Косопад - 21

• 51 585
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте отново, от доста време не съм се включвала и ми се иска да мога да кажа че по добри причини, но за жалост - подобрение няма. Косата ми капе и капе, скъсила съм я до брадичката с някаква надежда, но нищо. Ако трябва да сме честни съм се вкарала абсолютно в тъча. Като започнем от това, че ежедневно рева и изпадам в нервни кризи, до това че все още си броя косъмчетата. А това е абсолютно психясване ,но колкото и да го знам не мога да спра.
Я този ред имам питане към по- знаещите: реално не знам дали не си въобразявам вече, дали не е случайно но от началото на лятото може Би започнах да обръщам внимание кога ми пада повече коса и заключението ми е че намалява в дните преди да да ми дойде цикъл. Това го водя като статистика от около 5 месеца може Би и всеки път седмица до няколко дни преди цикъл до може Би няколко дни след като ми дойде наблюдавам намаляваме на падналото, като всеки месец е различно. Понякога е по малко,  поняког повече. Веднъж се случи така че в деня на къпане общо ми паднаха около 100 косъма,което пак не е нормално, но за сравнение сега броя над 150- 160-170, а и кой знае колко още не ги хващам.
Няма да се опитвам да оцветявам нещата и да отричам , че съм абсолютно срината психически и знам, че всичкия стрес,  през който минавам отежнява нещата. На този фон другото ми е наблюдение е че вече ми пада коса и от горната част на главата. Месеци наред в началото ми оредя само отстрани , след това отзад, но отгоре беше гъста. В момента е навсякъде. Пътя ми става все по голям, темето. Това е промяна която не знам как да си обясня. Какви са вашите предположения?
За деня на къпане щом са ви паднали около 100 косъма това е нормално . Нормално е да ни падат около 100 косъма дневно , и по 150 в деня на къпане . Космите си имат продължителност на живота и след като умрат падат . Това го казвам малко да ви успокоя Simple Smile

# 151
А, не. Не е успокоително, щото при някои след падането няма поникване на нови(като при мен). Взимайте мерки, търсете причината.

# 152
А, не. Не е успокоително, щото при някои след падането няма поникване на нови(като при мен). Взимайте мерки, търсете причината.
Това вече си е алопеция и оплешивяване .

# 153
Това вече си е алопеция и оплешивяване .
Дамата казва, че пътят й и темето стават все по-видими.Това много говори за алопеция и оплешияване.
Разбира се , че трябва да се вземат мерки.

# 154
  • София
vnd, кръвна захар, Инсулин, Кортизол и Пролактин изследвахте ли?
Ненужния прием на желязо е токсичен, посъветвайте се с хематолог.Ако няма нужда от допълнителен прием може да го повишите с подходящ хранителен режим.
Обърнете специално внимание на депресията и стреса, има ли хоби, спортува ли нещо?Ако трябва потърсете психотерапевт.
На първо време трябва да се успокои, косата ще се оправи.
От направените изследвания само желязото е ниско и тестостерона леко висок
Има хоби- игри в нета и само се нервира....от половин година ходи на бокс три пъти седмично.
Вече незнам какво да го правя
Мога ли да му давам и Приорин?
Последните изследвания, които прочетох във връзка с Ковид сочат, че той изчерпва тестостерона при мъжете, а при вашия син е повишен.Това леко повишен и леко ниско желязо, нищо не говори.При повишен тестостерон обикновено и естрогена е висок, те са като скачени съдове.
Посетете ендокринолог, за да прецени дали повишението е леко или не, и дали е характерно за възрастта му.И също говорете с него, дали не взима нещо за повишаване на тестостерона.
Можете да му давате Приорин, но ако проблема е хормонален или от друго естество няма да му помогне.
Наистина най-добре е да се посъветвате със специалист.

# 155
Магнифика, това че тестостерона е завишен и следователно естрогена също, отнася ли се и за жените?
Или по друг начин зададен въпрос- при тестостерон в референтните граници, говори ли и че естрогена е в норми?

# 156
Здравейте,
Бихте ли препоръчали дерматолог, трихолог или клиника за проблеми с косопада?

# 157
  • София
Да, mariat и за жените се отнася.Тестостерона се превръща в естроген чрез ензима ароматаза.
Но Тестостерон в референтни граници не говори за естроген в норма.Може да имаме висок естроген и нисък тестостерон.Сценарийте не са един или два, ако бяха толкова малко щеше да е лесно.
.

# 158
Момичета, колко често ползвате маслото от розмарин?В серума на Медисютикъл за ежедневно ползване удачно ли е да се прибавят няколко капки според вас?

# 159
Присъединявам се със сходни въпроси. Ако използвам 2 пъти на ден серума Целаген, кога според вас би било удачно да нанасям и маслото от розмарин, така че да не си "пречат взаимно"? Също така тези от вас, които са използвали/използват серума, всички ли усещате загряването на скалпа? Аз го използвам от няколко дни и наистина като попадне някъде другаде върху кожата тя се зачерява много и започва парене, но на скалпа не виждам нито да се зачервява, нито пък усещам затоплящ ефект. Това нормално ли е? Смятам, че го нанасям обилно, разделям косата на сектори и гледам да пръскам директно на кожата на главата, след това масажирам, но пак не усещам почти нищо. Така имам чувството, че не правя нещо както трябва.

# 160
При мен няма зачервяване нито загряване. Слагам го по веднъж на ден. Може ли да поясите какво масло от розмарин ползвате?

# 161
И Нуминокс и Целаген зачервяват леко скалпа, отшумява след 15 мин до половин час. Има леко парене в началото. Нанасям веднъж на ден.
Розмарин в комбинация с базово масло и други масла / поръчах и масло от мента, лавандула и авокадо/ слагам преди къпане.

Gaga,
Не ми се струва добра идея да се смесва директно със серумите на Медисютикъл, но към маска за коса, балсам и шампоан е вариант. Използвам го 2 - 3 пъти в седмицата.

Marissa,
След като нанасяш 2 пъти на ден,час или два след 2то нанасяне слагаш микса от розмарин и базовото масло. Напоследък съчетавам маслата в скалпа и по дължините еластисайзър също обогатен с масла. Стоя по няколко часа,но и 30 Мин. да остане смятам че е добре.

# 162
  • Пловдив
Не знам дали е за тук, но се презапасих с таблетки Приорин и ако има някой интерес може да ми пише на ЛС, след прекаран вирус много силно взе да ми капе косата и си поръчах няколко опаковки, още след две седмици прием драстично ми намаля косопада👌🏻

# 163
  • при моите любими
При мен определено има загряване/затопляне при използване на серума Медисютикъл. Ползвам го 2 пъти на ден. Между другото при мен има много добър ефект и определено ми намаля падането на коса. Моя Коста през 2 дни и преди да измия косата си слагам маска. Правя всякакви миксове с жълтък, масла и витамини. Определено съм по-добре и се надявам да почне и сгъстяване на косата.

# 164
Аз лично за един месец не виждам разлика от серума Медисютикъл.

Общи условия

Активация на акаунт