Английски коледен кекс

• 136 280
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing ние със сигурност ще можем да проверим  Laughing
скрила съм остатъка (не е много) и ще проверим на Коледа какви са разликите.
прави ми впечатление, че не е толкова светъл, а по-скоро тъмно кафяв. дали е от кафявата захар или така си става?

и да споделя, макар, че това е по-скоро за кулинарни муни, ако има такава тема  Laughing

в рецептата пише "пригответе 350 грама брашно", а след това след всяко яйце добавете 1 лъжица брашно и разбъркайте"  Laughing това хубаво, но от приготвеното брашно ли да се вземе или не. взех от него, остана малко (по мое виждане) и пак допълних до 350 грама  Wink

пише и за кафява захар. огледах се на рафтовете в магазина и открих колелото: има различно кафяви. питах момичето на щанда какви са раликите, а то се оказа сродна душа (разбирай миня) и отговори: " ами едната е по-светло-кафява от другата  Crazy взех и двете. да има.

и да обобщя: кейкътможе да се направи от някой, който никога нищо сладко не е правил, но човека трябва да е художник и да подхожда артистично към използваните материали, и дипломат в оправдаването на комбинациите   Hug

# 376
  • Балчик
st. Dobri, разсмя ме. Браво и за артистичния , и за хумористичния подход. Hug
Брашното е само 350, от него се взема с лъжичка.
А кексът е тъмен, да. От кафявата захар и от плодовете потъмнява. Peace Нали видя моя разрез на първа стряница- само с бяла захар е, но пак е тъмен от стафидите.

# 377
  • под тепетата
Аз бих сложила изказването на Добри на първа страница, толкова ме разхили  Joy

# 378
Така:

Изпечен и счупен  Mr. Green Предупреждавам внимавайте при прехвърлянето - моят се срути. Е като му сложа по натам глазура хич няма и да му личи, а сега остана и за опитване. И пресен е превъзходен.
Въпрос; Може ли да се държи в хладилника до Коледа? Нашата тераса е южна и много слънчева, та избщо няма да му е хладно там.
Под фолио за обвиване разбирате алуминиевото, нали?

# 379
  • Балчик
Или алуминиево, или за свежо съхранение.

# 380
Или алуминиево, или за свежо съхранение.

Благодаря   bouquet

П.С. Предполагам големия червен надпис е за мен. Само като уточнение без да е заяждане.   bouquet На първа страница пише "на студено", което съгласете се е доста разтегливо понятие. Попрочетох назад и никъде не видях да сте коментирали съхранението в хладилник, а само балкон, студен килер и т.н. Попитах за хладилник, защото някои сладкиши не "харесват" хладилника, стават твърди в него и не стават за ядене.

# 381
  • Балчик
Не е за теб конкретно. провокира ме поредният въпрос за меденките и глазурата в другата тема. Simple Smile Все едно и също дъвчем.Hug Не съм ти отговорила, защото не знам, не съм го държала в хладилник. Опитай и ще споделиш как е. Peace Аз лично на студено го разбирам като около 10-15 градуса, в хладилника е по-малко, там е около леденото. Simple Smile

# 382
Не е за теб конкретно. провокира ме поредният въпрос за меденките и глазурата в другата тема. Simple Smile Все едно и също дъвчем.Hug Не съм ти отговорила, защото не знам, не съм го държала в хладилник. Опитай и ще споделиш как е. Peace Аз лично на студено го разбирам като около 10-15 градуса, в хладилника е по-малко, там е около леденото. Simple Smile

Извинявам се за подозрителността тогава.

В клипчето, което пусна жената казва увитите кейкове да се държат във хладилник, т.е. смятам да пробвам защото на балкона на слънце (колкото и мижаво да е) не знам какво ще се получи.

И заради разчупения кейк следващия път мисля да си намеря такива алуминиеви формички (за еднократно употреба) като  в клипчето и изобщо да не вадя кейковете от дях докато не стане време за украсата.

# 383
  • Балчик
Щом казва, че може в хладилник, значи може. Аз не разбирам английски и само гледам какво прави. Embarassed

# 384
Ето го и моя първи АКК:

Мисля, че добре се получи! Доста се постарах!!!!

БЛАГОДАРЯ НА ДЖЕММА!!!!! Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 385
  • Балчик
Супер е! Остава да го опазиш до Коледа, което е по-сложно от печенето. Grinning

# 386
Поне ще опитам! Peace Laughing Laughing Как вкусно мирише самооооооооооо..... Laughing

# 387
  • Варна - Черна гора
Миналата година прочетох рецептата за АКК почти преди Коледа и от тогава се "точа" да го направя. Та от много приготвяне накрая само дето не го изгорих от печене.
1, 2
Приготвих сместа от рецептата и я разделих наполовина в две кутии от бутер сладки. Получиха се два кекса с диаметър 19 см. и височина 8 см.
Прилежно завити в ал.фолио и прибрани в кутии на хладно чакат дозите си ром+порт.сок.
Сърдечно благодаря на Джемма за рецептата  Hug Hug Hug

# 388
  • Балчик
Не ги ли покри отгоре, че са така изгорели? Поливай ги повече,че иначе ще е сух. Peace

# 389
  • Варна - Черна гора
Не ги ли покри отгоре, че са така изгорели? Поливай ги повече,че иначе ще е сух. Peace
Покрих ги, както си писала с двойна хартия, прегъната с капака.
НО печката ми е Раховец 01, която не е с настройване на температурата, а със степени и вграден термометър на вратата. Постоянно следих температурата, която показваше термометъра, за да променям и степента на нагряване. Температурата варираше от 140 до 180 *С. След два часа печене проверих дали са се опекли и резултата беше този.
Джема, а какво имаш предвид, казвайки да ги поливам повече: по-често (през 5-6 дни) или с по-голямо количество течност?

Общи условия

Активация на акаунт