Всичко за всички марки гел лакове -38 тема

• 40 917
  • 794
  •   2
Отговори
# 720
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, съчетавали ли сте база, обикновен цветен лак, изсъхва и топ? Много ли е скандално и несъвместимо? 🙃
Не е скандално, не е несъвместимо ... и всички сме го правили Simple Smile Изчакай хубаво да изсъхне обикновения лак. Моят съвет от опит - купи си обикновени четки за рисуване (може да ползваш и тези на децата Simple Smile) и ги използвай за топа, за да не се напои четката на топа с цвят от обикновения лак.
Леле, колко е сладко да чета постове на начинаещи с моите въпроси отпреди 3-4 години... Не се сърдете на написането, момичета! Наистина ме връща толкова носталгично, готино, усмихващо, ... назад във времето ...

# 721
Аз започнах да се отчайвам и не разбирам какво се случи, имам чувството че лаковете ми изведнъж се бъгнаха.
Съхранявам ги както винаги съм ги съхранявала, лампата ми изглежда съвсем здрава, лака просто не съхне нормално вече поради някаква причина.
Защо реши, че не съхне нормално лакът? Набръчква ли се? Балончета прави ли? Ако го натиснеш с игла или клечка, ще изтече ли мокър лак? Ако да, значи не е полимеризиран.
Но ако проблемът е само беленето на лака, е възможно да има много причини. Една от тях е ноктите да са тънки и увредени, на такива нокти трудно се задържа материал. Тогава решението е почивка.
Самите база, топ и лакове на каква възраст са? Ако са много стари, може и от това да е проблемът.
От коя страна се белят - от свободния край или от кутикулата?

# 722
Свободния край най- вече, а затварям винаги в краищата. Не ми се струва изпечен, защото мирише много остро като се обели и изглежда малко мокър. Гледам сега в поръчките си, купила съм ги 13 Окт миналата година, едва ли проблема е в това. Евтини амазонски лакове са, но преди си държаха, даже се оплаквах тука че базата е бетон, сега е направо белеща основа. Grinning
Ноктите са ми доста късички, аз не ги оставям дълги изобщо, имат тук- там изпилено, но определено не е фрапантно.
Ще им дам почивка пък да видим... много гадно. Как мразя да съм без лак, а обикновен лак пък да чакам да съхне нямам нерви дори и за тези уж бързосъхнещите.

# 723
Вероятно е от лаковете. Пробвай да ги разбъркаш хубаво с клечка за зъби.

# 724
Есмералда, как и с какви материали постигаш ефекта на двата пръста в основата? Може и видео да споделиш, ако черпиш идеи от там.
Каучукови ли са тези цветни бази на Този?

# 725
Обичах, трикът е, че в най-горната част на броката не нанасям изобщо от базата, с нея почвам 2мм под кукикулата и леко туширам границата. След това изравнявам с топа.
Да,така процедирах, но базата се събираше ..утре ще пробвам пак
Това ми беше първия опит

# 726
Есмералда, как и с какви материали постигаш ефекта на двата пръста в основата? Може и видео да споделиш, ако черпиш идеи от там.
Каучукови ли са тези цветни бази на Този?

Нямам запазено видео от този тип, за да ти пусна линк, но следвах тези стъпки:
След нанесена и полимеризирана база смесих на едно стъкълце едър и дребен лилав брокат с няколко капки база и с тънка четка нанесох около кутикулите по-плътно и изтеглих няколко сантиметра надолу. След това с цветната база на Коди (каучукова е, да, малко по-горе съм дала линк) направих изравняване, но не започнах от самите кутикули, а 2 мм по-надолу, за да остане част от броката непокрита, леко туширах границата между броката и базата, обърнах ръката, за да улесня изравняването. Нанесох топ обилно, особено в частта, където няма лилава база, отново обърнах ръката, за да се изравни, и полимеризирах.

Глитърите са от Али:
https://a.aliexpress.com/_mPOz9S8

# 727
Самото изравняване с топ лак как се прави?
Моят е доста течен и се стича навсякъде, много се мъча и просто слагам тънък слой 🤷🏻♀

# 728
Трябва да е по-гъста базата, с много течна база трудно се получава. Виж малко по-нагоре, преди няколко страници дадох линк към видео как се прави изравняване.

# 729
С база успявам да изравня. Въпросът ми е как се прави изравняване с топ лак, защото до сега не съм срещала с гъстота на каучукова база

Трябва да е по-гъста базата, с много течна база трудно се получава. Виж малко по-нагоре, преди няколко страници дадох линк към видео как се прави изравняване.

# 730
Описала съм по-горе, нанасящ по-обилно и обръщаш пръста, чакаш няколко секунди, проверяваш блика и печеш.

# 731
Здравейте,

Искам да си поръчам акрилна пудра от Али Експрес, като идеята ми е да я използвам само за дизайн тип "пуловер".  Това, което забелязах е, че има два вида пудра - acrylic и dipping. Въпросът ми е има ли значение коя ще поръчам, за да я използвам с гореспоменатата цел? Ще ми свърши ли същата работа dipping пудрата?

Другото, което забелязах в Али Експрес е следното - със стандартната Али Експрес доставка нещата идват няколко дни или седмица преди обявената дата; направих друга поръчка, която беше със Cainiao Super Economy, която закъснява с повече от месец след обявената дата (поръчах през октомври, пратката трябваше да пристигне в началото на декември, но все още я няма). Забелязали ли сте и вие подобни отклонения и ако да, кои опции за доставка бихте препоръчали да се избягват?

Благодаря предварително!
Лека вечер!

# 732
Здравейте,

Искам да си поръчам акрилна пудра от Али Експрес, като идеята ми е да я използвам само за дизайн тип "пуловер".  Това, което забелязах е, че има два вида пудра - acrylic и dipping. Въпросът ми е има ли значение коя ще поръчам, за да я използвам с гореспоменатата цел? Ще ми свърши ли същата работа dipping пудрата?

Другото, което забелязах в Али Експрес е следното - със стандартната Али Експрес доставка нещата идват няколко дни или седмица преди обявената дата; направих друга поръчка, която беше със Cainiao Super Economy, която закъснява с повече от месец след обявената дата (поръчах през октомври, пратката трябваше да пристигне в началото на декември, но все още я няма). Забелязали ли сте и вие подобни отклонения и ако да, кои опции за доставка бихте препоръчали да се избягват?

Благодаря предварително!
Лека вечер!
На мен с Cainiao не ми дойдоха последните поръчки и се наложи да пусна диспут, някои бяха пуснати още септември месец. С доставка от Али ми идват за 2 седмици точно.

# 733
Здравейте, искам да си взема матов топ, вие от коя марка сте доволни?

# 734
Аз съм доволна от матовия топ на Коди - Saten. Имам и на Клареса, той не е особено добър.

До къде с доставката на Али пратките пристигат за 2 седмица. При мен (до София) се бавят по 4-5 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт