Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 884
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Елора, спрях всичко освен кашкавал, много рядко си го позволявам. Плановете ми са когато стабилизирам физиката и психиката си да започна да връщам храни внимателно и да се следя. Вече познавам тялото си по-добре.
Относно студа, номерът е в дишането. Влизаш под душа, нормално, вдишаш и издишаш няколко пъти контролирано, после поемаш дълбоко въздух и започваш много бавно да издишаш. В момента, в който започнеш да издишаш пускаш студената вода. Докато трае издишането студ не се усеща, защото се активира друг дял от нервната система. Така се започва примерно един месец, после се свиква:)

# 376
Хм, мога и да пробвам да видя.

# 377
Започва ли тема с думата "отслабване", ще се видите в чудо Joy
Абсолютно! 🤣🤣🤣
Според мен, темата трябва да си започва с ИР. Така или иначе, думата "отслабване" също е важна, защото това е голям проблем на хората с ИР. А и с твърде различно заглавие от предишните теми...ще е все едно това е друга тема, а не нова от вече съществуваща тема. Не могат в заглавието да се изброят и твърде много режими, за да не става твърде дълго...В описанието, така или иначе, си е описано как да не стигаме до диабет, даже едното клипче точно така се казва. Обръща се внимание, ще с времето ИР води до диабет и, че това е обратимо...
Snow, аз  е съм яла соева "кайма" и гранули от повече от 5-6 години със сигурност. А може да са и към 10 г, и то рядко. Виж, в един по-далечен период я правеше често майка ми. Тогава ми допадаше на вкус, не ми приличаше на месо обаче и не съм замествала вкуса му с нея, но аз бях всеядна...най-разнообразни храни съм яла и съм възприемала и не съм била капризна за хранене...Сега не я ям, просто е нещо без което мога спокойно да мина.
Оdense, браво! По-скоро от махането на глутен и скрити вгх и нишестето в млечните са ти подобренията в болежките, според мен. А ако имаш непоносимост към млечни, и това оказва влияние. 🙂 Аз се къпя и мия с хладка, почти студена вода. Дори зимата температурата е макс около телесната. Само за краката понякога слагам в легенче по-топла вода. Психиката е много важна, а и сънят също. И досега
 тези неща ми влияят, затова гледам да им противодействат, доколкото мога.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 13:59 от dolce miele

# 378
E, тя не започва с отслабване, но я има.
Давайте идеи.
Може би Инсулинова резистентност - лечение с НВВМХ, кето

# 379
И още нещо икам да споделя. Тъй като спрях млечни и глутен значително намаляха болките в ставите. ....

Отдавах болките на грешки в тренировките и килограмите, но май ще се окажат заради възпаление. Когато намалее възпалението си отиват и болките.
Днес съм състояние да бягам леко и качвам стълби без да усещам болка:) И това без инжекции...
Доообър дееен Simple Smile
Радвам се, че си се оттървала от болката. При мен беше същото. Аз горница кг никога не съм имала, но болки по ставите определено, да.

Не знам дали за соята беше или за цревицата, май за соята, че няма не ГМО. Така или иначе, соевите имитации на месо, на мен не ми харесват, още повече че са силно преработена храна. Стоя далече от такива.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 14:04 от Миоки

# 380
Елора, може би нещо като "Инсулинова резистентност- отслабване и лечение с ...." (изброени 2-3 режима). Като "нвх хранене" в заглавието би било объркващо и е нещо което се разбира твърде погрешно от хора които не са наясно кое е въглехидрат и считат само подсладените със захар неща за въглехидрати. 😉 Затова, по-добре да са споменати конкретни режими в заглавието. 🙂
Друг е въпросът, че темата не е съвсем за раздел "Красота" (или както там се казва), но мисля, че е твърде късно вече, след толкова теми, да се мести в друг раздел...
П. С. Дописвам, защото сега се сещам друго. Толкова хора ще се хванат за думата "лечение" и ще започнат да спорят как няма лечение за диабет 2 и за ИР! Та май по-добре тази дума да я няма в заглавието! 🤣
Водещото си е ИР и трябва да е на първо място в темата, ако е "отслабване с ИР"...много хора ще четат само думата "отслабване"...😆

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 17:00 от dolce miele

# 381
Направих палачинките, изядох три. Една с малко (кафена лъжичка) течен шоколад и две с идея желе от боровинки (мини бурканче, отворено преди сигурно 4 години, стои в шкафа, нищо му няма Satisfied )
Оказа се, че нямам лентички за глюкомера Sweat Smile обаче кво да ви кажа, инсулинчето ми се е вдигнало гаранция. Мина около час и ми се приспа. За сега, други симптоми нямам. Ще видим нощес съня и утре болежките.

# 382
  • София
Миоки, можеш ли да напишеш едно твое двудневно стандартно хранене?

# 383
  • Paris, France
Нека признаем, че заглавието на темата е подвеждащо - "ИР и отслабване...". Затова Лахезис предлагаше диети, с които се отслабва. Вярно, много упорито, чак дразнещо спореше, но и на нея ѝ беше каша в главата.
По-коректно е темата да се казва "Как да преборим ИР и да не стигаме до диабет". А отслабването е бонус. Бях изненадана, когато открих темата в раздел "Красиви" и не знам си какво, а не в здравословни проблеми, където я потърсих.
А и да не забравяме, че някои също са опитвали и то с години да решат проблема си с ядене и на въглехидрати. Не са открили режима за два дни, лутали са се и те.

Точно това повтарях откакто пиша тук. Темата е за отслабване, а не просто за живот с ИР. След отслабването ИР не изчезва и даже може да е по-висока, отколкото преди отслабването.

Отслабването с ИР не е бонус, а абсолютно задължителен първи етап от лечението на ИР  дори при слаби хора, дори при интензивно спортуващи. Това го доказа prof Ron Taylor с десетилетните проучване. Нуждата от диета и важността да се разкарат ВХ за известно време я доказа Д-р Peter Attia, който спортувал по 4 часа дневно, но си ходел с корема и лошия холестерол. На сайта му имаше и снимки преди и след.

А отслабване е възможно с най-различни комбинации от диети и спорт, даже и високо ВВ, макар че от успешните тук много малко са отслабнали точно така. Сещам се за jerami  бащата на Миро и едно момиче от другата тема.

Причината да предпочитам да се коментират всякакви режими е, че всички сме различни и това, че един е успял с едно не означава, че друг няма да успее с обратното. От София до Токио се стига през Москва, но и през Сан Франциско става. Важното е да стигнем крайната цел и пътуването да е съобразено с бюджета 🥳.

odense, поздравления 💐. От тебе научих за студената вода, но не мога да се къпя даже и с хладка. Обичам да се щавя с гореща вода. Супер, че вече нямаш болки.

E, тя не започва с отслабване, но я има.
Давайте идеи.
Може би Инсулинова резистентност - лечение с НВВМХ, кето

ВМ-НВХ и кето, сами по себе си, не само не лекуват ИР, ами я увеличават. Те са начин да се свалят телесни мазнини и свалянето на тегло и мазнини подобряват ИР. Ако заседнал човек надебелее с кетогенна с повече мазнини, той си увеличава ИР по същия начин, по който би я увеличил, ядейки ВХ вместо мазнини.

Миоки, след като нямаш ленти, трябваше да си станеш от д-то и да идеш да ходиш и да видиш как нито ще ти се приспива, нито ще имаш болежки на следващия ден.

# 384
Невена, не, че не е важно отслабването. Но така написано (заглавието), оставя усещане у някои потребители, че темата е за това как да отслабнем, въпреки ИР. А не, че част от лечението е и отслабването. Под "бонус" имах предвид, че е важно първо да се спазва правилен режим на хранене и движение, а с него ще дойде и отслабването.

# 385
Миоки, можеш ли да напишеш едно твое двудневно стандартно хранене?
Ставам около 7 сутрин, правя си кафе без нищо (чаша 150мл нес). Пия го до към 11 часа някъде.
След това си правя второ кафе, в което слагам краве масло около 10-15гр и го врътвам на мини блендер. Преди слагах кокосово масло, но реших да пробвам без него.
Това кафе го пия до към 3 часа следобяд някъде. След това ми е основното хранене, което се състои обикновено от 2-3 яйца с някакво месо.
Примерно:
- свинска вратна пържола - 1 брой
- пилешки бутчета - 2 броя
- друсан кебап (свинско с лук) - 1 порция, не знам колко грама е
- пържени пилешки дробчена (с лук) - 3 броя
- кюфтета - 2-3
- руло стефани - 1-2 парчета
- кайма с яйца (тук горе споменатите яйца са в каймата)
- риба скумрия - 1 парче
- морски дарове (скариди, миди, калмари, купувам готов микс) с яйцата от горе. Тук не знам колко е чистото сготвено количество, пакета е 500гр но пуска много вода. Отива целия пакет на едно ядене, много ми е вкусно това.
- пиле жулиен (бяло пилешко със сметанов сос) понякога слагам гъби и кисели краставички в ястието.

Отделно към тези като допълнителна гарнитура, слагам понякога няколко маслини или 2-3 кисели краставички, крема сирене, настърган чедар.
С това хранене си правя второ бронирано кафе с масло, което пия до към 20 часа и след това правя трето бронирано което пия до лягане, обикновено около 23-24 часа.

