Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 963
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • в сърцата на децата <3
natka, за часовете си права - аз ставам ежедневно доста рано, повечето пъти преди 6. Най-оптимално за мен е две хранения дневно - около 10-11  първото и около 16-17 второто. Лятото често включвам трето, междинно, защото ставам още по-рано.

iradkova, а нямаш ли опция от преди работа да сготвиш?

# 211
И аз като бях 90 кг имах голям зор за канго джъмпс и тогава срам-не срам попитах инструкторката дали ще ме издържат обувките. Оказа се, че има подсилени за над 85 кг, но така и не стигнах до такава тренировка. Аз все пак предпочитам силови тренировки пред интензивно кардио, за мен ползите са ненадминати.

# 212
Да ви кажа, родих се с тая стъклена форма за хляб, за руло Стефани. Толкова лесно става - никакво завиване, късане на каймата, изпадане на плънка - перфектно просто. Горещо препоръчвам!

# 213
Много зависи храненето вечер от домашната организация наистина и ангажиментите. Още съм в офиса, след малко ще си тръгна и докато мина през магазина, прибера се, приготвя си нещо за хапване, обслужа детето междувременно и пак ще стане 21.

Но ще пробвам с някакво по-малко количество храна вечер, повече магданоз. Днес вече изядох 1 връзка към салатата. Истината е, че не ползвам мазнини или ако слагам зехтин в салатата е не повече от 1 ч.л. Ще взема да вдигна мазнините - зехтин, авокадо. Ще намаля и кафето, но да видим по колко и как, че ми е любима напитка.

Бях се засилила в края на септември да ходя на HIIT, но се отказах. Реших, че ще ми дойде нанагорно такова кардио. Съжалявам, че няма зумба, каланетика или пилатес във фитнеса до офиса. Има канго джъмпс, но ме е срам да ида с тия килограми и да строша обувките Smile

Ха, познахме за мазнините Grinning
Дъвчи и храната хубаво. Това също е важно. А не да гълташ магданоза като месирка Grinning
Разбирам те за кафето, ама няма начин. Принципно съм на две. Понякога три, но са ми много.
За спорта също те разбирам. И мен ме е било срам, но съм ходила. Ама не много. В интерес на истината никой във фитнеса не ме е изял с парцалите затова че съм 100 кила.
Даже хората там са ми пожелавали успех.
Но не ми е гот там. Докато се наконтя да отида минава време, пък докато стигна, пък 1 час там, пък да се върна. И от работното време зависи много. Предпочитам си вкъщи. Пусна си филма и се качвам на кростренажора. Или пусна си филма и почвам силовите - джъмпинг джакс, различни упражнения гири, планк, клекове и други упражнения, които съм открила за корема.
Аз съм с проблемен кръст и не обичам бързите неща. Кростренажора ми щади кръста. Силовите ги правя бавно. Без резки движения. Примерно направя някакви упражнения с гири и минавам на клекове или друго упражнение за крака. За да ми починат ръцете. После пак.
С годините съм си събрала приятни упражнения.
Понякога нищо не правя. Вчера 30 минути правих силови. Днес сутринта петте тибетци и още едни други упражнения, които си харесах. Силови днес прескочих, че ме домързя, пък и  по телефона говорих.
Кроса принципно го въртя в събота и в неделя, а понякога и сряда.
Понякога сутрин пропускам йогата, като ме домързи или имам нещо да свърша. Утре ще ставам рано и няма да правя йога. Само вечерта силови.
Трябва да си отделиш време за това. Сутрин 15 минути, вечер също.
Идейно е и през деня да ходиш повече. Примерно като съм се прибирала от работа редовно ходех пеша. За 2-3 спирки що да се хабя. Не че нямам карта, ама цял ден на стола, трябва си движение.
Може да ходиш и на място вкъщи. Назад пуснаха едно клипче с някакви вариации на ходене. Пробвах го, бива. Около 20 минути, доста ме загря.
На гладно сутрин пий топла вода.
Примерно не може ли мъжа ти да те отмени за някакви дейности, за да си обърнеш внимание на себе си.

