Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 917
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
ИРадкова, млякото според мен е по-големия проблем.
Ако кафето е чисто/черно какъв е проблема за ИР?

# 436

Благодаря, beki8! Да, прясното мляко си е наистина проблем. Пробвах да заменя с кокосово без захар и не ми харесва на вкус. Ще го пия чисто, а от там и бройката може да падне Simple Smile

# 437
Пробвай със сметана.

# 438

Благодаря, beki8! Да, прясното мляко си е наистина проблем. Пробвах да заменя с кокосово без захар и не ми харесва на вкус. Ще го пия чисто, а от там и бройката може да падне Simple Smile

От толкова кафета бих направила тахикардия Joy Обичам кафе, но чисто. Пробвай с хубаво еспресо. Аз сега и на режима много бързо се наспивам, ако пия толкова кафе, няма да мога да мигна. Две кафета макс си позволявам, че от три бушувам цяла нощ.

Сладичко съм ви споделяла, че като ми се прияде, си правя чаша бита сметана и отгоре настъргвам с ножа черен шоколад две блокчета. Задоволява ми мерака този десерт. Така карам откакто съм почнала, специални десерти не съм си приготвяла, но и до там ще стигна.

# 439
iradkova, и аз много мляко виждам. Смени го със сметана.

# 440
Даже ако може чисто.
Кафето индиректно може да влияе на хормоните. Знам, че отнема калция от костите, когато се прекалява. Влияе на кортизола, а многото кортизол пречи на отслабването. Ти пиеш по цял ден кафета. Аз пия 2 сутрин.
Зависи и колко мляко слагаш. Аз капвам по-малко от супена лъжица.
Не ми се струва добра идея след ядене да се пие кафе.
Ако имаш проблем с щитовидна, зелето трябва да ти е рядкост. Броколи и карфиол също, но може ако са сготвени. Зеле също по-добре сготвено.
Също така по-добре по стабилен обяд, а не да имаш междинна закуска.
Иначе като ми казваш 150 гр пилешко не знам колко е това. Аз нали не меря и всичко ми е на око.
Но е факт, че и малкото калории могат да предизвикат забавяне на метаболизма.
Невена ти казва да намалиш мазнините, аз и другите обратното. Ти решаваш как ще процедираш.
Вкарай също зеленолистни - примерно салата от маруля, малко лук и цяла връзка магданоз. И такава салата се яде бавно. Зелени чушки също. Понякога и суров спанак няма да е лошо. Прави малък фаст веднъж в седмицата. Закусваш, обядваш, но не вечеряш. 
Алулозата - чувам я за пръв път. Но сме писали за подсладителите. Въобще има ли някакви изследвания сериозни за нея или просто твърдения из сайтове, които може да се окажат чист маркетинг и заблуждаваща реклама?
Ако ще е ползваш - максимум 2 пъти в месеца. На мц примерно.

# 441
poppy-fairy, Миоки, Елора, благодаря за отделеното време.
Ще направя корекции по вашите препоръки. По отношение на мазнините се колебая дали да го карам с по-малко мазнини или с повече. Ще пробвам някакъв междинен, умерен вариант - месото да е крехко, а в салатата по 1 с.л. зехтин, че да не е съвсем без хич и ще видя какво ще се получи.

Сега като си гледам списъка и осъзнавам, че не пия кафе с мляко, а мляко с кафе. За съжаление при мен не е само за цвят, а си сипвам хубаво количество (към 100 мл) и като му добавя и канела и то си става цяло ядене Simple Smile

По отношение на алулозата, четох статия от Питър Аттиа, не е реклама.
https://peterattiamd.com/replacing-sugar-with-allulose/

Даже трябва да се внимава да е чиста алулоза (от САЩ ми дойде 37 лв. пакет от 500 г). В европейския амазон има по-евтина, но е смесена със стевия и/или еритритол, което изобщо не е вариант за нас. Първо, че еритритолът изкривява вкуса и го прави песъчлив, а пък за стевията, както стана ясно - изобщо не е за хора с ИР.

# 442
Не знам за тази алулоза. Ти си преценяваш. Има и сериозни проучвания, които си доказват, че самия вкус на сладко предизвиква отделяне на инсулин и повишение на кз.
За мазнините - то е на проба - грешка. При мен е едно, при теб можа да е друго.
А имаш ли глад?