Много рядко, вместо последното кафе си правя в същата чаша половин част прясно мляко, половин част вода и лъжичка нес кафе.

Това ми е общо взето през 99,9% от времето менюто ежедневно. Подправките, които ползвам са черен, червен пипер и сол, чубрица, мащерка, кориандър.
-
Невена, целта ми не е да сваля захарта, а да вися какво се случва след яденето на палачинките, които преди не ми правеха проблеми (уж). Няма да се случи в обозримото бъдеще отново. Не искам да се върщам към предишния си начин на хранене и да свиквам да ям неща, които ми вредят.

# 386
Невена, няма ли някакви противоречие при теб? Точно Тим Ноукс (спортен лекар и спортист) и Доктор Питър Атия са си подобрили показателите с ВМНВХ. Има и други, един диабетик-инженер,  който е трябвало да завърши медицина за "да има право да говори как е победил диабет с ВМНВХ" (не му помня името, скандинавец е).
Иначе, никой не отрича И други методи. Една съфорумка (отдавна не пише ) обърна диабет с нюкасълската и след дълго лутане и броене на калории,  "ритане" срещу "мазньочите" откри Аткинс и (по нейни думи) направо се роди отново.
Както казах, четене и "зреене" е важно.
И също така казах, че мазнините са важни за да няма глад и да мине тялото на енергия от мазнини. След това се/могат да се намалят. Това е според ВМНВ лекари. И всичко е индивидуално.
Моят мъж също "обърна" диабет 2 с ВМНВХ за 6 месеца. Диагноза диабет му беше поставена заради гликиран хемоглобин 6%.
И не, не с кето. Аз съм противник на кето при нормални условия.  Това е за краен случай и за тежки заболявания. Пазя го за в случай на "живот и смърт".

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 15:05 от tania6

# 387
  • София
"Нисковъглехидратно хранене при Инсулинова резистентност"?
Аз направо "безвъглехидратно" бих го кръстила, но реално не е съвсем без въглехидрати.

# 388
Здравейте, да дам и аз едно предложение за заглавие. Ясно е, че при ИР основният проблем са килограмите/ коремните мазнини/ , а и самото заглавие не е добре да бъде прекалено дълго...."Хранителен режим при Инсулинова резистентност", от което следва, че с хранителен режим се редуцира и теглото, а при сваляне на излишни кг съответно и се подобрява здравето...Simple Smile

Аз съм забравила да споделя, че след започване на режима ми изчезнаха всички пъпки.....а последните месеци ме мъчеха едни "хормонални"по брадичката и под гърдите, които също са били показателни при мен за проблеми с КЗ

# 389
Невенче, пак казвам, нямам против да се коментират всякакви режими, но някои хора прекаляват.
И аз съм била на високо ВВ и нищо не съм постигнала.
И не смятам, че нввмх е вреден за ИР. Ако беше така, нямаше да съм постигнала нищо.
Не знам бащата на Миро с какво е отслабнал, имал ли е диабет или ИР.
Знам, че Миро си беше здрав и ни плюеше всички наред защото не се храним като него.
Няма как здрав човек без ИР да съветва болен с ИР. Организмите са различни. Здрав толерира В, болен - не. Но Миро това не го отчита. Дори си позволи да препоръчва вредния В 12.
Ако някой се интересува от тези режими - отговарям. Но ако иска да яде В, да слабее, но да ми плюе моят опит, няма да стане. Да си търси пътят, истината и животът. Ако не е съгласен с мен или другите тук, просто да ни остави и да си търси начина.
Добре е дошъл всеки, който с високо въглехидратно хранене е победил ИР и диабет. Ние сме в правото да обсъждаме режимите, които ни помагат. Те явно мислят, че са в правото си да ни нападат, но това не е така. Предложи се да се отвори тема за високовъглехидратно хранене при ИР. Защо не го правят?
Но още не съм срещнала човек оправил се дългосрочно с ИР и въглехидрати.
Лахезис е с високо самочувствие без покритие. Не може да виждаш, че имаш проблем и да продължаваш да твърдиш, че начинът ти на хранене е пътят, истината и животът и са останалите.
Имало е вегани и вегетарианци тук с проблеми, питали са ме, но са казвали, че не могат като мен. Не съм се карала с тях, не се налагам, просто им пожелавам успех в търсенето на правилния режим. Нито пък те са се карали с мен и са се налагали като ми казват колко съм заблудена и как едва ли не ще се разболея.
Просто имат правилния начин на комуникация.

Бърди, супер идея.

Общи условия

Активация на акаунт