Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя традиционен английски коледен кекс?
Как да съхранявам английски коледен кекс до Коледа?
Каква е подходящата форма за печене на английски коледен кекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя традиционен английски коледен кекс?
Традиционният английски коледен кекс започва със накисване на стафиди, сушени кайсии, сушени череши, орехи, бадеми, портокалова кора, лимонова кора, лимонов сок, портокалов сок и коняк. На следващия ден се приготвя маслена смес от масло и захар. След това яйцата се разбиват с брашно и бакпулвер. Добавят се смлени бадеми и плодова смес. Сместа се изсипва във форма за печене и се пече 2,5-3 часа. След изпичане кексът се залива с ром и оставя да изстине напълно.
-
Как да съхранявам английски коледен кекс до Коледа?
Английският коледен кекс трябва да се съхранява на студено в херметически затворен метален или керамичен съд. Препоръчително е да го напръскате с ром през няколко дни и да го съхранявате в хладилник или на хладно място. Ромът действа като консервант, запазвайки свежестта и аромата на кекса. Английският коледен кекс може да се съхранява в хладилник, плътно затворен, особено ако е без замразяване. Ако нямате подходящи условия за съхранение у дома, можете да го съхраните при майка си или на друго подходящо място.
-
Каква е подходящата форма за печене на английски коледен кекс?
-
Какви са препоръките за заместване на съставките в английския коледен кекс?
-
Какви са препоръките за използване на кутии за печене на английски коледен кекс?

Това на фона на сладък салам, турска баклава, меденки.
), но на мен предполагам ще ми хареса (още повече, че тази година много ми се яде щолен, други години мерака за него ми минава с едно парче, а тази 2 пъти купувах