Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 634
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
  • в сърцата на децата <3
Буба, това ще рече, че пиеш примерно вечерта хапчето с вечерята и на сутринта ходиш на изследвания. Дефинирай твоето виждане за "здравословно", защото това е обширно понятие и се различава при здрав човек, при човек с ИР, при човек с диабет, при човек с Хашимото и пр. И предвид стойностите ти - убедена съм, че не е здравословно за теб, иначе щеше отдавна да си свалила стойностите и да си оставила хапчетата.

# 706
Буба, това ще рече, че пиеш примерно вечерта хапчето с вечерята и на сутринта ходиш на изследвания. Дефинирай твоето виждане за "здравословно", защото това е обширно понятие и се различава при здрав човек, при човек с ИР, при човек с диабет, при човек с Хашимото и пр. И предвид стойностите ти - убедена съм, че не е здравословно за теб, иначе щеше отдавна да си свалила стойностите и да си оставила хапчетата.
Старая се да не ям въглехидрати- ориз, картофи, бял хляб и т.н. Храня се предимно с месо, риба, боб, леща, салати, в които слагам повече сирене и кашкавал и т.н. Въпреки, че напоследък започнах нова работа и малко си развалих режима, може и от там да идва проблема.
Сега започвам да ви чета от първата тема и ще си изготвя един хубав хранителен режим 🤗

# 707
Ами нито боб и леща, нито повече сирене и кашкавал са ок , докато имаш проблем. Пък и щом си развалила режима, за какъв режим говорим ...

# 708
Ами нито боб и леща, нито повече сирене и кашкавал са ок , докато имаш проблем. Пък и щом си развалила режима, за какъв режим говорим ...
Това е режимът, който попринцип се старая да спазвам.
Защо кашкавалът и сиренето не са ок? Аз ги хапвам, тъй като се опитвам да си набавям повече калории, защото при мен ИР не се отразява на килограмите и съм доста слаба.

# 709
Здравейте, ако някой иска да си поръча книги на др.Фънг...попаднах на намаление...Simple Smile
https://iztok-zapad.eu/d-r-dzheysan-fang

# 710
Буба, не са ок повече сирене и кашкавал по няколко причини. Може да не са "истински" (от мляко); дори да са от мляко, млякото е инсулиногенно; не уточняваш какво сирене; принципно, за повечето тук сиренето е един вид добавка, а не основа на храненето. На някои млечни не им се отразяват добре
 И други...А, ако при теб ИР не се отразява на килограмите и си доста слаба, то може да се отрази на други места. На последните страници беше писано за това. По принцип, тялото се опитва да складира излишното под форма на мазнини, далеч от вътрешните органи...
Snow, не мисля, че таблетки с метформин стимулират производство на инсулин. Правят така, че да се "отворят" повече инсулинови рецептори, за да влезе повече глюкоза в клетките, а също и карат черния дроб да произвежда по-малко "нова" глюкоза. Но си права за останалото, абсолютно- метформинът не решава проблема, а дългосрочният му прием- още по-малко...трябва си режим и други мерки. Освен това, метформинът може да води до дефицит на Б 12...
Азара, имам всичките му книги (без тази за рака). Според мен са много добри.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 12:33 от dolce miele

# 711
  • в сърцата на децата <3
Азара, благодаря! Тъкмо един хоронар бонус уплътних като влязох в Изток-Запад 😁

# 712
Коя книга си взе? 😁

# 713
  • в сърцата на децата <3
Трите ми липсващи на Фънг 😂 Имам само "Код затлъстяване" и все се чудех да купувам ли друга, има ли смисъл... Ама тия дни съм отворила "банкетната клапа" и пилея пари за някакви тотални дивотии, та поне и нещо добро да взема покрай останалото 😂

# 714
Аз прочетох "Код затлъстяване" и уж почнах "Код диабет" след нея обаче те много неща се повтарят и не стигнах много далеч с четенето.
Долче, голяма част ли се припокрива или няма да е загубено време следващия път като се чудя какво да чета? И кадърно ли са ги превели, че аз на английски ги имам и не знам как са се справили преводачите и редакторите на български?
В "Код затлъстяване" доста от нещата не ми бяха нещо ново и може би и затова ми вървеше толкова бавно и тегаво. И като взеха да се повтарят в "Код диабет" и не стигнах по-далеч от първите глави. Повечето дето ровим и търсим информация в тази насока от някакво време, сме що-годе запознати с написаното. Кой повече, кой по-малко. За някой дето тепърва почва да се чуди кое какво е, предполагам че ще е много по-интересна и полезна книга.

# 715
Да, доста се застъпва информацията в книгите, но то и причините са едни и същи и за двете състояния.

# 716
Snow, ще се радвам да споделиш какво пише за рака в съответната книга...
Натка, за превода не мога да направя сравнение, защото съм ги чела само на български. Но се разбира идеално написаното, поне аз не съм забелязала нещо странно в написаното или фрапиращи грешки...Аз ги четох в същата последователност. Вярно, някои неща се повтарят, други не са ни нови (на нас, защото сме чели къде ли не😆), но за мен не е загубено време да ги чета. Накрая прочетох книгата за гладуването. На мен ми харесаха и трите. Но вероятно е до човек. Аз имам гадния навик да чета книги на random принцип 😆 Отварям една книга, гледам съдържанието и отивам на глава която ме е заинтригувала, чета...После започвам от началото на книгата, след това, ако ми хареса някоя друга глава (преди да съм стигнала до нея), може и нея да прегледам...😅 Та често повтарям част от някои глави...затвърждавам прочетеното. 😄
Good calories, bad calories още не съм я почнала...Но ми е на английски, а и размерите и' са доста внушителни...настройвам се още 😄

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 13:58 от dolce miele

# 717
Естествено че са едни и същи, то няма как да е различно. Все пак предпочетох да го напиша и тук, като гледам че няколко души се засилват да си купят книгите евентуално наведнъж. Както и това че доста от информацията дето прочетох, я има събрана от къде ли не в началото на тази тема.
За който както е по-удобно, така да чете, важното е да са информирани хората кое как работи и защо.

Ясно, благодаря все пак за отзива. Не си представям да чета така разпокъсано, но да кажем че аз чета  и доста художествена литература и то там няма как дори да си помисля такова нещо Grinning
Което мога, предпочитам да го чета на английски ако това е оригиналният език. Поддържам си езика така, освен че евентуални неточности в превода ги избягвам. Налага ми се да говоря на анлгийски всеки ден, но искам и писменият да не ми изостава. А и много книги на български просто не можеш да ги намериш.

# 718
Аз обичам да си имам и нещо на хартиен носител, та за мен не е излишно, че ги имам и трите...А и все тая надежда, че някой ден мога да връча на близък да се ограмоти с написаното в тях...но, ако пожелаят де. Насила не бутам на никого книги в ръцете...
За други може да е "едно и също" написаното.

# 719
  • в сърцата на децата <3
Аз топла вода не чакам да ми се открие, а и основните неща ги знам от години. Но тайничко се надявам ММ да вземе пък да поотвори някоя книжка, защото харесва д-р Фънг и току-виж нещо Флезне У таа глАва 🙄

Общи условия

Активация на акаунт