Английски коледен кекс

• 136 277
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Балчик
Доколко знам, май Раховецът е по-ниска, явно е бил по-близо до горните реотани, затова така се е получило. Нищо де, поливай или по-често, или с по-голямо количество,едно от двете. Би трябвало да е ок. Peace

# 391
  • Варна - Черна гора
Да, нисъка е Раховеца. Надявам се за следващата Коледа да имам нова фурна.
Иначе ще поливам кекса по-често: на 5 дни. Преди Коледа ще го поостържа отгоре и ще го полея с разтопен бял шоколад. Така ще замаскирам прегорялото.

# 392
Джемма, искам да попитам.... колко твърд/мек е кейка на Коледа след толкова време стоене. Искам да знам какво да очаквам. Т.е. нали все пак не остава така мек както веднага след печенето? Защото моят в хладилника не е твърд (и изсъхнал), но определено не е и толкова мек като в началото.

# 393
  • Балчик
Да, не е мек колкото като е топул, но повече няма да се промени,ако го държиш плътно опакован. И на Коледа ще е такъв, както сега, което е и целта на поливането- да го запази такъв. Peace

# 394
Да, не е мек колкото като е топул, но повече няма да се промени,ако го държиш плътно опакован. И на Коледа ще е такъв, както сега, което е и целта на поливането- да го запази такъв. Peace

Все забравям да ти кажа. Тази девойка от твоето клипче освен, че каза че съхранява кейка в хладилник, каза и че подменя намокрените марли на 2 седмици. Освен това използва Чери бренди (дали така се пише  Thinking).

# 395
  • Балчик
Да, видях, че е чери бренди, благодаря. Значи се подменят и самите марли. Ще го имам предвид. Hug

# 396
Джеммма, да питам може ли да се използват кандирани портокалови корички???  newsm78  В момента ми се намират едни в хладилника............ та да влязат в употреба Simple Smile

# 397
  • Балчик
Точно такива ползвам и аз. Peace

# 398
айде спретнете едно кексче и за бат`Бонго де  Joy

# 399
Чудно Simple Smile Отивам да набавя и останалите продукти за тази вкусотия   Laughing

# 400
  • Балчик

Simple Smile Hug

# 401
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чудно Simple Smile Отивам да набавя и останалите продукти за тази вкусотия   Laughing

двойно количество  Laughing иначе може и да не стигнат  Laughing

домашните изядоха бадемите и се наложи да ги заменя с лешници, орехи, кашу и каквито остатъциимаше в барчето; минаха и покрай сушените плодове и сега моят коледен кейк е единствения със сушени смокини, кайсии и фурми  Blush и с черешки за украса, а не сушени  Crazy

напоследък ме измъчват едни такива въпросчета  Blush ако ромът е консервант за кейка, какво действа като консервант когато се полива с чай или сок? и чая и сока не предивикват ли някакъв ферментационен процес?

Blush май бейлиса ми е малко  Laughing

# 402
st. Dobri единственият унищожител на сушени плодове вкъщи съм аз  Embarassed А идеята за сушени смокини много ми допада  Laughing

# 403

Simple Smile Hug
не се кефи , а запретвай ръкави.

# 404
Последно питане за съвет от правилите го - кога е най-добре да го направя, за да е най-вкусен и най-истински коледен кекс - колко дни преди Коледа? Ще го пръскам с ром (коняк). Мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт