Английски коледен кекс

• 136 252
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, може ли някой много бързо да се отзове и да каже на каква функция на фурната се пече кекса?   Praynig Praynig Със съвсем нова фурна съм и още не съм й хванала цаката  Embarassed   #Crazy ....сложила съм я на долен реотан с вентилатор...така дали е добре или да сменям докато е време и не съм оплескала нещата?  Rolling Eyes

Аз така пека.

# 451
Момичета, може ли някой много бързо да се отзове и да каже на каква функция на фурната се пече кекса?   Praynig Praynig Със съвсем нова фурна съм и още не съм й хванала цаката  Embarassed   #Crazy ....включила съм я на долен реотан с вентилатор...така дали е добре или да сменям докато е време и не съм оплескала нещата?  Rolling Eyes

Аз предпочитам без вентилатор.....

# 452
Момичета, може ли някой много бързо да се отзове и да каже на каква функция на фурната се пече кекса?   Praynig Praynig Със съвсем нова фурна съм и още не съм й хванала цаката  Embarassed   #Crazy ....включила съм я на долен реотан с вентилатор...така дали е добре или да сменям докато е време и не съм оплескала нещата?  Rolling Eyes

Мама Цоцоланка, на горно+долно нагряване ли печеш?

# 453
Момичета, може ли някой много бързо да се отзове и да каже на каква функция на фурната се пече кекса?   Praynig Praynig Със съвсем нова фурна съм и още не съм й хванала цаката  Embarassed   #Crazy ....включила съм я на долен реотан с вентилатор...така дали е добре или да сменям докато е време и не съм оплескала нещата?  Rolling Eyes

Мама Цоцоланка, на горно+долно нагряване ли печеш?

Да, точно така.....При мен - второ положение на скарата отдолу нагоре.....

# 454
Всичко пека на вентилатор. Става перфектно  Simple Smile

# 455
Всичко пека на вентилатор. Става перфектно  Simple Smile
Не знам дали е същото, но аз имам функция "топъл въздух", каквото и да означава това, макар да подозирам, че е именно вентилатор...сори за спама  Peace
Блонди, само на вентилатор ли и не изсъхва ли това, което се пече...?

# 456
Аз пекох долно+ горно +вентилатор, добре се получи.Но тъй като правих две дози едновременно не съобразих малко по-рано да извадя кекса, защото не  беше необходимо чак толкова часове.Лееко ми прегоря отгоре, но отвътре е перфектен,поне този,който нарязохме.

# 457
  • Балчик
Понеже до сега не съм ползвала марципан за украса - 250 гр ще ми стигнат ли за един кейк - става дума за белия марципан? Като го разточа ще успее ли да покрие целия сладкиш?

Не, със сигурност. Поне килограм ще ти трябва, а и не съм сигурна, че марципан можеш да разточиш на толкова голямо парче, няма да можеш да го вдигнеш  Crazy

Блонди, навива се на точилката и се пренася лесно така. Peace

На първа страница съм показала снимка на програмата на фурната, но явно не се разчита - долен и горен + вентилатор.  Не знам обаче дали има смисъл от вентилатор, защото кексът е покрит с двойна хартия.

# 458
Няма смисъл. Аз си го пекох само на долен и горен реотан, точно 3 часа му бяха необходими. Стана перфектен.

# 459
  • Балчик
Да, и аз като нямах печка с вентилатор сиго пекох на стандартнапрограма. Hug

# 460
Блонди, само на вентилатор ли и не изсъхва ли това, което се пече...?

Само на вентилатор, нищо не изсъхва  Simple Smile Което трябва се завива с фолио или под капак, ама то си важи и за на реотани.

# 461
Аз ако вляза още веднъж в темата, май ще отида да си изям и оставения за Коледа кекс Simple Smile

Ама направо ми ухае от заглавието.

Я кажете, с какво най-добре "върви" този кекс, освен с кафе?
Опитната доза я хапнах с кафе, но "Коледната" само с кафе ли? Или с някакъв специален чай? Или с ликьор?Как е най-вкусно, че да се очаровам напълно от кулинарните си способности?/И аз- кога станах калайджийка.... hahaha/

# 462
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз ако вляза още веднъж в темата, май ще отида да си изям и оставения за Коледа кекс Simple Smile

Ама направо ми ухае от заглавието.

Я кажете, с какво най-добре "върви" този кекс, освен с кафе?
Опитната доза я хапнах с кафе, но "Коледната" само с кафе ли? Или с някакъв специален чай? Или с ликьор?Как е най-вкусно, че да се очаровам напълно от кулинарните си способности?/И аз- кога станах калайджийка.... hahaha/

Joy Joy Joy ако ще е гарга, да е рошава и баш ингилизка   Hug eggnog   Hug

# 463

Joy Joy Joy ако ще е гарга, да е рошава и баш ингилизка   Hug eggnog   Hug

Тъй, тъй...

Аз нещо обърках сметките, кога трябва пак да слагам ром?Пекох го в неделя, 9.ХІІ, ще пътувам сега в петък и събота, дали днес или в неделя да го опиянча още малко newsm78

# 464
Току що разрязах малкият кейк. Разкошотия. Колежките ще си оближат пръстите. Имам още 3 големи и един малък за хапване Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт