Английски коледен кекс

  • 135 285
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 258
Когато се пече в метална кутия половината доза пак ли времето за печене е толкова?

# 226
  • Мнения: 372
Джемма, благодаря, че го сподели! Ще се пробва.  Flutter

# 227
  • Мнения: 826
Момичета отдавна си взех продуктите, но все нещо се случва и до сега не съм го почнала.  Blush
Тази вечер със сигурност ще накисна вече сушените плодове и алкохолеца. Дано не съм закъсняла.
Като дългогодишна барманка ще се включа (дано не е нескромно към авторката и другите кулинарки) с отговор на въпроса какъв ром е по-добре да се ползва. Съществуват три вида ром - бял, златен и тъмен. Тъмния е най-ароматен, съдържа повече захар и обикновено е една идея по-силен. Така, че колкото по-тъмен, толкова по-добре. Белият няма да ароматизира достатъчно и ако имате такъв, според мен трябва да "му помогнете" с малко ромова есенция.
Ето и снимки на украсени АКК от чичо Гугъл:
http://www.google.bg/images?q=english+christmas+cake&oe=utf- … =1097&bih=604

# 228
  • Мнения: 693
Моля да ми кажете, портокаловите корички предварително обработват ли се или се слагат в суров вид?

Вместо ром може ли да използваме ромова есенция? Днес купих бренди, не съм разбрала, че и ром трябва...и аз съм една пиячка едва ги различавам даже Laughing

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 18:42 от Katinche

# 229
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз коричките си ги приготвям така:
цък

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 21:59 от Джемма

# 230
  • София
  • Мнения: 1 623
Готов е и моят АКК Joy
Направих точно 1/2 доза-вътре има малко ананас,папая,смокини,мандарини,няколко лешника-това си е от мен промяната,другото е по рецептата.Изпекох 2 кекса в съдове за детска кухня/касероли ли им беше името не помня/-едновременно двата за 2ч.15м.Станаха чудесни-благодаря на Джемма за рецептата и прекрасните разяснения Hug.Много им се радвам-станаха много лесно.
Ето снимки -не са украсени,но има време.

# 231
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Чудесни са, браво. Hug

# 232
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Между другото аз продължавам с ромолипсата у дома, така че снощи напоих кейковете с черен чай и ромова есенция. Първата им заливка, непосредствено след изпичането бе с коняк. Но ромът е с по-силен и характерен аромат, затова не ми се иска да продължавам с коняк. Така че, докато се снабдя с читав ром, ще ползвам чай с ромова есенция.
Dendri, като спец дай съвет, моля те - добър ли е ромът Varadero? Никога не съм го пила, но гледам, че е от ценовия клас на Хаваната и Бакардито, което означава, че би трябвало да е добър. Ама дали е така? newsm78

# 233
  • Мнения: 693
Моят кекс се пече във фурната. Спазих рецепатата едно към едно, само дето кутията ми от бисквити се оказа малка и разпределих сместта в две кутии, не мисля, че ще е проблем Thinking Ще снимам и ще покажа, като ги окрася, малко преди Коледа Peace

Благодаря на Джема Hug Heart Eyes

# 234
  • Мнения: 693
Да питам още нещо - на терасата мога ли да го изнеса или ще му е много студено, ние живеем в апартамент и навсякъде е типличко, и още нещо мога ли в пластмасов съд да го затворя плътно?

# 235
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Може, за предпочитане е да е затворен плътно, да. И на терасата може да е, стига температурата да не е около нулата и под нулата. Peace

# 236
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 814
Направих АКК само с кафява захар, съвсем истинска и доста по-тъмна от тази която продават в магазините, възможно ли е от това АКК да стане с по-тъмен цвят?

# 237
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не знам, но той по принцип не е светъл, ето разрез:
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2415787

# 238
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 814
Ами аз моят не съм го разрязала, но определено е по-тъмен от колкото с обикновената захар, че правих и такъв. Снимах ги, обаче диването ми е изтрило всички снимки от фотоапарата и саге не ми се вади пак от тенджерите , че е голям зор ваденето и слагането обратно. Но освен от захарта не се сещам от какво друго може да е. Пеках ги абсолютно по еднакъв начин и двата и другите продукти са еднакви! И друг път съм купувала кафява захар, но тази сега ми е донесоха от чужбина и ми направи впечатление че е доста по-тъмна от моята, та за това си мисля, да не е от това!

# 239
  • София
  • Мнения: 271
Като четох рецептата, въобще не подложих на съмнение в какво фолио трябва да е увит изпечения кейк и си го опаковах в свежо фолио- прозрачно. А то трябва в алуминиево- така ли? Уффф- отивам да го местя. И без това е ред за седмичното сиропиране.
И сега- изсъхнал ли е?
И да попитам украсява ли се с нещо? По рецептата не пише, но някой, ако е срещал идеи, моля да сподели. Аз съм замислила да го полея с шоколадова глазура някаква и отгоре поръсен с крокант Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт