Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

 • 13 085
 • 726
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 16 687
Скрит текст:
Мазнините в храната водят до деменция? Може ли източник зад подобно твърдение? Съвременната медицина препоръчва ограничаване на мазнините за сметка на въглехидратите от "полезни" източници и хората като цяло следват препоръките на лекарите си - как тогава се обяснява бумът на Алцхаймер в световен мащаб?

Ето статии, в т.ч. от клиника Майо, водеща в света, предполагам всеки може да си преведе от английски с Гугъл.

Ето извадка от нея: Diet and exercise. Research shows that lack of exercise increases the risk of dementia. And while no specific diet is known to reduce dementia risk, research indicates a greater incidence of dementia in people who eat an unhealthy diet compared with those who follow a Mediterranean-style diet rich in produce, whole grains, nuts and seeds.

От тук правим връзка и търсим какво е unhealthy food. Пак от същата клиника, във втория линк по-долу четем следното: Limit foods and beverages higher in added sugars, saturated fat and sodium, and limit alcoholic beverages. These foods add calories but few nutrients.
Също така четем: What is a healthy dietary pattern?
Protein, including lean meats, poultry and eggs; seafood; beans, peas and lentils; nuts, seeds and soy products

От тук правим връзка и търсим какво е saturated fat. В третия линк четем:
Saturated fat is found in:
butter, ghee, suet, lard, coconut oil and palm oil
cakes
biscuits
fatty cuts of meat
sausages
bacon
cured meats like salami, chorizo and pancetta
cheese
pastries, such as pies, quiches, sausage rolls and croissants
cream, crème fraîche and sour cream
ice cream
coconut milk and coconut cream
milkshakes
chocolate and chocolate spreads

Ето линкове към статиите:
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dementia/symptoms … uses/syc-20352013
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healt … ines/art-20045584
https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/eat-less-saturated-fat/

Моля, не убивайте вестоносеца. Явно докторите не са чак толкова прости, щом препоръчват диета 9, която е класика и съдържа всички здравословни продукти, които всеки може да реши как да използва и по-важното по колко от тях на хранене.
Ще умра от смях... То какво да коментираш. Не яж мазнотии, пий си хапчетата, не пречи на другите да оздравеят (влязат в ремисия)

# 46
 • Мнения: 546
Скрит текст:
Lachesis, диетата на проф. Рой Тейлър от университета в Нюкасъл Успявам да излекува диабет 2 при 50% от направилите я. След края на диетата над 80% са излекувани, но някои си връщат теглото и стават пак диабетици. Проф. Тейлър е доказал с образна диагностика, че в някои случаи махане на 1 грам мазнина от панкреаса е достатъчна да обърне диабета и панкреасите започват отново да произвеждат инсулин.

Излекуване означава човекът да яде ВВ поне 10 дена и да направи ОГТТ.
Скрит текст:
Ако КЗ на нулев, първи и втори час е в норма, то той е излекуван. Покажи това изследване на лекар, който не знае, че човекът е бил с диабет и го питай какво мисли. Ще ти каже, че ОГТТ е нормално. Не, няма нужда от диета след излекуването извън избягване на това, което ни е разболяло.

Обяснения в британско медицинско издание:

https://www.bmj.com/content/374/bmj.n1449

След диетата всичко е въпрос на проста математика- приетите ВХ и мазнини да са равни на изразходваните. Това важи за всички хора.

Аз още пия витамин Д и не успявам да кача нивата, но не съм ИР.

След диетата ИР си остава, но със системата на негативни ВХ, дето таис я почна, с времето се нормализира. Системата е измислена от професор по математика в Оксфорд, който не успял да се излекува с диета и работи.

Ако се удари умно по няколко фронта, диабетът регресира.

Ако доживяваме до 150 и 180 години, повечето ще станем диабетици от износване на панкреаса. Много от нас може да се окажат с влошена инсулинова чувствителност и диабет на 70, 80 или 90 години, да, но защо да не ги дочакаме здрави?

Пръстите ме заболяха да го повтарям, а го има в първия пост.

Ще си намериш това, което работи за тебе.

Ето, slow angel не е съгласна за всичко с мене, аз не съм съгласна с всичко, което друг прави. Ако направиш 80% от написаното в първия пост ще се подобриш и излекуваш. Колкото повече направиш в началото, толкова по-бързо ще стане работата.

6 месеца живях в ада и не знаех на кой свят съм. Дебелеех от нищото. Като се разбра, че имам ИР и почнах диетата се родих. Не мога да повярвам, че съм свалила 15 кила за няма и 2 месеца и без никакъв глад, но е така.

Проблемът е, че животът не трае 10 дена и диабетът изисква постоянен хранителен режим. ИР също, но разликата е, че някои от хората с ИР никога не стават диабетици, или поне стават диабетици след доста години, примерно 10. Аз за това се старая да си намеря такъв режим, който ще спазвам доживот и който няма да ме лишава от полезни хранителни вещества, защото в хода на годините диабетът не е единствената болест, която може да ни се случи. Важно ми е режимът ми да бъде добре балансиран и то така, че да не съм с висока КЗ, но и да не губя ценни вещества. Защото ако ще пия таблетки, то дали ще е метформин или витамини, все са таблетки и все имат разни заводски примеси вложени в тях и странични ефекти. Опитвам се да спра Глюкофажа и по една друга причина - предпочитам ако трябва да го пия, то да е в по-късен етап на живота ми, защото всяко нещо в един момент спира да действа и трябва или да му се увеличи дозата, или да се вземе по-висок, по-натоварващ организма клас.

Ето защо, в момента се мъча да си нагодя диета, която ще следвам цял живот, за това ми е толкова трудно.
Целта ми не е месец, два, аз гледам в далечното бъдеще. Нямам илюзии, че диабетът се лекува, за съжаление.

# 47
 • Габрово
 • Мнения: 5 141
Хубав си е кростренажорът, много по-добре раздвижва от велотренажор дето само с краката въртиш, а в същото време е щадящ за коленете. По кардио не си падам да пуфтя и пръхтя там докато се набирам като някакъв хамстер, но ми върши много хубава работа когато нямам как да изляза на разходка и да походя пеша. Откарвам си по няколко километра сравнително енергично "ходене" на него, че си пораздвижвам и горната част така. Само заради това не бих си го купила, но ми остана "наследство" от бившия ми мъж и си го ползвам като се заседя из къщи, няма само да му бърша праха я.

Невена, много малко са като теб да са развили ИР и да са качили тегло за кратко време и от остро състояние. На мен също ми звучат малко драстични някои от нещата в постовете ти, но предполагам че острото състояние което беше описвала, е налагало супер строги мерки и не е позволило протакане изобщо. Ако аз се тръшна толкова зле, сигурно и на мен не биха ми звучали прекалено всички тия неща, ами щях да съм се захванала с тях.
Струва ми се че отнема и по-дълго време човек да се върне към по-нормално състояние, ако е прекарал дълго време с метаболитни проблеми, отколкото ако са му от скоро. Затова и ме е яд че толкова късно попаднах на информация що е то ИР и какво може да се направи. Живея си много по-добре през последните години, ама това можеше и много по-отдавна да започне. Примерно преди 10 и повече години, не преди 3 и нещо. Айде, да са 4 че тогава някъде започнах да ровя и чета и още някое време "узрявах" за идеята да пробвам НВ хранене.
Ама човек трябва да приеме че има проблем, че тогава да реши да търси решението. Ако смята че в нищо не бърка, ще смята и че няма какво да променя. Повечето сме си живели с години с мисълта че нищо ни няма, докато ИР си се е намърдвала бавно и полека в телесата ни... То нали не боли това чудо, за няколкото качени кила и влошеното качество на живот всякак ще се намерят други причини. После няколкото кила стават няколко пъти по няколко, появили са се и други проблеми ама те пък казваме че са "от килата" и така докато (ако) се осъзнае човек.

# 48
 • Мнения: 22 070
Скрит текст:
Скрит текст:
Явно на някои хора им  е нужно превод от български на български.

42 тема и пита какво не било наред с менюто. ЖДНБ
Разликата м/у тази диета и нашият режим е от небето до земята. Ама няма да седна да пиша. В първия пост си има достатъчно инфо.
И колко хора от ИР и диабет е излекувала тази диета 9?
Защото фейса и тук масово хората имат успехи от нввмх.

Все пак, добре е да се разискват всички възможности, независимо дали ни харесват или не. Не бива да отричаме лекарите и конвенционалната медицина, защото тази тема може да е помогнала на много хора, но лекарите помагат на милиони по света всяка минута. И да, има и финансов интерес в цялата работа и от двете страни - и тези, които препоръчват различни режими и хранителни доставки (на запад дори може да се абонираш за определен режим и ти носят храната за всеки ден на порции, разбира се срещу добра сума), и лекари, и фармацевтични компании. Важно е да намерим това, което работи най-добре за нас самите. Всеки организъм е различен.

