Английски коледен кекс

• 136 258
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
slon4ik1 , не мога да кажа дали ще ти стигне 250 гр. марципан, защото не съм ползвала. По-опитните ще ти дадат съвет. Аз мислех да вземам бял, но после се отказах, ще го поръся с пудра захар само.

# 436
Ммм, благодаря ви. Тъкмо се чудех как ще се справям с украсата, че никога не съм правила такава (то и АКК правех за първи път, де  Mr. Green). Та си мислех дали няма да се размине само с пудра
захар newsm78 и вие ме успокоихте, че и така става.  Laughing

# 437
  • Балчик
Джема, от къде да си купя марципан за украсата? Сигурно вече сте го коментирали, но не намерих страницата. Благодаря!

Правя си го сама, това е марципан "Варна", който не е снежно бял, но пак става добре.
250 гр няма да ти стигнат за покриване на целия кекс.

# 438
Джема, от къде да си купя марципан за украсата? Сигурно вече сте го коментирали, но не намерих страницата. Благодаря!

Правя си го сама, това е марципан "Варна", който не е снежно бял, но пак става добре.
250 гр няма да ти стигнат за покриване на целия кекс.

Джемма.....подскажи, моля, идея....Освен с пудра захар и марципан, с какво друго може да се покрие АКК? Някаква идея така като за леворъки.......

# 439
  • Балчик
С бял шоколад например. Или да се поръси с пудра захар, но с трафарет. А защо не и с разбити белтъци, които леко да се подсушат на фурната.

# 440
С бял шоколад например.

Това ще е.......Благодаря ти! cheers

# 441
  • В градината...
Аз си мисля за бял шоколад, пудра захар, краве масло и малко прясно мляко  newsm78
даже ето идея за съотношението http://recepti.--reklamen-spam--/r-3486-%D0%A8%D0%BE%D0%BA%D0%BE … D1%83%D1%80%D0%B0 нещо не излиза линкът, че има в него текст на хирилица. От gotvach.bg рецептата се казва шоколадова глазура.
А миналата година правих торта червено кадифе, та я покрих с маскарпоне и друго несолено сирене крема, разбито с пудра захар. Става много вкусно.

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 18:10 от perunika

# 442
  • Балчик
На този кекс не мисля, че ще му отива маскарпоне  крем, но ако някой реши, може дапробва пък.

# 443
  • В градината...
Вярно, че май няма да му подхожда  Peace

# 444
Момичета, колко време минимум трябва да се киснат плодовете? Осем часа дали ще е достатъчно, че вече нямам търпение да го забъркам тоя кекс или да изчакам до утре?

# 445
  • Балчик
Достатъчни са 8 часа, да. Целта е да омекнат сухите плодове. Peace

# 446
Достатъчни са 8 часа, да. Целта е да омекнат сухите плодове. Peace
Джемма, а трябва ли плодовата смес да бъде отцедена при добавянето към кексовата смес?

# 447
  • Балчик
Ако е останало много течност, отцеди, ако е съвсем малко, няма нужда.

# 448
Понеже до сега не съм ползвала марципан за украса - 250 гр ще ми стигнат ли за един кейк - става дума за белия марципан? Като го разточа ще успее ли да покрие целия сладкиш?

Не, със сигурност. Поне килограм ще ти трябва, а и не съм сигурна, че марципан можеш да разточиш на толкова голямо парче, няма да можеш да го вдигнеш  Crazy

# 449
Момичета, може ли някой много бързо да се отзове и да каже на каква функция на фурната се пече кекса?   Praynig Praynig Със съвсем нова фурна съм и още не съм й хванала цаката  Embarassed   #Crazy ....включила съм я на долен реотан с вентилатор...така дали е добре или да сменям докато е време и не съм оплескала нещата?  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 11:55 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт