Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 976
  • 200
  •   1
Отговори
# 105
Друго си мисля,вие наистина ли смятате,че като гласуват да си ходят, Продукцията ей така ще ги пусне по живо,по здраво у тях си?
Ние - не, но 456 и компания го вярваше.

# 106
Забавление за богати - това е движещата сила да продължават толкова години тези игри. Затова и въведеното гласуване в сезон 2 е отново за забавление, допълнително такова на наблюдаващите зад параван, а играч 001 (Front man) умело манипулира независимо от конкретните на пръв поглед негови действия, така че вотът все да е в полза за наблюдаващите (при равния вот след последната игра - заради друг вид предстояща битка).
Ще припомня и думите на играч/организатор 001 от първият сезон : “ Do You Know What Someone With No Money Has In Common With Someone With Too Much Money? Living Is No Fun For Them.”
Само че в сезон 2 се добавя и нов нюанс, усещането за превъзходство от страна на организаторите, за които първата група хора от горния цитат не са повече от “trash”,  дума неколкократно повтаряна. Сякаш това им дава непременно правото да се разпореждат с чужди съдби и живот. Усещане за “превъзходството” им имаше и в сцената в парка, когато recruiter man стъпка храната (това, както и да се покаже, че крайно отчаяните в по-голям процент избират вместо сигурната храна несигурния шанс за лесна печалба нямаше друга полза за сценария). Затова се надявам на един доста смислен завършек в третия сезон, но азиатската култура и мислене все пак се различава от европейската, така че ще видим, какво ще предложат като финал.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 10:56 от fenyx

# 107
  • В средата на времето
Моето мнение е, че "демократично" им позволиха това гласуване, защото са напълно наясно, че тези, които гласуват с О, никога няма да са повече от другата група поради най-различни причини.Тънко познаване на човешката психика заедно с огромен наивитет съжителстват в този сезон. Играч 001 (нямат запомняне имената им) прави много силна роля, а любимец ми стана мъжът, който се опитва да стане жена .Simple Smile

# 108
Да, между другото попаднах на клип за актьора, който играе ролята на транс.. (в ЮК не приемат такива хора и нямало, доколкото разбрах и такива личности-актьори) и обясняваха, че той е направил голяма саможертва за приемането на тази роля поради съответните обществени нагласи.
На мен ми допадаше бабата (която участваше заради и заедно със сина си, имена и номер не помня, трябва все да ги търся специално 🤭).
Голяма, масирана реклама на сериала тече, постоянно ми се появяват във всякакви клипове, вкл. и в реклами на различни брандове (за стоки и услуги).

# 109
  • София
Според мен със сигурност ''продукцията'' щеше да пусне играчите ако бяха избрали да си тръгнат. Защото иначе щяха да си плюят на всичко в което вярват и представляват и щяха зверски да олекнат в очите на зрителя, а това шоу се прави за нас все пак. Въпросът е, че както се писа има една думичка, 'чувство за превъзходство' което граничи вече и с 'наглост' са водещите при тях и едно подценяване на заплахата. Това ще им изяде главата в сезон 3 (вярвам).
Още не съм гледал епизод 6, но там ще се играе прословутата трета игра, а както се знае от епизодите, масовите нагласи са хората да си тръгнат след тази игра, дори и за много от тези, които гласуваха с 0. Така че ако онези с маските/виповете искат зрелище нещо ще се случи в тази игра. Или ще измрат много малко хора, за да са им пак малко парите или нещо друго много важно ще се случи (не изклювам и намеса на 001), за да се промени тази почти масова нагласа. Но епизод 6 е само 50 минути и той е предпоследен, т.е. няма как да се изиграят всичките 6 игри и явно не са и искали това да се случва, за да има време да разгърнат повече историята и в други насоки (и добре си билдват за финалния сезон 3). Може би полицая ще намери острова и това също ще ескалира края на игрите/сезона. Абе ще е интересно, дано развръзката си я бива, а не само да 'хинтва' към сезон 3.

# 110
Според мен никога нямаше да позволят да си тръгнат. Резултата винаги щеше да е равен или победа на тези, които искат да останат. Просто така и двата отбора имаха някаква надежда, а тези, които гледат ще имат повече тръпка.

# 111
  • В средата на времето
Най-малкото щяха да измислят нови неща, за да не позволят тръгване.
Съгласна съм с Diavolo и fenix, че отношението на организаторите към играчите този сезон, ще им изяде главата. Докато първи сезон се държаха дистанцирано и като машини някак, без да позволяват на човешки черти да се показват, сега именно с "очовечаването" си вкарват автогол, което пък се отразява на решенията им спрямо играта и играчите и ги води до грешки.

# 112
А знае ли се вече кога да очакваме последния 3ти сезон? Благодаря

# 113
Тази година, може би 27.06, ако е вярно това тук:
https://www.hindustantimes.com/entertainment/web-series/netflix- … 73601701-amp.html
Дано само не претупат сценария.

# 114
Здравейте,малко късно намирам темата,но много ми харесва сериала.Друг корейски до сега не съм гледала,първи сезон беше страхотен,с много обрати и неочаквани моменти.Кървищата не ми пречеха,колкото бруталността и човешката алчност ме удивляваха.За мен виповете не бяха кръпка,а точно "малък прозорец" към порочността на богатите.Да не мислите,че в реала няма подобни извращения на богаташите,че и по лоши със сигурност.
Новият сезон за мен надскочи първия,заложиха на личните истории и отношения и много ми хареса това.Единствено бременното момиче защо включиха,още не мога да си обесня.За драмата предполагам.
456 ми е любимец,да глупав,наивен,на моменти жесток и нелогичен,но поне прави нещо.От 88 до сега са 36 години,колко игри е имало поне 10 и никой не е направил нищо.Колко хора са умрели за кефа на извратеняците?!Разбирам му целта,да много хора също умряха сега заради него и бунта,който организира,но според мен с полицая ще успеят да взривят острова с всички виновници на него.
Накрая новият 001 ще му се разкрие предполагам и той ще го убие.
Червената стражарка 011 ще отгледа детето на 236,нали го убиха за съжаление.Колкото до нейното дете,предполагам че няма да се намери.
Трафикът за органи ще се окаже начин за бягство,в някъв момент ще го използват,не е вкарано случайно.
Гласуването също го вкараха с цел провокация,както и вилиците които им дадоха.
Предполагам в трети сезон,ще доиграят оставащите игри и на финала ще е кулминацията,капитана на корабчето със сигурност участва в трафика и е предупредил острова.Предполагам 456 ще се добере до някакви видеа/списъци/инфо и ще успее да избяга чрез трафика на органи и ще разкрие всичко,не случайно шефа на полицията няколко пъти казва "Полицията работи само с доказателства".

# 115
  • София
И епизод 6 отметнах. Simple Smile
Последния епизод ще си го запазя за десерт за по-късно днес или утре, че сега има четирите шанци и тур дьо ски.
Лично за мен този епизод 6 беше най=слабия до момента в сезона, но пак беше на ниво. В смисъл хареса ми, но по-малко, сякаш пикът вече беше минат и авторите бързат да завършат сезона... Явно в сезон 3 ще е кулминацията.
Може би за това много хора са разочаровани от епизод 7, защото е останал висящ, без развръзка или като кръпка. Не знам, ще видя и аз. Но дотук не споделям мнението на повечето хора, че сезона е слаб, освен ако епизод 7 не се окаже катастрофа, което все пак не вярвам да си причинят.

Скрит текст:
Мхмх, колко са коварни значи. Как го изчислиха не знам, но 50 на 50, обаче вкарах вилици, като подстрекаване към саморазправа и още смърт.
ШОК, не очаквах, че Танос ще си отиде така нелепо. Ама нека му е. Боклук. Сега лакейчето ще подмокри гащи.
001 е брутален, насочва играта накъдето си поиска. Предполагам, че всичко това е предварително планирано с началството и той знае всичко, което предстои.
Няма да има време за игрите. Сега очаквам клане, после игра 4, но тя най-вероятно няма да завърши. Ще настане хаос, бунт, ще дойдат и хората на полицая предполагам. Нещо подобно и ще се появят надписите...
Мхм, капитана на корабчето вече ми стана много, много подозрителен. Как само тънко искаше да ги отклони и да се върнат. Да, вече мисля, че и той работи за червените. Но все още подозирам и Джеон. Т.е. и двамата са в кюпа.
Дано 11 оцелее, за да има кой да се грижи за детето, ама тя вече ме изгуби, колкото и да ми е симпатична. Сбъркана психопатка, убийца.
44 не мога да я дишам, еййй. Това нумеролозите големи откаченяци. Спомних си и за Рената в Островът на 100-те гривни. Grinning

# 116
Разбира се, че щяха да ги пуснат да си отидат. Ако бяха мнозинство. Нали в 1 сезон точно така се случи за цял един епизод и после се върнаха сами.
Отделно това с гласуването е препратка към самото южнокорейско общество там всичко е с гласуване. Помните размириците в края на годината. Мнозинството гласува против военното положение и президентът ще не ще се съгласи с решението.
Според мен в трети сезон ще се обединят всички играчи и ще играят срещу общия враг, няма да има толкова категорично разделение. Ще ни покажат една мини гражданска война. Ще играят игрите , но ще са заедно. И според мен една от основните разлики в двата сезона е , че в 1 всеки играеше сам за себе си и затова виждахме историите им. Докато във втори сезон се набляга на отбора и самите игри бяга повече отборни. Това с цел обединяване.

# 117
  • София
Хах, хора, напишете в гугъл, squid game и натиснете ентер и долу в средата ще ви излезе правоъгълничето със знаците, кликнете на него и ще ви зареди първата и най-култова игра с куклата. 😀😎
Аз току-що успях да мина финала с цели 4 от 6 участници. 😈

# 118
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Според мен със сигурност ''продукцията'' щеше да пусне играчите ако бяха избрали да си тръгнат. Защото иначе щяха да си плюят на всичко в което вярват и представляват и щяха зверски да олекнат в очите на зрителя, а това шоу се прави за нас все пак.

Въобще нямаше да ги пусне. Цялата концепция на шоуто е избиване на хора за удоволствие и забавление като оставят само 1 - "Героя". Милионерите/Билионерите спонсорират тази идея,а не да гледат 3 игри и после всички откъде са дошли, по живо по здраво.Това да не е "Стани богат"?

Шоуто не е за нас,а за милионерите.Ние сме просто зрителите,странични наблюдатели и нямаме нищо общо с Продукцията.
А за олекване, точно ако ги пуснат ще олекнат и ще "станат за смях",че са скамери и не са предложили това,за което са разработили проекта.

# 119
Между другото, те правят и насочват игрите и това, което се случва извън тях както им се хареса. В първия сезон на “гала-вечерята” на тримата финалисти неслучайно оставиха ножовете, в този сезон - раздадоха храна с вилица, когато очакваха да предстои конфликт след равен (неслучайно заради последния гласувал, т.е манипулатор 001 -Front man). Освен това не дадоха някакво ясно обяснение защо намалиха размера на “печалбата” след отпадането на броя участници след втората игра на сезон 2.

Общи условия

Активация на акаунт