Вчера пак спретнах супа топчета. Уникална стана. Брат ми си дойде от чужбина. Направих я в огромна тенджера с над кило кайма. Гадината омете половината тенджера Grinning
Само че пъпчасах малко.
Месо купувам предимно от магазина за месо. Но ми бяха купили малко кайма от т маркета. Нямаше да ми стигне та си купих телешка от магазина.
Днес съм пъпчасала малко. Въобще много трябва да се внимава с качеството на месото.

# 443
В Ирландия ядем най-дървените домати и краставици, но за сметка на това най-хубавото месо може би в цяла Европа, еле па телешкото. Даже в евтините магазини тип Лидъл и Алди има био мръвки на сносна цена. Това ми харесва, че като пише кайма от стек е наистина кайма от стек, капват две капки мазнина във фурната, толкова крехко и няма боклуци вътре. Ей сега зимата се започва патешко, калъпи с шунка, пуешко... Като метна малко аспержи, гъбки и брюкселсо зеле във фурната и яденето готово. Та така, завиждам ви за розовите домати лятото, но поне не е само лоша храна да сме прецакани отвсякъде Stuck Out Tongue Winking Eye

# 444
Аз открадвам идеята на Попи за сладкиш, рядко ми се яде сладко, но покрай цикъла полудявам. Точбо тогава направих и прегрешение - четири блокчета 90% шоколад. Много се изумих как ми се е променил вкуса за сладко и тия четири блокчета ме хвърлиха в тъча. Идвам да споделя аз как си пия кафето - със сметаната на лидъл, която е 36%. Слагам кафето, слагм малко сметана я едно бурканче, раздрусвам и съм аз.  Знам, че казахте без ядки, но аз наистина се оправям добре с един снак към 15:00 часа с не повече от 10-20 грама, което е кажи-речи 10 бр. бадем или лешник.

Идвам да се похваля, че за един месец на режима с прегрешенията съм свалила 7 кила! Не меря сантиметри, тегля се веднъж седмично в един и същ ден, един и същи час. И всъщност питането ми е кога ще си заслужава да пусна нови изследвания?

# 445
Елора, тези следобедни хранения са точно заради това, че чак ми трепереха ръцете от глад. Явно количествата на обяд трябва да са солидни, за да мога да изкарам до вечерта без междинка.

Ще пробвам различни варианти.

Много сте прави за месото с poppy-fairy. Пилешкото, което взимам от магазина няма нищо общо с това, което взимам от една ферма. Зимата бях взимала и свинско - беше страхотно на вкус.
Жалко е, че голяма част от храната ни по магазините е с ниско качество и не всеки може да си позволи.

Misery., направо ти завиждам благородно за успеха! Hug
Дано да мога и аз да се похваля с подобен резултат. Ще слагам сметана в кафето.

# 446
Мнението ми е, че трябва да вдигнеш мазнините.
А честото ядене е за бебетата.

# 447
Misery, по мое мнение ако се чувстваш добре и сваляш, недей си пускай изследвания още, изчакай 5-6 месеца. Слушай си тялото. Това с изследванията е малко като тая работа с кантара. Теглиш се и ако не е това, което очакваш да видиш се разочароваш, а пък в крайна сметка важното е, че си на правилния път. Ще вземат да излезнат резултати от изследванията, не такива каквито си очаквала и да не ти потънат гемиите. Мое мнение е да се чака. Дай си време. Аз също не си пускам, ама то няма и къде де Blush

# 448
Браво Misery. Все пак да знаеш, че по-добре сурови ядки, а не печени.

# 449
Много ви благодаря, Попи и Елора! Много научих от тая тема и в крайна сметка важно ми е да съм здрав и пълноценен човек. Ще подходя точно като с кантара в такъв случай. Елора, сурови са, печените са ми прекалено солени.

Радкова, аз следвам доста от съветите на Невена. В хладилника винаги има сварени яйца и купа салата. Ако прегладнея, отварям и ям. Проблем ми бяха излизанията с детето навън, но с идеи на момичетата тук, успях да се справя и с това. Нося в кутия сурови моркови и не повече от 20 гр. сурови ядки. Истината е, че от 98 кила, няма как да не сваля много. Но си пия и добавките, пия и средно 4 литра вода дневно. Основната промяна за мен беше  , че спрях да се будя смазана и дори и само това да бях постигнала, щях да се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт