Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 051
  • 797
  •   1
Отговори
# 465
Това изискване не е нещо ново и е въведено още преди от Стойчо Кацаров. Само че тогава можеше да си направиш PCR тест до 24 часа след пристигане на българска територия и като ти излезе отрицателен, карантината падаше автоматично, а сега трябва да чакаш 72 часа, за да можеш да си направиш такъв.

# 466
Това изискване не е нещо ново и е въведено още преди от Стойчо Кацаров. Само че тогава можеше да си направиш PCR тест до 24 часа след пристигане на българска територия и като ти излезе отрицателен, карантината падаше автоматично, а сега трябва да чакаш 72 часа, за да можеш да си направиш такъв.

Ново е изискването, веднъж го бяха въвели и след няколко дена го махнаха. Сега е въведено отново. Декември бях в София за празниците и не ми се наложи да се тествам, влязох с ваксинационен сертификат. Сега при следващото ми прибиране вече се изисква ПСР от всички, независимо от ваксинационния им статус. Не ми пречи да си правя тест, но много ми пречи да платя 60 евро за "удоволствието" да се тествам. А и няма никакъв смисъл, честно казано. Разбирам, ако България се беше опазила от вируса и заболяемостта беше нулева. А то какво - болни колкото си искаш, дали ще тестват на границата или не - все тая, само пари да се хвърлят на вятъра.

# 467
Напротив, точно това за ваксинационния сертификат от червената зона беше за доста кратко, а другото се ширеше от лятото, но с разликата, че при пристигане на българска територия човек имаше 24 часа време, за да си направи PCR тест и при отрицателен резултат, пращаше резултата на мейла на РЗИ или карантината падаше автоматично. Просто вече "сляха" двете последни заповеди в една и в момента почти цяла Европа е в червената зона.

# 468
  • Sofia
Истински ме вбесява изискването за ПСР-тест при влизане в България от почти цялата чужбина. Независимо дали си ваксиниран и с колко ваксини, трябва да си платиш и за ПСР-тест, ако не искаш да стоиш 10 дена в карантина. Ами сори, напълно излишно и прекалено е това изискване на новата министърка.

Тестове трябва да изискват преди качване в самолет, все едно кой накъде и в каква посока и зона се движи. Ясно, че на никой не му дреме като се изнасяш от държавата му, дали си болен или не, но по логично ми се струва.
Аз лично се върнах заразена от САЩ, сума часове по самолети и летища, без да знам, че съм болна.

Пълна лудница е навсякъде в момента.Всеки си прави каквото си иска.Усещам как скоро ще им писне на всички и ще отменят всякакви правила.А и идва лято трябва да се спасява туризъм.

Дано, дано! 🙏🏼

А и от какво точно се пазим, навсякъде всички са болни (заразени)?

# 469
Не знам, аз имам първа и втора ваксина от лятото на 2021, от тази седмица имам и бустер. Когато бях в България през септември не ми трябваше тест освен ваксините, нито пък сега декември. При следващото ми пътуване вече ми трябва. Голямо недоволство изпитвам, и несъгласие да плащам толкова пари от джоба си за тази глупост.

# 470
Аз и затова обясних къде е проблемът. Септември месец нямаше толкова много държави в червения списък и спокойно се влизаше със сертификати и отрицателни тестове, без значение дали са антигенни или PCR. Сега ситуацията е коренно различна и заради Омикрон случаите са нарастнали значително, което доведе и на добавянето на почти всички европейски държави в червената зона.

# 471
Е нали омикрон се кара леко, като настинка...какви червени зони, какви ПСР тестове тогава? Всичко е някаква лудост и чак се чудя, че няма много недоволни и протестиращи по някакъв начин срещу мерките за влизане в страната.

# 472
Гледат броя на заразените на 100 000 души и не ги интересува как протича Омикрон. За мен също са абсурдни тези правила, но не мога да променя нищо.

# 473
  • BG-DE
Не знам доколко е вярно това, че Омикрон се кара леко. Моя позната вече втора седмица с този вариант е в интензивно и е много зле ☹️ Не е шега Ковида, ние загубихме двама познати миналата година, а свекърва ми едвам оцеля и още се възстановява. Лично аз смятам, че на самолет задължително трябва само с тест да качват, последният път до нас седеше една леля, на която маската по време на целия полет беше под носа и никой не можа да я накара да си я сложи нормално, ами за мен това не е ОК.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 20:32 от Menerva

# 474
  • оттам, откъдето започва България
При нарушаване на карантината могат да те очакват доста неприятности, така че хубаво си помисли. На твое място не бих рискувала.
Имам ли друг избор?Пътуването ми не търпи отлагане?И без това ще дам толкова пари за тестове.Не знам само на летищата в Лондон изискват ли при заминаване да си покажеш ПСР или това не ги вълнува?Хайде за България ми е ясно .

Споделям мнение за пътуване на 3-4.1.22 г. Във Великобритания всичко беше без проблем, никой нищо не е искал.
Влизаш в БГ (ваксиниран), проверка за сертификат.
Сега е май по-сложно. http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_prevencia/

# 475
Само че дамата е неваксинирана и става още по-сложно.

# 476
  • Пловдив
ВАЖНО ЗА ВЪЗДУШНИ ПРЕВОЗВАЧИ:   

Българските граждани и членовете на техните семейства, както и жителите и членовете на техните семейства, Е РАЗРЕШЕНО да влизат на територията на България, дори ако не представят НИКАКВИ документи, свързани с Covid-19 /тестове или ваксинация/свидетелства за възстановяване/.

Липсата на отрицателен PCR тест или удостоверение за ваксинация/оздравяване за български граждани и членове на техните семейства, както и за жители и членове на техните семейства не трябва да се използва като причина за отказ за качване на самолет.

Това пък за какво?Нали целта е да не се разнася заразата.

# 477
  • BG-DE
Защото никой не бива да възпира гражданин на дадена страна да се прибере в нея, точно затова е карантината след прибиране ако човек не си е направил тест.

# 478
Не "не бива". Не може!
Конституционно право (чл. 35) на всеки български гражданин е да се завръща в България, ако ще и да е носител на всемирна зараза. Rolling Eyes

# 479
ВАЖНО ЗА ВЪЗДУШНИ ПРЕВОЗВАЧИ:   

Българските граждани и членовете на техните семейства, както и жителите и членовете на техните семейства, Е РАЗРЕШЕНО да влизат на територията на България, дори ако не представят НИКАКВИ документи, свързани с Covid-19 /тестове или ваксинация/свидетелства за възстановяване/.

Липсата на отрицателен PCR тест или удостоверение за ваксинация/оздравяване за български граждани и членове на техните семейства, както и за жители и членове на техните семейства не трябва да се използва като причина за отказ за качване на самолет.

Това пък за какво?Нали целта е да не се разнася заразата.

Щото българинът много мрънка и само си иска права, без да дава нищо, затова. Иначе са много малко местата дето може да се прибереш дори без тест.

Общи условия

Активация на акаунт