# 214
Здравейте на всички! Да ви кажа какво направих. Днес трябваше да отида до лабораторията да си измеря кръвната захар и реших снощи да видя до къде съм стигнала, нали отслабнах 15 килограма да ям въглехидрати  и да видя на сутринта как ще ми е показателя. Ами зле, това че съм отслабнала не означава нищо, както казвате и вие тук във форума! Та снощи към 20.30 изядох 4, може и 5 да бяха баница, след това във 22.30 един кренвирш със малко кашкавал и сутринта захарта от глюкомера 5.1,от пръста със същата капка 6 а от вечната 7.2. Значи глюкомера ми е много назад. Аз тези месеци се успокоява, че като показва 5/,5.1/,5.3 съм добре и се успокоява  че правя нещата правилно, а то излиза, че глюкомера не е верен. Сега се чудя утре да отида ли пак да ми вземат кръв от вената или да изчакам другата седмица, защото трябва на доктора да ги покажа?!

# 215
А защо не се тества без тия баници, да видиш с това хранене как са ти показателите, ми си се намухала? Според мен, изкарай 1-2 седмици на режимното си хранене и се тествай, няма смисъл утре да ходиш.

# 216
2-3 дни преди изследвания се вдигат В, но полезни В. И се яде до 8 вечерта преди изследване, а не кренвирш с кашквала в 22.30. Че и баница.
Също така кренвирши, наденици  и всякакви салами съдържащи незнам си какви боклуци не би трябвало въобще да присъстват в менюто.
Познавам 1-2 жени правеха нввмх с купешко месо и после ми викат, че съм лъжкиня и съм ги подвела. Плюс топени сирена, един тон кашквали.
Тоест, ако ще правиш боцкане в лаборатория ,може да хапнеш малко повече плодове. Или банан. Да прибавиш филия пълнозърнест хляб, леща.

# 217
А защо не се тества без тия баници, да видиш с това хранене как са ти показателите, ми си се намухала? Според мен, изкарай 1-2 седмици на режимното си хранене и се тествай, няма смисъл утре да ходиш.
Миоки, просто толкова много ми се хапваше домашна баничка, и си викам, да видя тъкмо ще видя показателя какво ще стане, дали ще съм добре на сутринта, но ето че не съм. Другата седмица ще отида до лабораторията. Но сега се чудя за този глюкомера, при вас толкова ли беше отклонението близо 1?

# 218
Аз не съм засичала моя, защото не мога просто да отида в лаборатория и да си пусна изследвания, та не мога да ти отговоря. Иначе, добре, хапнала си баничка - това са ти резултатите. Не си посипвай пепел, има и положителен аспект - знаеш, че не си за баница за сега и толкова. Продължаваш да дерзаеш.

# 219
Явно бъркаш в режима.
Баница и аз ям. Ама домашна. С много яйца, сирене, масло и извара. Рядко я правя и не огладнявам.
Няма как да вечерям баница и после в 22 да ям кренвирш с кашкавал. Че аз няма да съм гладна след баница. Но съм извървяла доста път за да мога да ям баница.
Кренвирш ям много рядко, като ми прищрака нещо. Това не е храна за хора.
Това твоето е чисто тъпкане.
И друг път яж до 8, полезни В и после в лаборатория.
Мен ме съмняват тия глюкомери. И си гледай инсулина.

# 220
  • Paris, France
jerami, забелязах, че след прием на вит Д кожата ми се изсушава. Получих екзема и като обясних кога се появява и в какво се изразява, докторката ме попита как и дали виждам на тъмно. Казах, че никак и ме прати да изследвам вит А и още 2-3 неща, които не ги помня какви са, защото бяха в норма. Така разбрах, че съм в дефицит. Останалото го изследвам веднъж годишно, да.
Невена, а имаш ли информация дали има някаква връзка между приема на вит.Д и дефицита на вит.А? Аз също забелязвам изсушаване на кожата при прием на вит.Д и търся причината. Благодаря предварително!

Никаква информация нямам и нямам намерение да търся. Помня от сайта на Гордън, че при диабет 2 има недостиг на вит А, но питах тогавашния ми лекар и той каза, че не мисли, че имам такъв недостиг. Сега не знам от какво се получи. То може и от дъртозата и ЕГеНозата, дето tays вика, да е, но не ме интересува. Пия масло от дроб на треска или ям консерви с дроб на треска и не задълбавам.