Какви възможности  бе жена?
Питам те пак. Тази диета на колко хора е излекувала?
Скрит текст:
Давай статистика веднага. Иначе се излагаш  като кифла.
Ти излекувана ли си? Здрава ли си? Не. Какво толкова ги хвалиш  тия лекари?
Как помагат? Като ти казват на ти хапче, яж си всичко.
Статията е откровено вредна и няма какво да се обсъжда.
Няма място такива боклучави статии от треторазредни сайтове тук.
Мен лекарите не са ме оправили. Аз сама съм се оправила. И то благодарение на упоритостта и сивото мозъчно вещество. Както и благодарение на някои хора тук.
Още по-лошото е, че някой заблуден ще влезе и ще види малоумния ти пост и ще вземе да спазва тази диета.
Ти въобще само за себе ли си мислиш или щом ти си болна, чакай да помогна и на някой заблуден да се доразболее.
Ще даваш съвети и статии, като докажеш полезност.
Досега нищо не си доказала.

Аз не знам някой да се е излекувал от диабет, но щом казваш...Ако някой ти казва, че е излекувал диабет, лъже. Влиза се в ремисия, няма пълно излекуване. Така че, тези диети и двигателни режими, които си ги обсъждаме тук, са доживот.

Аз пък познавам лично. И тук в темата е имало диабетици, които вече не са на никакви хапчета и изследванията са им прекрасни. Както и хора с ИР.
Невена се е излекувала. Тя може да яде всичко. И тук една потребителка ок кз 19 под 6 вече го е докарала /пак забравих коя беше/
Един тон хора са преминали през тази тема и са доказали, че това е режимът, а не слабоумно-вредните ти статийки. Такъв малоумен режим съм спазвала и нищо не съм постигнала.
Приличаш на някоя 200 килограмова жена, която нагло дава тъпи съвети как да се отслабне.
Ето това си ти.
Нищо не си постигнала, но нагло пляскаш доказано вредни линкове.
И никога няма да постигнеш. Когато го направиш с хляб, спагети, ориз и картофи, тогава имаш право да даваш акъл. Иначе освен, че се излагаш, вредиш и на хора, които тепърва навлизат в материята.
Излекуване, ремисия, както щеш си го разбирай.
Логично е, че ако всеки от нас оправил си стойностите, започне  да яде като преди, ще се влоши.
Ама ти и до оправяне на стойности не можеш да го докараш. И имаш наглостта да съветваш.

snow_angel, тя не търси истината. Тя е кон с капаци, който следва доказано вредни съвети.
И са доказано вредни, защото не знам нито един с този режим да нормализирал стойности, отслабнал или премахнал диабета.

Миоки, тя е тук с цел да вреди, на да научи нещо, а да вреди.

# 49
 • Мнения: 16 687
Проблемът е, че животът не трае 10 дена и диабетът изисква постоянен хранителен режим.
Да, изисква хранителен режим без веществото което те е разболяло и което организмът ти не толерира.
Ти как си представяш нещата? Всеки ден пиеш определено количество отрова, която се натрупва и натрупва в организмът ти. В един момент те разболява (получаваш симптоми на отравяне). Като спреш да я приемаш, тялото ти успява (до някаква степен) да се изчисти и излекува. Ти какво очакваш че ще се случи, ако започнеш да приемаш тази отрова отново?

Какви хранителни вещества няма да успееш да си набавиш, ако не консумираш овес, зърно, бобови, плодове? Цитирай поне едно вещество, което го няма никъде другаде, само в едно от тия изброените по-горе  примерно.

# 50
 • Мнения: 546
Аз не знам някой да се е излекувал от диабет, но щом казваш...Ако някой ти казва, че е излекувал диабет, лъже. Влиза се в ремисия, няма пълно излекуване. Така че, тези диети и двигателни режими, които си ги обсъждаме тук, са доживот.

