Английски коледен кекс

• 135 279
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Моят миналогодишен коледен кейк бях заляла с глазура от бял шоколад  Wink
Скрит текст:

# 601
Може ли да направим едно списъче с марки алкохол, които са подходящи да се ползват?! Че искам да се заредя постепенно.. Имам в момента само Amaretto Disaronno, дали става, или да не го хабя?! Simple Smile

# 602
Моят беше без украса и се получи много добре.Освен това, имам спомен, че май спестих нещо от рецептата, може би малко от маслото.

За алкохола- още пазя едно шишенце ром от мин. година- бях купила две малки, но второто не ползвах.Вече домочадието спи , но утре ще раздрънкам шкафовете и ще допълвам какъв алкохол съм използвала.Във всеки случай- ром и пресен портокалов сок- това беше "питието" за кекса.А след Коледа го консумирах със собственоръчно направени екологично чисти ликьори от къпини и боровинки- плодове,които бях събирала през лятото.

Страхотно съчетание се получава!

# 603
  • София
Тази гдина няма да правя АКК, но миналата ползвах ром от Лидл, хубав и ароматен беше.

# 604
  • Балчик
Е, чак пък списък от марки. Simple Smile Най-евтиният ром става. Peace Ако пък решите да ползвате отлежал Арманяк, мислите ли, че от това ще се развали кексът? Simple Smile

# 605
Аз ползвах ром "Атлантик", не помня дали  това не беше по оригиналната рецепта.

Но се получи много добре.Мисля, че бадемите дойдоха малко повече.

Тази година, живот и здраве, ще ми евторият опит, дано се получи така сполучлив като първия.

Джемма, защо ни изоставяш, ти ни беше вдъхновение и насърчение! Simple Smile

# 606
  • Балчик
Аз ви следя изкъсо, не се притеснявайте. Simple Smile
Изоставям ви, защото вдигам висока захар и ограничавам сладките. А не мога да го направя и да не ям. Naughty
Щолен и 4-5 вида сладки само, край!

# 607
  • София
Е, чак пък списък от марки. Simple Smile Най-евтиният ром става. Peace Ако пък решите да ползвате отлежал Арманяк, мислите ли, че от това ще се развали кексът? Simple Smile

Joy Joy Joy Мъжът ми няма да ми прости да съсипя такова питие.

# 608
Идеята ми за списък беше по-скоро именно на по-етвини марки алкохол, но няма значение..

# 609
  • Балчик
Пак казвам, всякакъв ром става, независимо от марката. Peace

# 610
Джемма, темата е огромна и няма да мога да я проследя - бих искала да попитам - в процес на приготвяне има ли между страниците доусъвършенствани поправки по първоначалната рецепта от първата страница... или мога да грабна рецептата от там и да се развихря  Crazy

# 611
  • Балчик
Ами то вариации на този кекс има вероятно много в Англия и различните и региони. Аз лично съм правила само този от първа страница. Peace

# 612
Ами то вариации на този кекс има вероятно много в Англия и различните и региони. Аз лично съм правила само този от първа страница. Peace

Peace Благодаря ти! Ще запрятам ръкави!

# 613
  • София
Изпуснала съм, че има такава тема тази година и се записвам. Следващия уикенд ще запрятам ръкави и ще правя за първи път АКК. Пет години щолени правя и този път ще разнообразя.  Simple Smile

# 614
  • На планетата Земя
Рецептата е бомба, няма нужда от никакви подобрения. Помня само, че миналата година за една от дозите не можах да намеря сушени череши и ги заместих със сини сливи.

petia_tag, няма да съжаляваш за избора. А и ти си ги умееш тези неща, ще ти се получи като нищо!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт