Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 016
  • 797
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • Los Angeles CA

Зависи към коя част на Испания искате да отидете...Ще умрете от жега само ако изберете Андалусия, Севиля, например.. В останалата част си е съвсем нормално лято, като навсякъде, около морето с приятен бриз.
В Италия е същото. Къде искате да отидете?
Вече изискванията, няма кой да ви каже какви ще бъдат, от сега...
Може би трябва да се насочите някъде по-конкретно, за да се ориентирате и в температурите през лятото?

Аз не съм в Андалусия, но на никого не препоръчвам да идва тук лятото( Валенсия). Нито е нормално лятото като навсякъде, нито има приятен бриз. Влажността е ненормално висока, дишаш влага буквално.

Може ли малко уточнение, кои месеци са летни във Валенция и Андалусия? Преди 3 години обикаляхме през август  Каталуния и беше нормално топло, а водата в морето беше чудесна. Много ни се иска да направим едно пътуване до Испания или Италия през юни и събирам информация.
Нашите съседи са от Катаня и ни предупредиха даже да не си мислим за ходене в Италия през юли и август.

# 377
diziler, ти хубаво си сложил скрийншот, но:
1. Задължително се прави онлайн регистрация на https://einreiseanmeldung.de/#/ от всички пътници.
2. Тук не съм сигурна, но май сертификатите за ваксинирани и преболедували се прикачва във въпросната платформа, за да отпадне карантината.
3. Неваксинираните имат право да си направят тест на петия ден от престоя си в Германия и при отрицателен резултат карантината и на тях пада.

# 378
За момента Бг не е от рисковите страни, не е нужна регистрация.

# 379
От неделя влизат новите промени.

# 380
Пропуснала съм, пътувах преди 5 дни, извинявам се.

# 381
diziler, ти хубаво си сложил скрийншот, но:
Е то е само скрийншот на току що излязла новина, иначе подробностите оставям на вас.
Ето линкът към самата статия

# 382
  • София
Новата заповед на нашето министерство с добавените нови държави в червена зона влиза в сила от  19.01, нали?

# 383
Влиза в сила от 19 януари до 31 март.

# 384
  • София
Прочетох статията за Германия.
"....за гражданите, които не са неваксинирани...... 10 дневна карантина ...
Що за глупости?

# 385
Цитат
За гражданите, които не са неваксинирани и не са преболедували, се въвежда задължителна 10-дневна карантина.
Цитат
Пътниците, които не са ваксинирани и не са преболедували коронавирус, могат да прекратят карантината след предоставяне на отрицателен PCR тест най-рано 5 дни след влизането в Германия.

А това прочете ли го?

# 386
  • София
Да, прочетох.
И?
Какви са тези, които не са неваксинирани 🤔🤔?

# 387
  • София
Лапсус е, дано се усетят бързо и издадат нова заповед. Не съм учуден вече.

# 388
  • I want it all and I want it now.
Тези, който имат тяхно гражданство.

# 389
  • София
Аз чак сега обърнах внимание на "не са неваксинирани" Joy
Ще се поправят.

Общи условия

Активация на акаунт