Може да пробваш бета каротен. Той Не е отровен и не се натрупва. Само дето при мене не е ефективен.

loveme 2016, честито отслабване, но докато си на режима, ИР ти е по-висока и затова е изключително важно да не ядеш боклуци и ВХ с мас едновременно. Ако вече нямаш мазни вътрешни органи, можеш да започнеш да бориш ИР с ходене след ядене, но се започва с КЗ под 5 и се ходи до КЗ под 5 + още 30 мин. Това е същинското поправяне на ИР. Ходи се и 30 мин преди сън.

Кренвирши и баница е жив джънк, че и едновременно, вечер, без движение. Прекрасна ти е КЗ за след такова тровене.

Ям баница, домашна. Правя я наполовина зехтин и наполовина масло, с яйца, 40% истинско сирене, спанак, лук, ако има, но ям първо голяма салата, 300г маруля с кисело мляко, примерно и после баницата. Ако няма салата я ям с кисело мляко, ставам и духвам. Ако ще лежа на някоя кълка, няма баница. Децата много тачат кремвирши. Обяснила съм няколко пъти. Големи са, тяхна си работа, но аз не ги ям. Нищо ми няма. Кренвиршът е възможно най-големият боклук.

Има смисъл от ядене на ВХ след отслабване, с цел оправяне на ИР, да не стане някоя остеопороза, да не привикнем към кето, да не намалим безвъзвратно възможността да обработваме ВХ. Смисъл от кремвирши няма. В баницата няма много тесто, а има и яйца, сирене.

Спри се вече! Ти поне четеш темата и знаеш какво да очакваш. Аз мислех, че като отслабна и става както пишат по английските вестници - излекуван си. От диабет 2 да, но ИР си остава и се бори с години.

Имаш още 2 или 3 години лека работа. Не я прецаквай, защото ВХ на кето се плащат със седмици.

# 221
Аз не съм засичала моя, защото не мога просто да отида в лаборатория и да си пусна изследвания, та не мога да ти отговоря. Иначе, добре, хапнала си баничка - това са ти резултатите. Не си посипвай пепел, има и положителен аспект - знаеш, че не си за баница за сега и толкова. Продължаваш да дерзаеш.
Благодаря ви момичета за бързите  и изчерпателни отговори!!! Продължавам си със режима и даже ще започна да намирам време да ходя. Просто съм ограничена от към свободно време . Но ще трябва да намеря... Благодаря ви още веднъж и на трите!!!

# 222
Здравейте на всички! Да ви кажа какво направих. Днес трябваше да отида до лабораторията да си измеря кръвната захар и реших снощи да видя до къде съм стигнала, нали отслабнах 15 килограма да ям въглехидрати  и да видя на сутринта как ще ми е показателя. Ами зле, това че съм отслабнала не означава нищо, както казвате и вие тук във форума! Та снощи към 20.30 изядох 4, може и 5 да бяха баница, след това във 22.30 един кренвирш със малко кашкавал и сутринта захарта от глюкомера 5.1,от пръста със същата капка 6 а от вечната 7.2. Значи глюкомера ми е много назад. Аз тези месеци се успокоява, че като показва 5/,5.1/,5.3 съм добре и се успокоява  че правя нещата правилно, а то излиза, че глюкомера не е верен. Сега се чудя утре да отида ли пак да ми вземат кръв от вената или да изчакам другата седмица, защото трябва на доктора да ги покажа?!

Аз като пусках венозна КЗ с глюкомера показа 6.1 а венозната излезе 6.68 и доктора каза че отговаря.

Аз нали започнах пилатес преди седмица...много го харесвам, вчера реших да се пусна на Канго-то.....едвам издържах на темпото, ноооо тази сутрин -800гр и КЗ 5,2 Simple Smile))))))) Днес пак посетих пилатеса.....кожата на тумбака  започва да увисва и трябва стягане...
Днес за 2ри пореден ден пропускам обедното хранене/нямах нищо подходящо за ядене/ после имах работа ..и така...не бях особено гладна, но преди тренировката реших да изям 1 грейпфрут/от доста време не съм яла плодове, и си мислех че е ок чат пат да има в менюто/....не съм мерила КЗ....нали този плод е с нисък ГИ и може да се яде...или пак не съм разбралаю?
А тази вечер сколасах да си направя най-накрая супа.....крем.....нахвърлях разни зеленчуци...тиквичка, морков, червен лук, броколи, гъби....на финала след пасирането краве масло и копър.....стана чудесна! Simple Smile

# 223
  • Paris, France
iradkova, днес сайта ме прати на следваща страница, та не видях постовете ти. Разгледах ти изследванията. Ами ти си имаш прогрес. От КЗ 7.1, което си е диабет, ти си я свалила на под 6. Инсулинът също е паднал малко.