Аз пък познавам лично. И тук в темата е имало диабетици, които вече не са на никакви хапчета и изследванията са им прекрасни. Както и хора с ИР.
Невена се е излекувала. Тя може да яде всичко. И тук една потребителка ок кз 19 под 6 вече го е докарала /пак забравих коя беше/
Скрит текст:
Един тон хора са преминали през тази тема и са доказали, че това е режимът, а не слабоумно-вредните ти статийки. Такъв малоумен режим съм спазвала и нищо не съм постигнала.
Приличаш на някоя 200 килограмова жена, която нагло дава тъпи съвети как да се отслабне.
Ето това си ти.
Нищо не си постигнала, но нагло пляскаш доказано вредни линкове.
И никога няма да постигнеш. Когато го направиш с хляб, спагети, ориз и картофи, тогава имаш право да даваш акъл. Иначе освен, че се излагаш, вредиш и на хора, които тепърва навлизат в материята.
Излекуване, ремисия, както щеш си го разбирай.
Логично е, че ако всеки от нас оправил си стойностите, започне  да яде като преди, ще се влоши.
Ама ти и до оправяне на стойности не можеш да го докараш. И имаш наглостта да съветваш.

snow_angel, тя не търси истината. Тя е кон с капаци, който следва доказано вредни съвети.
И са доказано вредни, защото не знам нито един с този режим да нормализирал стойности, отслабнал или премахнал диабета.

Миоки, тя е тук с цел да вреди, на да научи нещо, а да вреди.

Аз доколкото чета Невена, то тя прави изключително натоварващ физически режим. Аз такъв не мога да правя. Но ако го спре, то тогава КЗ ще се повиши отново, ако спре и хранителния режим.
Не са се излекували хората, Елора, просто спазват хранителен и двигателен режим. Ако подкарат както са карали преди, докато не са били болни, нещата ще се влошат пак. Това е коварното на диабета, а и на ИР. Че си тлее там и никой не го забелязва докато не стане късно. Знам, че е лоша новината, но това е положението.

# 51
 • Мнения: 991
Момичета, много отдавна не съм се включвала. В общи линии аз съм добре, заради някакви изследвания на чревния микробиом се пробваха да ме карат да ям повече въглехидрат и ме карат да ям овесени ядки, просо, елда. Ами не ми е ОК, колкото и да ми обясняват, че трябвало поне 80 гр въглехидрат на ден. Зарязах ги тези неща, хапвах само много малко овесени ядки (10 гр.), но дори и това не ми е ОК и май и него ще зарежа. Хранели някакви микроорганизми в червата дето били важни, обаче от това се качват килограми, корем, КЗ и ме дразни. Както и да е, за сега при мен нещата са ОК. Движа се, храня се режимно поддържам едно и също тегло.
Включвам се с питане, което доста време не ми дава мира. Моят мъж и той се храни по сходен начин с мен (нввм) вече доста време. Единствено с разликата, че яде плодове (не много) и от време на време, много рядко някакви варива. Не яде нито захар, нито зърно, нито преработени храни. Алкохол не пие, не пуши… Спортува редовно, по принцип е слаб, мускулест, в много добра спортна форма, плочки по корема (с тоя режим съвсем се изчистиха), обаче липидния профил е много зле. Прилагам изслеванията му от днес, от известно време пие пектин и много леко е смъкнал холестерола, но много малко. Чудя се дали не е заради това, че преди време изкара хепатит А. Какво да правим? За капак не може да пие омега 3, защото преди време отключи хиперфункция на щитовидната и едвам я овладяха, та всичко с морски произход му е забранено Sad

# 52
 • Paris, France
 • Мнения: 9 386
Lachesis, никакъв натоварващ двигателен режим не следвам. Драстичното беше нюкасълската диета за 10 дена и това е. Ям всичко, което обичам, но спазвам принципите да съм внимателна с това, което предизвиква ИР. В от година и половина двигателния ми режим е никакъв. Като ходя някъде, дори до пазара, гледам да е пеша, но това е 2 пъти седмично. Днес и вчера не съм излизала от дома и съответно не ям много калории и не ям ВХ. Това и здравите би трябвало да го правят. От нещата, които обичам внимавам само с плодове и нищо друго. В дните, в които ходя много ям и хляб с масло, но и печени сладкиши, плодове, всичко. Каквото изям, изгаряне и това е.

Витамините са амини на живота и без тях не може. С възрастта някои хора спираме да ги усвояваме и няма как да не ги приемаме. Същото е с хормоните. Витамин Д е хормон, който някои тела не синтезират, не усвояват, не задържат. Осъзнавам, че от дете ми липсва. Пия си го и толкоз. Магнезий пия отвреме навреме, защото пия много кафе и това е. Друго не пия.

