Коледа 2021/2022

• 98 415
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Czech Republic
Привет!
Не знам дали съм в точната тема.
Трябва ми идея за сладкиш за Нова година.
Разбрали сме се всеки да приготви каквото може.
Идеята ми беше за чийзкейк, но друга приятелка е казала, че това ще прави и сега трябва да мисля друго(защото съм любител сладкар и просто не мога да не направя нещо сладко).
Мислих, мислих, не мога да го измисля.
Искам да е нещо много вкусно, да не е торта, да не е тежко.
Приемам идеи и за нещо солено. Така да се каже, имам желание, ентусиазирала съм се да готвя.
То даже се чудя и дали да правя и аз нещо за десерт, защото обикновено много не се яде и чийзкейка ще е достатъчен.
Иначе ще правя и баница с късмети и катък. Но ми се иска и още нещо.
Ще бъдем само на хапки, салати и мезета, ядки, нещо сладко, основни няма да има.
Разчитам на вашите идеи, че нещо съвсем ме няма и не мога да го измисля.
Ако можех питка бих направила една, но не умея.
Иска ми се да е нещо изпитано и сполучливо, лесно за правене, като за аматьори-сладкари.

Препоръчвам  ето този "Покрив със сирене "Крема" - https://m.bg-mamma.com/?topic=137279

Много бърз, изключително вкусен и лесен. Без печене. Един от любимите десерти у нас, присъства на всеки празник и парти. Съвет от мен, направи го двоен.

# 1 006
  • В светлината на слънцето
donatella, ъпдейт. В последния момент реших да направя един друг вариант, който е още по-лесен и бърз. Корите се намачкват като хармоника една по една и се подреждат вертикално в намазнена тавичка. Разбиват се на ръка 5 яйца с по 1 ч.ч. захар, кисело мляко и олио. Добавя се 1 бакпулвер, ванилия и портокалови корички - повечко. Няма брашно! С тази смес се заливат корите и се пече на 180 градуса до готовност. Като се охлади се залива със сироп от по 2 ч.ч. портокалов сок, вода и захар плюс портокалови корички. Ето я в изпечен вид, все още не е сиропирана. Супер бързо и лесно става. А ароматът е неустоим.

# 1 007
rosi09, може ли рецептата за портокаловите топки ? Благодаря Blush

# 1 008
  • Русе
В общи линии сме готови за двойния празник. Остава само да сложа салатките и нарежа мезето. Да си налея червено вино и Наздраве приятели!
Мека и пухкава питка

Кисело зеле по баварски

Пилешки шишчета с корейски сос

Свински джолан по баварски

Любимата торта Гараш

# 1 009
  • под тепетата
Наздраве, peych! Разкошно меню и изпълнение! Защо двоен - заради имения ден след Нова Година ли?

# 1 010
  • Русе
Гледам вече сте обсъдили новогодишната трапеза, но със закъснение да си покажа коледните сладки и аз. Успях да направя меденки, линцери, рохлички, бисквитки с печат, капучинови звезди, джинджифилови човечета, ангелски очи и Кисинджър сладки

Меденките с украса

Кисинджър сладки

И една малка елхичка направих от тестото за бисквитките с печати , за да изпробвам едни нови формички. Снимах набързо и после забравих да направя по-добра снимка.

# 1 011
  • Русе
Скрит текст:
Наздраве, peych! Разкошно меню и изпълнение! Защо двоен - заради имения ден след Нова Година ли?

Благодаря! Остарявам днес Simple SmileWine Glass

# 1 012
  • под тепетата
Честито помъдряване!
Бъди здрав и глезен от всички вкъщи, на които готвиш такива вълшебни вкусотии!

# 1 013
Днес само това, след голямото готвене за Коледа, днес сме на гости. Честит рожден ден на всички празнуващи днес!

Весело  посрещане на Новата 2022 Година!

# 1 014
Честито помъдряване. Бъди здрав и дълги години радвай нас и близките си с вкусотиите си.

# 1 015
  • Czech Republic
Пейчев, да си жив и здрав! Smiley

Прекрасни неща сте показали всички! Удоволствие е да се гледа тук! Flowers Hibiscus

Аз взех, че описах и снимах процеса за правене на бонбоните "Медовик", които правя вече няколко години, но до сега не стигаха до снимка. Тyк може да видите рецептата:

https://natalyna.blogspot.com/2021/12/blog-post.html

# 1 016
  • In transit
Честит празник Пейч! Бъди здрав, обичан и продължавай да ни радваш с гозбите си!

# 1 017
Честито помъдряване, Пейч! Жив и здрав да си, продължавай все така да радваш близките си, а и нас с приготвените от теб вкусотии! 🍷🥧

# 1 018
  • Шумен
Честит празник, Пейж! Бъди здрав, щастлив и обичан! Не спирай да радваш близките си с вкусни блюда а нас с точните им рецепти Simple Smile

# 1 019
  • София
Честит двоен празник Пейч!
Бъди здрав,щастлив и продължавай да радваш близките си и нас с кулинарните си творения!
Наздраве за твое здраве!

На всички весело посрещане на Новата Година!
Да бъде по-добра от старата!

Общи условия

Активация на акаунт