Английски коледен кекс

• 136 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Блонди, аз направих АКК миналата неделя. За първи път го правя тази година. Замесих една доза като го разделих в две кутии - в едната сложих 2/3 от сместа и този го пазя за Коледа, а другата 1/3 за бърза консумация. Ядохме го 3 дни и трябва да ти кажа, че без допълнително напояване, последния ден беше най-хубав. Най-напред ми се струваше, че много се усещат стафидите, но после всичко придоби един хомогенен вкус. Ех, как го обясних.   ooooh! Мисля, че колкото повече стои, по-вкусен ще става. Grinning Дано съм ти била от полза.  Hug

# 406
  • Балчик
Последно питане за съвет от правилите го - кога е най-добре да го направя, за да е най-вкусен и най-истински коледен кекс - колко дни преди Коледа? Ще го пръскам с ром (коняк). Мерси  Hug

Най-късно 15-16 дни преди Коледа мисля. Peace

# 407
айде спретнете едно кексче и за бат`Бонго де  Joy

Simple Smile Hug
не се кефи , а запретвай ръкави.

Ако някой спрята кексче за бат`Бонго, да се наредя и аз на таз опашка.......Ще чакам и ще слушкам!

Джемма, признавам си само последните 4 стр. прочетох Embarassed......Та....АКК става за деца, нали? Няма да се опият от алкохола.......Късно ли е ако го направя в сряда? Мога ли да го направя в ринг за торта - нямам кутия - т.е. имам, но е малка......Още се чудя......Ядките - сурови, нали?

st. Dobri благодаря за свежия хумор!

# 408
  • Балчик
Не е късно, тъкмо по-малко ще го полива с алкохол моят го погледнах вчера,за да го полея, но е доста влажен, пропуснах поливането до другата седмица. Ти само еднократно полей с малко ром, после напръсквай с портокалов сок, щом ще хапват и малки дечица. Моите никак не са толкова малкии аз затова не се притеснявам. Миналата година компанията на големия син доста уважиха моя кекс - все около 20 годишни дечица. Laughing Става в ринг да се пече. Peace

# 409
Не е късно, тъкмо по-малко ще го полива с алкохол моят го погледнах вчера,за да го полея, но е доста влажен, пропуснах поливането до другата седмица. Ти само еднократно полей с малко ром, после напръсквай с портокалов сок, щом ще хапват и малки дечица. Моите никак не са толкова малкии аз затова не се притеснявам. Миналата година компанията на големия син доста уважиха моя кекс - все около 20 годишни дечица. Laughing Става в ринг да се пече. Peace

Обаче....като гледам каква продукция си извъртяла......достойно може да се мери с продукцията ти от козунаци Hug......се питам.....дали да не мина към тези 20 годишни дечица.....така де - на 2 пъти по 20г......Пък ще доведа и децата - та средната възраст може и да я докараме на 20г.

Благодаря ти, ще мисля и дано се навия да го направя! Няма после вие да се хвалите с вкуса, пък аз да горя клавиатурата с лиги.......

# 410
Днес купувам продуктите, и утре ще го правя. Дано успея.
Днес е ден за коледни сладки.
Продължавам да чета темата назад, да почерпя опит.  bouquet

# 411
Ако някой спрята кексче за бат`Бонго, да се наредя и аз на таз опашка.......Ще чакам и ще слушкам!
верваш ли в чудеса !  аз  не  hahaha

# 412
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

ка'т тъ гледам, баце, комшии сме  Peace ти на булкина фаца, аз до връх Балига Wink

дай адреза и одма пращам половината от моя  Hug

# 413

ка'т тъ гледам, баце, комшии сме  Peace ти на булкина фаца, аз до връх Балига Wink

дай адреза и одма пращам половината от моя  Hug

Другата половина на мен, може ли????

Успокоих се.....може в ринг......ще си купя едно малко патронче ром и дано до вторник - сряда не ми иде желанието на кино........

# 414
  • Балчик

Обаче....като гледам каква продукция си извъртяла......достойно може да се мери с продукцията ти от козунаци Hug......се питам.....дали да не мина към тези 20 годишни дечица.....така де - на 2 пъти по 20г......Пък ще доведа и децата - та средната възраст може и да я докараме на 20г.

Да,да- аз на теб вече не ти вярвам, само се каниш, пък не идваш. Laughing

# 415
Да се отчета : АКК-то е изпечено, охладено, опаковано и прибрано на хладно.  Mr. Green Въпроса ми е кога да го напръскам с коняк : довечера или след 2-3 дни? newsm78

# 416
Фортуна, Джемма, благодаря   bouquet

Мойто Мъж обаче се опиня да го носим в самолета, та ще видим  Tired

Бат Бонго, ако бях наблизо, бих ти метнала половинката веднага  Hug

# 417
  • В градината...
Мисля в събота да го правя, а вместо мед /макар, че имам/, да сложа маджун /от захарно цвекло/. Би тябвало да стане по-ароматен  newsm78

# 418
Перуника, пробвай, би трябвало да стане. Нали маджуна е известен като "меда на бедните"? И после да споделиш резултата.  Grinning

# 419
  • В градината...
На времето, когато беше голямата криза и нямаше захар, ядох една торта с маджун вместо захар - беше страшно ароматна. Та оттам ми дойде идеята. Ще споделя резултата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт