Английски коледен кекс

• 136 254
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
И моите АКК са изпечени и прибрани в кутиите. В какво фолио се опакова от алуминиевото или за свежо съхранение.

# 421
От две години го мисля този кекс,аз не съм особено добра в кулинарията, но ще взема да се престраша Simple Smile

# 422
Не знам дали не е вече късно, но съм решила да пробвам този прословут АКК  Grinning Имам обаче една чуденка....понеже не можах да намеря готови цитрусови корички, трябва ли корите от портокалите и лимона предварително да кандирам или може направо  да ги накисвам...?  newsm78

# 423
Направих го, направих го Party

Сега чакам да се охлади, май малко прегоря отгоре, ама нищо, аз все така ги прегарям.Иначе стана пухкавичък, направих два единият ми иде да го хапна още сега.Всъщност разделих сместта на два и пекох едновременно, защото нямах подходящ съд за една доза.Така че може малкият да замине още със следобедното кафе Simple Smile

П.С.Ами нарязах малкия кекс, не мога да го чакам до Коледа.Пък и всички наоколо се облизваха...

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 15:05 от Светкавица

# 424
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Направих го, направих го Party
....

П.С.Ами нарязах малкия кекс, не мога да го чакам до Коледа.Пък и всички наоколо се облизваха...

Mr. Green добре дошла в клуба  Mr. Green

аз вече обясних как малкия нагриза периферията на целия кекс. на рязана бродерия го направи  Mr. Green;
после бащицата го изравни (с около 1/3), а след това още веднъж. 
Crazy чуваше се само "мгдсхй мйхса", което в превод се оказа "много е тежък тоя кекс!  Crazy

тежък, тежък, колко да е тежък. остана по-малко от една трета. в кутийка е и редовно го алкохолизирам. лично, че да не се втали съвсем Laughing

Wink забравих да благодаря на Джема за указанията Simple Smile точни, ясни и лесни за изпълнение Simple Smile

Simple Smile окрилена от успеха с АКК се метнах на една (простичка) рецепта за кекс. какво сътворих съм описала цветно и широкоекранно в една друга тема  Blush

# 425
Поливам го, поливам го...
А ето едно интересно предложение от лидл - само че не нашият, а немският. И се замислям дали пък да нe си поръчам една форма.

Zenker Pannetone Backform 18 cm x 10 cm GKart VE5

Цената е 8 евро.

# 426
  • Балчик
Единият от 4-те АКК е украсен и отива утре за подарък.

# 427
Единият от 4-те АКК е украсен и отива утре за подарък.

Благодаря, благодаря, чакам го Красавецът! Mr. Green

Джемма, кажи ми, че и с 50 мл. уиски ще стане АКК......Снощи накиснах ядки и плодове, силно се  Praynigда не оплескам конците, че съм уморена....Ще го правя за чрд на №4.......

# 428
  • Балчик
 Hug Развесели ме, маме, голяма си скица.
Ще стане. Моите кексове си стоят само с първоначалното поливане. Влажни са и не полях и днес, и миналата седмица също. Другата ще ги полея малко и това ще е.

# 429
Сега чакам да се охлади, май малко прегоря отгоре, ама нищо, аз все така ги прегарям.Иначе стана пухкавичък

Ставаме 2.....Преди малко го извадих...нямам от умора никакви рецептори, но по-рано влезе в стаята големият син и каза - Как хубаво мирише тук........

Сега чакам чинно да мине половин час, че иначе Джемма ще се кара и го мятам на скарата и...лягам......Утре ще го повивам и прибирам....Преди това само със скарата ще го кача на високо, че току помислили,че сън не съм спала закуска да им правя......И ще залепя бележка - Не пипай! Бия през ръцете лошо! - Че с това късно ставане, 100% някой ще ме изпревари в кухнята.....

Иначе, да пухкав стана...Ще го пръсна с малко портокалов сок, пък утре мъж ще вземе едно патронче за кулинарни нужни......И имам 4 седмици за да го поливам, ароматизирам и алкохолизирам......

М да....аз също благодаря за много точните указания на Джемма......Едно време са готвили с тефтери до себе си, сега....с компютри до себе си.....

Бат`Бонго дали си направи АКК???? Не, няма да му пратя нищо, да не се надява....просто питам.....Че той дали има и печка не е сигурно.......

# 430
Джема, от къде да си купя марципан за украсата? Сигурно вече сте го коментирали, но не намерих страницата. Благодаря!

# 431
  • София
Да отчета и аз моя АКК - вече 3 пъти поливам, в събота беше последния, само с портокалов пресен сок. В интерес на истината си си беше влажничък, та за това пополях само по краищата му. Опакован отлежава на терасата (стъклена), леко се притеснявам да не "настине" там в тези зимни температури, ама нямам друг избор за съхранение така или иначе.

slon4ik1, марципан в Аромас Хаус (в центъра).

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 09:43 от catty m

# 432
Огромни благодарности и тук на Джемма!  bouquet

Да знаете, че щом аз го направих, всеки може! Joy

За съжаление, пропуснах подправката карамфил, защото у дома не я обичат.А на мен така ми харесва...
Тъй като не намерих "Капитан Фред", нямаше и къде да търся, купих ром "Атлантик", много е ароматен!Препоръча ми го добър търговец на алкохол, като му обясних за какво ми е.

За моя изненада намерих сушени череши.
Мислех и аз да слагам плодове от ликьори, защото имам вишни и дори боровинки, но не се престраших, да не се смесят алкохолните съставки и аромати.

Аз няма да го украсявам, да не го разваля, може само с пудра захар.

Малкият кекс както писах, почти го изядохме.Мъжът ми и майка ми са във възторг, детето не близна, ама то и не обича такива неща.

Големият кекс отлежава за Коледа, добре е скрит от очите ми.

# 433
  • В градината...
Аз също не намерих Капитан фред - имаше само бял. Та и моят е май Атлантик. Но пак се получи.
 А карамфил, че и джинджифил - хич не съм им фен за сладки. Обаче цялата комбинация от аромати и вкусове се получи чудесна - всички подправки се допълват и сливат в една хармония от усещания.

# 434
Да отчета и аз моя АКК - вече 3 пъти поливам, в събота беше последния, само с портокалов пресен сок. В интерес на истината си си беше влажничък, та за това пополях само по краищата му. Опакован отлежава на терасата (стъклена), леко се притеснявам да не "настине" там в тези зимни температури, ама нямам друг избор за съхранение така или иначе.

slon4ik1, марципан в Аромас Хаус (в центъра).

Благодаря за упътването! А което е по-интересно, майка ми живее на същата улица... но в горната част! Колко е малък света!

Понеже до сега не съм ползвала марципан за украса - 250 гр ще ми стигнат ли за един кейк - става дума за белия марципан? Като го разточа ще успее ли да покрие целия сладкиш?

Общи условия

Активация на акаунт