Абсолютно всеки човек трябва да отбягва тестени с мазнини, маргарин и други хидрогенирани мазнини.

Нищо натоварващо не виждам в едночасова или двучасова разходка. Това нито е тичане, нито е скачане. Нищо Не е. Докато ида на пазара и се върна пеша и ето ти час.

Спрях вечерите в ресторант и почнах да излизам само по ресторанти, в които се танцува.

Имам по рождение халтави стави и също не мога да се натоварвам кой знае колко. Ходене ми е екстра.

Не ходя в зала (А трябва заради костен плътност), нямам никакви уреди в къщи. Ако Не излизам правя половин час упражненията на Джейн Фонда.

Наложила съм си да ям основно студено пресован зехтин, винаги салата. Не пия никакви безалкохолни и алкохол, но аз и преди режима не ги пиех.

2 години след отслабването ядох ВВ и ходех след ядене за да си по-добра ИР и наистина се подобри. Усилията ми бяха 2 месеца диета, 2 години магнезий и витамини, че ми липсваха и 2 години и половина ежедневно ходене след ядене на ВХ. Още след отслабването си спретнах свински ден 🤩 - ден, в който мога да пия и да ям каквото си поискам.

Халтавите ми стави ме правят нестабилна и склона към навехвания, поради което трябва да имам стратегия ако се наложи стероид. Моята е кето режим.

Правя ОГТТ веднъж годишно и досега не съм имала фал. Първото нормално беше през 2017г и оттогава съм ОК, но и съм си поставила много строги норми.

Веднъж нарочно ядох макаронени и вафли докато пиех стероид да видя какво ще стане. Стана инсулин 18 на гладно, какъвто никога не съм имала. Месец кето и падна под 5.

А този режим, дето го обясних е само докато се влезе в кетоза, защото таис поддържа висока КЗ. След това, ако яде по 2.5г протеин на кг чисто тегло, таис може и да лежи по цял ден и даже да качи мускул. Така отслабнах аз.

Понеже съм Мара подробната, оставаш с впечатление, че правя режими от сутрин до сутрин, но реално нищо такова не правя от поне 2018г.

При мене е просто. Ако ще ходя поне 8 км, ям ВХ когато искам, не точно преди ходене. Ако никъде няма да ходя, няма и да върша физическа работа, пия кафета, ям яйца и салати, понякога малко от сгответното за домашните. Ако ям кето, след вечеря ям 2 квадратчета черен шоколад.

Еми, добре, че бързо се ориентирах, вместо да се влача с години на Метформин и диети.

За маслото и оглупяването - маслото и наситените са вредни в тестени изделия и ако не се приемат с омега 3. Кравите, които пасат трева си набавят омега 3. В кравефермите хранят със зърно. Ям омега 3 от едни консерви с дроб на треска или дива сьомга и диво сардиния от северно море. Така балансирам.

Ако няма омазняване на вътрешности, няма драма с масло, само да е 10:1 С омега 3.

Някои наситени предизвикват ИР, а други не. Зависи от броя въглерод във веригата.

Десииии, кеф ми е да те засеча, неприятно е това с мъжа ти. Ниацин, омега 3, селен, магнезий помагат за лош холестерол. Като не може да пие морски неща, да пробва растителни ALA, които са прекурсори на омега 3. Мъжете не ги усвояват добре, ама това е положението. Да яде студено пресован зехтин и да не яде масло щом не може да пие омега 3. Да махне и ядки. Пектинът дърпа витамини. Не бих го пила.

А ти не се ли пооправи? Още ли ти скача КЗ? Ходенето след ВХ не ти помага, така ли? Тъкмо те дадох за пример на таис.

