Английски коледен кекс

• 135 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • В светлината на слънцето
Става и в кутиите за бисквити, само че от 1 доза ще излязат 2 по-ниски кекса, вместо 1 висок.

Hug

# 211
Нямам идея за рома. Аз го поливам с Капитан Фред, многооо ароматен и просто обожавам миризмата му.

Да, именно, аз много внимателно следях подробно всички твои рецензии smile3529 та идеята беше именно този Фред чеервен или бял да е;р..но явно е излишно да задълбавам толкова smile3549

# 212
влизам за да изразя възмущението си от поредната кражба на споделена тук рецепта.В днешният брой на сп.Кулинарен Уикенд една дама от Хасково предлага "рецептата си " на читателите - дума по дума е копирана рецептата от първа страница на тази тема...

# 213
Момичета, късно ли е вече за АКК. Наумих си да го правя, но незнам ще се получи ли добре за Коледа?

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 10:09 от Радост_НМ

# 214
Джема, благодаря ти за прекрасната рецепта.
Сигурна съм, че ще се получи нещо невероятно. С толкова много ром, няма начин да не се хареса в моето семейство. Laughing
Отивам да пазарувам продуктите и запретвам ръкави.

# 215
  • Балчик
Не е късно за АКК, можеш даго направиш сега спокойно. Peace

За кражбата- какво да кажа. Всеки сам отговаря за постъпките си. Вероятно е някоя съфорумка, която редовно чете тук. Рецептата не е моя, взех я от кукинг.ру и понеже е много сполучлива я споделих тук. Мои са само преводът и практическият опит по правенето му, както и снимките.  Rolling Eyes

Радвам се, че и на други им харесва, освен на мен.

# 216
Аз пак с въпросче.  Embarassed Преди малко направих плодовата смес за кейка (ммм, страхотен аромат Blush). Съвсем лееекичко я промених, но мисля че няма да е проблем. Просто нямах под ръка 150 г череши и сложих 100 г череши и 50 г боровинки. Не вярвам това да е проблем.  Thinking Въпросът ми е по-скоро за утре. Тъй като нямам хубав ром у дома, дали става да залея изпечения кейк с коняк вместо с ром?  newsm78 Моля, някой от спецовете по темата за помощ. Praynig

# 217
Изпекох сместа за АКК в 2 форми- по-голяма метална кутия и по-малка. Пекох едновременно двете, извадих ги преди да изгорят  Laughing миналата година леко го почерних. Сега малкия стана идеален, но големия кейк като го обърнах на решетката сцепи се на 3-4 части и се разсипа по масата  Twisted Evil Не съм го изпекла добре ли, не разбрах каква е причината.
Казаха ми, че в Англия правят кейка на пара, не се пече....   newsm78

# 218
Кейкът вече се пече. Пробвах кейковата смес - страшно вкусна. Ще го видим после. Единият е в бисквитена кутия и него ще пазим за Коледа (надявам се), а другият е в кексовата ми форма и явно ще се яде скоростно. Ама първо да се изпекат и да не стане някоя грешка. Никой не ми отговори на питането за след изпичането, явно ще трябва да действам по собствена фантазия. Grinning

# 219
  • Балчик
Защо да не стане и с коняк, няма проблем. Peace

# 220
Ей, Джемма, златна си!  Peace Много благодаря за включването.  Hug И аз си мислех, че не би трябвало да има проблем, но после се усъмних, че ромът присъства неслучайно - все пак е доста по-ароматен от коняка. Та затова ме загриза и съмнението. А кейкът го правя за първи път, макар да му се точа от миналата година. И се притеснявам да не сбъркам. Embarassed Още веднъж голямо мерсиии...  bouquet

Кейковете се изпекоха. Страшен аромат и вкус!  Peace Този, който беше за директна консумация вече е към половината. Как ще опазя другия до Коледа, не знам. Страхотна рецепта, благодаря!   bouquet

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 18:19 от lulumba

# 221
Здравейте, дами

Утре и аз ще правя АКК и искам да ви питам с колко смес се пълни кутията и дали се надува при печене, при положение, че няма никакъв набухвател Simple Smile

# 222
Здравейте, дами
Утре и аз ще правя АКК и искам да ви питам с колко смес се пълни кутията и дали се надува при печене, при положение, че няма никакъв набухвател Simple Smile

Абе не съм аз точно човека, който трябва да ти отговаря, но се включвам като току-що пекла кейка и доскоро задавала куп въпроси. По-сведущите ще ме поправят, ако в нещо бъркам.  Peace Набухвател има - виж в рецептата: 1 бакпулувер. Аз го пекох в две форми понеже нямах подходяща кутия под ръка. Та едната кутия е бисквитена - 19-20 см диаметър и 9-10 см височина. Напълних я малко над половината, тоест малко под 2/3. Кейкът набъбна, но не я запълни - до ръба останаха около 2 пръста. Спокойно можех да сипя и още смес, но понеже за първи път го правя и ме беше страх да не объркам нещо. Другата форма ми беше стандартна продълговата кексова и я напълних малко под ръба. Кейкът бухна над ръба. Но този, вторият ми беше за директна консумация, така че няма да се задържи дълго и не го мисля със съхранението. По принцип пекох двата кейка едновременно, тъй като се събират във фурната.

# 223
Здравейте, дами

Абе не съм аз точно човека, който трябва да ти отговаря, но се включвам като току-що пекла кейка и доскоро задавала куп въпроси. По-сведущите ще ме поправят, ако в нещо бъркам.  Peace Набухвател има - виж в рецептата: 1 бакпулувер. Аз го пекох в две форми понеже нямах подходяща кутия под ръка. Та едната кутия е бисквитена - 19-20 см диаметър и 9-10 см височина. Напълних я малко над половината, тоест малко под 2/3. Кейкът набъбна, но не я запълни - до ръба останаха около 2 пръста. Спокойно можех да сипя и още смес, но понеже за първи път го правя и ме беше страх да не объркам нещо. Другата форма ми беше стандартна продълговата кексова и я напълних малко под ръба. Кейкът бухна над ръба. Но този, вторият ми беше за директна консумация, така че няма да се задържи дълго и не го мисля със съхранението. По принцип пекох двата кейка едновременно, тъй като се събират във фурната.

Много ти благодаря. Иначе това за бакпулвера явно съм го пропуснала Simple Smile

# 224
  • Бургас
Миналата година го правих, поливах го с коняк,де ти ром у нас.
За съжаление имам забрана тази година-ще вдигаме сватба и женската част сме на диета, а като знам колко вкусен и огромен излиза, просто няма смисъл да се вкарваме в грях. Нищо не съм правила още, като се сетя миналаа година правих 7-8 вида сладки и опаковах към подаръците на близки и приятели. Нямаше недоволни,естествено.
Успех,момичета,в правенето и яденето! Hug

Общи условия

Активация на акаунт