За холестеролите - те ще се поправят с отслабването.

За инсулина - ти си била с пред диабет и диабет и съответно е нарушена и втора фаза на инсулинови отговор, поради което инсулинът се качва вместо да пада. Хубавото е, че КЗ ти е сравнително ниска и че от 1ви час пада.

Положението Ти съвсем не е неспасяемо, особено предвид, че си със сериозно затлъстяване и недостиг на вит Д. Щеше да е зле ако беше много слаба, всичките ти витамини наред, а стойностите такива, каквито са.

Ами трябват ти фастове, но и често хранене. Честото хранене увеличава метаболизма.

Аз бих почнала да ям повече един ден, като калории, по-често, а на следващия бих постила.

За мазнините - според мене не ти трябват в момента, защото пречат на влизането в кетоза.

Не сваляш, защото не влизаш в кетоза. По-ефективен за подобни случаи е увода на Аткинс - протеин без мазнина. Е, яде се някаква, но не много. Мазнина се въвежда чак като видиш КЗ под 5. Дотогава нито ВХ, нито мазнина ти трябва.

Саксенда не бих пробвала. Познавам надделели от нея. А тя не е ли безплатна с рецепта? Тук поне я покриват.

За бариатрична хирургия бих изчакала. Да, има случаи, в които не става с друго, но мисля, че ще успееш и без нея. Ти сега имаш дефицити, а след нея ще е много зле. Килограмите ти не са нещо чудовищно, ако и да са си свински.

И 5 лева не бих дала за бариатрична хирургия. Първо бих си взела отпуск и бих пробвала пълен глад. След 1-2 седмици чувството на глад изчезва. Ако и с глад нищо не сваля за 2 месеца - което не е възможно, тогава ще го мисля.

Пикочната киселина ти е висока. Цитрат пиеш ли? Какъв ти е pH на урината?

При обезитет е винаги по-добре да се яде повече протеин, отколкото по-малко.

Азара, купи си стягащи бодита, корсети, колани и ги носи по 20 часа на ден или колкото можеш. Виждала съм преди и след ма 150 килограмови, стопили се до 70 кила с faja и нямат увисване.

Влез в алиекспрес и напиши surgical compression garment и ти излизат бодита за цяло тяло. Те се отварят с копчета отдолу за да се пикае без проблем.

Има пояси - waist trainer - с пластмасови  банели са и от под сутиен до гащи brief, примерно.

Има и  steel bone corset - с връзки отзад и дава най-тясната талия. Скъпички са, но качеството е страхотно, съпоставимо с професионално шиитите европейски.

Ако искаш помощ за намиране на такива - насреща съм.

Чети коментарите, че някои е добре да се вземат по-малък размер, а други не.

# 224
iradkova,

Азара, купи си стягащи бодита, корсети, колани и ги носи по 20 часа на ден или колкото можеш. Виждала съм преди и след ма 150 килограмови, стопили се до 70 кила с faja и нямат увисване.

Влез в алиекспрес и напиши surgical compression garment и ти излизат бодита за цяло тяло. Те се отварят с копчета отдолу за да се пикае без проблем.

Има пояси - waist trainer - с пластмасови  банели са и от под сутиен до гащи brief, примерно.

Има и  steel bone corset - с връзки отзад и дава най-тясната талия. Скъпички са, но качеството е страхотно, съпоставимо с професионално шиитите европейски.

Ако искаш помощ за намиране на такива - насреща съм.

Чети коментарите, че някои е добре да се вземат по-малък размер, а други не.
Благодаря ти за насоките...ще се справя с Али-то Simple Smile
А да те питам....зачетох се в темата за косопада....пише че биотина помагал...това е вит Б7 нали така....абе тез Б-та изследват ли се пооотделно...хахахха ...аз пак с моите лудости...да вземам ли добавка?

Общи условия

Активация на акаунт