# 53
 • Габрово
 • Мнения: 5 141
Странна ми е тая логика. Значи за сърдечносъдови заболявания е напълно нормално да се препоръчва промяна в храненето и движението. И никой не казва "Абе то няма да ти мине напълно, ти като спреш и пак ще си болен", то се подразбира че вредният начин на живот трябва да отпадне. Ами да, доживот е, ама на тия години да се изненадва човек от такъв извод е наивно.
ИР доста често е резултат от липса на движение и неподходящо (да не кажа по-грозна дума) хранене. Понякога не е само това но в много от случаите е така. Коригират се тези неща по подходящ начин и ИР не е проблем. Ако се върне човек към старите навици, се връща и проблемът, нищо странно не виждам в това.
Аз имах проблем с кафето преди години, злоупотребявах яко. До степен да се разтреперя цялата на няколко пъти, неконтролируемо. (Сега като се замисля може и да не е било само от кофеина ами и от многото захар дето слагах, представям си кръвната ми захар каква ръченица е играела, то как да не ми прилошее и на мен.) Ама като спрях със злоупотребата му, спряха и тия неща. Ако почна пак така да прекалявам, не очаквам никакъв различен резултат.
И къде е драмата в това, че не се сещам? Няма да си кажа че не е имало смисъл да го намалям, като никога няма да мога да пия пак по толкова много кафета, нали? Продължавам да смятам че съм си направила добро, ако карах и до сега така, сигурно щях инфаркт да си докарам. И това че други са здрави и си живеят с по 5-6 кафета на ден, мен не ме засяга по никакъв начин. За мен не работи, съответно не го правя вече.

# 54
 • Мнения: 52
Здравейте! Днес ми казаха за лешниците, ако стоят 8 часа във вода и после си ги хапваш през деня кръвната захар спада ? Какво ще кажете ? И преди време много от Вас пращаха един калкулатор за мазнини може ли да ми го пратите ?

# 55
 • Мнения: 22 070
Аз не знам някой да се е излекувал от диабет, но щом казваш...Ако някой ти казва, че е излекувал диабет, лъже. Влиза се в ремисия, няма пълно излекуване. Така че, тези диети и двигателни режими, които си ги обсъждаме тук, са доживот.

Аз пък познавам лично. И тук в темата е имало диабетици, които вече не са на никакви хапчета и изследванията са им прекрасни. Както и хора с ИР.
Невена се е излекувала. Тя може да яде всичко. И тук една потребителка ок кз 19 под 6 вече го е докарала /пак забравих коя беше/
Скрит текст:
Един тон хора са преминали през тази тема и са доказали, че това е режимът, а не слабоумно-вредните ти статийки. Такъв малоумен режим съм спазвала и нищо не съм постигнала.
Приличаш на някоя 200 килограмова жена, която нагло дава тъпи съвети как да се отслабне.
Ето това си ти.
Нищо не си постигнала, но нагло пляскаш доказано вредни линкове.
И никога няма да постигнеш. Когато го направиш с хляб, спагети, ориз и картофи, тогава имаш право да даваш акъл. Иначе освен, че се излагаш, вредиш и на хора, които тепърва навлизат в материята.
Излекуване, ремисия, както щеш си го разбирай.
Логично е, че ако всеки от нас оправил си стойностите, започне  да яде като преди, ще се влоши.
Ама ти и до оправяне на стойности не можеш да го докараш. И имаш наглостта да съветваш.

snow_angel, тя не търси истината. Тя е кон с капаци, който следва доказано вредни съвети.
И са доказано вредни, защото не знам нито един с този режим да нормализирал стойности, отслабнал или премахнал диабета.

Миоки, тя е тук с цел да вреди, на да научи нещо, а да вреди.

Аз доколкото чета Невена, то тя прави изключително натоварващ физически режим. Аз такъв не мога да правя. Но ако го спре, то тогава КЗ ще се повиши отново, ако спре и хранителния режим.
Не са се излекували хората, Елора, просто спазват хранителен и двигателен режим. Ако подкарат както са карали преди, докато не са били болни, нещата ще се влошат пак. Това е коварното на диабета, а и на ИР. Че си тлее там и никой не го забелязва докато не стане късно. Знам, че е лоша новината, но това е положението.

Толкова си е я чела, като те знам как четеш без разбиране.
Eстествено, че човек с ИР или диабет до живот трябва да внимава. Всеки да си гледа в неговата паничка.
Но за съжаление ти и до нормализиране на стойностите не можеш да го докараш.
И не съществува човек на тая земя с тая простотия 9 да си вкара кз под 5 и инсулин до 5.
Защото само тогава организма ще оздравее.
И моля те спри с глупостите как лекарите го били препоръчали, че ставаш смешна и жалка.
Искам статистика, изследвания, резултати.
Нещо което го има в тази тема от опита на стотици потребители вече.
Аман от глупавите ти голи изказваня.
И след като толкова ги уважаваш тия лекари, следваш им препоръките, пиеш си хапа, какво правиш още тук?
Или може би газ пикаеш, че хората тук постигат нещо, за разлика от теб?  Whistling   

А щом човек не прави натоварващ режим, то тогава трябва да внимава с храната.

# 56
 • Мнения: 16 687
Прилича ми малко на логиката що да се къпем като пак ще се изцапаме или що да ядем като пак ще огладнеем.

Desii_123, интересен профил на мъжа ти. Интересното е че триглицеридите му са високи и HDL е нисък, което не е добре. Аз бих препоръчала да ги повтори в друга лаборатория и ако са подобни, тогава да мисли какво не е наред.
Какви мазнини консумира?

# 57
 • Мнения: 546
Скрит текст:
Странна ми е тая логика. Значи за сърдечносъдови заболявания е напълно нормално да се препоръчва промяна в храненето и движението. И никой не казва "Абе то няма да ти мине напълно, ти като спреш и пак ще си болен", то се подразбира че вредният начин на живот трябва да отпадне. Ами да, доживот е, ама на тия години да се изненадва човек от такъв извод е наивно.
ИР доста често е резултат от липса на движение и неподходящо (да не кажа по-грозна дума) хранене. Понякога не е само това но в много от случаите е така. Коригират се тези неща по подходящ начин и ИР не е проблем. Ако се върне човек към старите навици, се връща и проблемът, нищо странно не виждам в това.
Аз имах проблем с кафето преди години, злоупотребявах яко. До степен да се разтреперя цялата на няколко пъти, неконтролируемо. (Сега като се замисля може и да не е било само от кофеина ами и от многото захар дето слагах, представям си кръвната ми захар каква ръченица е играела, то как да не ми прилошее и на мен.) Ама като спрях със злоупотребата му, спряха и тия неща. Ако почна пак така да прекалявам, не очаквам никакъв различен резултат.
И къде е драмата в това, че не се сещам? Няма да си кажа че не е имало смисъл да го намалям, като никога няма да мога да пия пак по толкова много кафета, нали? Продължавам да смятам че съм си направила добро, ако карах и до сега така, сигурно щях инфаркт да си докарам. И това че други са здрави и си живеят с по 5-6 кафета на ден, мен не ме засяга по никакъв начин. За мен не работи, съответно не го правя вече.

Нещо не се разбираме тук. Никой не казва, че е драма. Просто оставам с впечатление, че някои хора очакват да се излекуват и да си подкарат по старому, но няма да стане. Думичката "излекувам" означава човек да си продължи да си живее така, както е живял преди да се разболее. Това, обаче, не се случва при диабета, за това няма такова нещо като "излекуване от диабет", цитирам Елора.

Невена, аз останах с впечатление, че ти това 8 км. бързо ходене за нищо ги нямаш. А това са си много километри, аз толкова много рядко навъртам за ден, да не кажа, че само по екскурзии в чужбина. Нямам време нито за едночасова, нито за двучасова разходка, но имам двор и там си работя и си горя калории.

И понеже стана на въпрос, че хранителният режим е доживот, за това търся такъв, който хем да не ми отнеме удоволствието от живота, хем да задоволи нуждите ми от по-малко ВХ. Вече си създавам варианти, които хем да не ме натоварват и съвсем да изключват храни, които обичам, а и да им слугувам пред печката, хем да са добри за здравето ми. Не живея сама и гледам да правя така, че и двамата да ядем подобна храна, с изключение на някои вредни за мен неща, но които не са вредни за мъжа ми и от които не искам да го лишавам.

Сняг, всеки има право да си живее както иска. Аз просто давам и друга гледна точка, защото не винаги това, което искаме, се получава изведнъж и е проба-грешка-проба-успех.

Миоки, по въпроса за деменцията вече писах назад. Не мисля да пренебрегвам мнението на учените по въпроса.

# 58
 • София
 • Мнения: 2 060
ИР е като снежно бялата кожа. Ще ти се да  лежиш на плажа натюр от сутрин до вечер, ама не става. Трябва си мазило, чадър и прибиране на сянка по обяд. Laughing

# 59
 • Мнения: 16 687
Миоки, по въпроса за деменцията вече писах назад. Не мисля да пренебрегвам мнението на учените по въпроса.
Твоя воля, само че деменцията не я предизвиват мазнините, ама ти си вярвай на мейнстрийма който ти казва ,че мазнините докарват деменция, а метформина удължава живота. Satisfied

Тук никой не си мисли, че ще кара на режим 1 година и после ще си груха по стария начин. Всички сме приели, че промяната ни е до живот.

Общи условия

Активация на акаунт