Какъв Playstation да купя за дете?

 • 5 379
 • 18
 •   1
Отговори
 • Зеленият рай в сърцето на България
 • Мнения: 672
Здравейте, гледах Playstation 4, но нищо не разбирам.
Синът ми е на 8, никога не сме имали такава игра в къщи, играл е само у свои приятели няколко пъти.
За Коледа обмисляме да му купим, но не знам кой модел е подходящ и въобще какво да гледам при избора. Вероятно ще гледам и за нещо на промоция.
Приемам всякакви препоръки, защото не съм запозната изобщо с тази техника.

# 1
 • Мнения: 4 518
Аз бих казала никакъв.
Иначе на 8 и най-евтиния ще му свърши работа. Ще му купувате игрите на дискове и готово.

# 2
 • Мнения: 9 923
Бих отговорила директно - никакъв. Това от опита ми с момчета и конзоли. Моите получиха такива на доста по-сериозна възраст. В момента имат четири различни. За неговата възраст Nintendo switch  е доста по-подходящо според мен. PlayStation 5 дълбоко се съмнявам, че ше можете да купите скоро, защото търсенето все още надвишава стократно предлагането.

# 3
 • Мнения: 9 023
не купувайте. Пристрастяват се.

# 4
 • София
 • Мнения: 39 918
Моят син е на 13. Взехме му ПС4 миналата Коледа. Играе все по-рядко.
Интересът му беше само в началото. За последната половин година не го е пуснал нито веднъж.
И той май искаше някакво Нинтендо по едно време.

ПС5 в момента е към 1000 лв (999...), поне за толкова я видях в Озон. Аз лично не бих дала толкова пари.
Най-вероятно цените на ПС4 ще паднат. Изчакайте коледните намаления и промоции.

# 5
 • София
 • Мнения: 39 079
Ох, не помня 4 или 5 беше съвместима с повече игри.
Помислете добре и за мястото, където ще я разположите. Много хора я връзват към телевизор, който не е на удобно място за игра.
Ние купихме 3ка, когато моят син беше на 8, но вече му мина мерака.
Втора употреба игрите вървят с повече дискове...

# 6
 • Зеленият рай в сърцето на България
 • Мнения: 672
Благодаря за съветите да не купувам. И аз донякъде споделям това мнение. Но понеже няма телефон и таблет, а повечето му приятели (дори по-малки) и съученици имат се решихме да търсим такъв подарък за Коледа.

# 7
 • София
 • Мнения: 8 032
Ако няма устройство, по-добре да е нещо, което да ползва и за обучение, ако се наложи. И синът ми нямаше нито телефон, нито таблет и първият локдаун ни хвана неподготвени, защото и големите магазини бяха затворени. В момента (на 9 год.) използва компютъра за игри (вързан към телевизора с часове на достъп) и за дистанционно обучение. Сега в 3-ти клас имат и компютърно моделиране, та покупката съвсем се оправда.

# 8
 • София
 • Мнения: 39 079
От сегашна гледна точка бих купила хубав геймърски лаптоп. А може да се ползва и за дистанционно обучение или работа.
Писали сме заедно с Милинка. Мен при ПС ме дразни това, че може да се ползва само за игри и то само за определени игри. И като се развали някоя игра /защото се случва/, не можеш да я преинсталираш примерно.

# 9
 • София
 • Мнения: 39 918
От сегашна гледна точка бих купила хубав геймърски лаптоп.
Взехме такъв за РД му. Определено е по-успешната покупка.

# 10
 • Мнения: 39 668
Дъщеря ми наследи ПС на доведения ми син. За две години два пъти е включван.

# 11
 • Мнения: 174
Определено момчетата са тези които биват привличани повече от такъв тип забавления! Да не говорим, че има и мъже на по 30-40г където играят. Ако вашият син има влечение към този тип забавления смятам, че Плейстейшън 5 е добра инвестиция! В следващите поне 5 години няма да излезне нова конзола, най-много някакво подобрение на 5та. Това с развалянето на игрите въобще не стои на дневен ред! Въобще не се купуват на дискове. Купуват се от Плейстешън + и се качват директно на харддиска на конзолата, няма вариант да се развали нещо. Друго - всеки един лаптоп или настолен компютър се купува с определени параметри, обаче игрите всяка година излизат с все по-големи изисквания и на 3-4 година ще трябва да смените половината параметри на компютъра за да отговаря на изискванията! Когато си купите плейстейшън ако ще и след 7 години да е няма да имате проблем - всяка една игра се прави конкретно за въпросната конзола и няма да имате проблем да я играете! Ако взимате плейстейшън задължително трябва да се абонирате за Плейстешън +! Плейстейшън + е сървър на плейстейшън от който могат да се теглят игрите и най-важното можеш да играеш в реално време с хиляди други хора! Ако си купите плейстейшън, но не се абонирате за този сървър все едно нищо не сте направили! Определено играта с реални хора, а не срещу компютъра е нещо много различно! Има значение и какви игри би искал да играе синът ви. При положение, че обича футбол значи правите правилен избор с Плейстейшън! Обаче ако биха го вълнували стратегии - плейстейшън не става!

# 12
 • Мнения: 1 249
Много по-добре какъвто и да е компютър, вместо ПС. На доста познати деца (които например не са много по техниката и не обичат да четат и пишат ) им омръзнаха плейстейшъните за отрицателно време. Да не говорим че игрите и филми за ПС са ограничени и скъпи. За повечето потребители освен това, е трудно преинсталирането, промяна на софтуера и всякакви най-стандартни неща, които са възможни и на най-обикновения комп.
Оказа се че повечето го искат заради някаква мода по-скоро, а не толкова заради качествата и възможностите на конзолите.

# 13
 • Мнения: 15 862
Какъв ПС за детето? Никакъв! Това е най-голямата глупост измислена някога. Синът ми имаше ПС 4 - продадохме го. Взе си компютър и повече не иска и да чува са ПС. Защото, освен да се играе на него, друго нищо не може да се прави. И, рано или късно пак до компютър се стига. Особено, като порасне още малко и започне да иска да чати с приятели, да си говори с тях онлайн или да си гледа разни филми.
Съвет - купете му компютър. Само гледайте да е по-силен, за да издържа на игрите.

# 14
 • Мнения: 174
Какъв ПС за детето? Никакъв! Това е най-голямата глупост измислена някога. Синът ми имаше ПС 4 - продадохме го. Взе си компютър и повече не иска и да чува са ПС. Защото, освен да се играе на него, друго нищо не може да се прави. И, рано или късно пак до компютър се стига. Особено, като порасне още малко и започне да иска да чати с приятели, да си говори с тях онлайн или да си гледа разни филми.
Съвет - купете му компютър. Само гледайте да е по-силен, за да издържа на игрите.

Виждам, че изказвате категорично мнение как PS не става и е глупост. Компютъра и PS конзолата са много различни и всеки си има своите предимства. Обаче да се изказвате така категорично все едно ги разбирате толкова много... Явно вашият син не е толкова запален геймър! То ако става въпрос - един телефон му е достатъчен! На него може да играе игри, може да чати, може да гледа филми! Всичко зависи от гледната точка, финансите и приоритета!

Общи условия

Активация на акаунт