровили темичката Simple Smile
миналата година го направих. тази пак смятам да повторя, но без карамфил. определено си заслужава!

# 203
  • София
Вече трета година го правя АКК-то, но винаги става ронлив, при вас така ли е?  Hug

# 204
  • Балчик
Нямам идея за рома. Аз го поливам с Капитан Фред, многооо ароматен и просто обожавам миризмата му.

# 205
Здравейте, надявам се нямате нищо против, че нахълтвам в темичката ви.

Въпрос - тези бадеми за плодовата смес и после за тестото белени ли трябва да бъдат?

Благодаря предварително за отговора

# 206
  • В светлината на слънцето
Момичета, помощ!  Praynig Нагласих се най-после да направя този прочут кейк, но се оказва, че у дома няма подходящ съд. Та имам следното неотложно питане: става ли във форма с големината на металните кутии за бисквити (те са горе-долу като диаметър подходящи, но пък са доста по-ниски)?  newsm78 Другите ми кутии са с по-малък диаметър и по-високи. Общо взето положението е на никъде.  Thinking Та дайте идеи какво да правя. Praynig Дали да намаля количествата на продуктите на половина или само с 1/3 (виждам, че има такива опити), или пък да направя кейка в по-късен етап и да го съхранявам в хладилника, здраво увит в хартия или фолио и после пъхнат в стандартна тортена форма. Във втория случай ще остане доста въздух в съда и ме притеснява да не си промени вкуса. Thinking Тъй че идеи събирам всякакви и предварително благодаря за съветите. Hug Мислех да го правя към края на тази седмица (съботно-неделно).  Thinking И последен въпрос - металните кутии са ми съмнителни за директно печене във фурната, та дали става първо в някакъв подходящ съд и после да го прехвърля в кутия или по описания по-горе начин?

# 207
  • София
lulu, аз ще го правя за 4та поредна година  Simple Smile
Пека в една тенджера с диаметър горе-долу,като металните кутии. Тенджерата ми е онези старите, дето е с метални дръжки и като ги сложиш във фурната нищо и няма. Никога не съм пекал в кутия. Слагам пекарска хартия на дъното и стените, отгоре завивам с двойна хартия,както е на снимките, връзвам с конец, и пака часовете които са посочени, на вентилатор. После го вадя на метална решетка, изстива, увивам го в алуминиево фолио, пак го връщам в тенджарата и захлупвам с капака и. Слагам на терасата (която не е остъклена) и поливам от време на време до Коледа.
Ами това е, винаги ми се е получавл, тази дни ще направя и аз моят.
Ако имаш други въпроси - моля Hug
Дано и другите момичета ти предложат някой добър съвет Simple Smile, който да ти помогне.

# 208
  • В светлината на слънцето
Жужи, мерси много за идеята. Hug Изобщо не се бях сетила за тенджера. Днес ще разгледам инвентара, дано да има нещо подходящо. Нашите тенджери повечето са от тези с дебелите дъна, но май се сещам за една стара, която може да свърши работа. Довечера ще я потърся, дано междувременно не съм й видяла сметката. Grinning

# 209
  • Балчик
Става и в кутиите за бисквити, само че от 1 доза ще излязат 2 по-ниски кекса, вместо 1 висок.

Общи условия

Активация на акаунт