Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 372
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Ох, Иси, да кошмарно е това със задавянето! Аз всеки път настръхвам, а таткото казва, че трябва да свиква. То наистина все някога трябва да започне парчета да яде, но е ужасно като я видя да се задави. Така стана с банан и круша, защото ги налапва на огромни парчета. И с едно кюфте тръгна да се задави.
А ти защо не си давала риба още?

Ами просто когато е на 11м ще пътуваме и ще има шанса да опита истинска морска храна и рибата е една от тях. В българския харесвам само сьомга, цаца, лаврак и ципура, а някъде бях чела че не са Ок. Другото което е малко се притеснявам Пт ксотите. Понеже нали сме на ЗВБ и не ми се ще да дам на пюре🤷🏻♀
Мислех си рибното пюре на плазмон, но всички са с картофи или зеленчуци! Може би скоро ще дам рибно кюфте от едно такова пюренце и малко брашно.  Днес разглеждах разни неща и май ще дам някое друго пюре, че са много сладки!

Натрупах 136лв за храна за бебо!!!
От меса взех само агнешко, защото не мига да го готвя, рибни взех няколк, взех да пробвам на хип и плазмон зеленчукови с месо, много десерти. Палачинки, йогурти, извара с плодове, плодови комбинации. Някои са 10+ ама така и так вече е ял плодовете! Взех к едни бисквитки с какао, че и шоколад не е ял, а вече приятелки ще ми се смеят(защото на 3м ближеше всичко и му бях дала да оближе парчето ми шоколад, не беше въведен, защото само облиза или по-точно добре езика си до шоколада😂)

# 616
Весели празници от мен, момичета !
Интересно ми е колко от вас вече са дали белтък и под каква форма (като застройка, в разни банички и мъфини ? )
Имаха ли бебчовците някаква реакция ?
Hug

# 617
  • София
Titi_93, белтък опита в едни КЕТО курабии, които бях правила. Не съм го видяла, кога се е добарал до чинията на масата, та тогава опита и бадемово брашно, белтък, канела и кокосово брашно Flushed . Нямаше никаква реакция, чешкаше си зъбките и беше супер доволен. Само беше близал бисквитките, като сладоледче.
Риба още не съм дала, педито каза след вече не си спомням кой месец, но мисля да му дам в скоро време. Ще дам готово пюре, защото се притеснявам от качеството на рибата по магазините, а и костичките много ме плашат.

# 618
Аз риба дадох от заготовки, поради същите причини като Сиа. Притеснява ме качеството и контрола на рибата в България. Колко е прясна никой не знае. Момичетата по морето може би имат места, от които да вземат нещо хубаво.
Иначе съм дала хек, сьомга и лаврак.
Белтъка дадох в застройка, мъфини и вчера половин сварено яйце натрошено в спанак с ориз. Реакции не е имала никога от нищо.

# 619
Завиждам ви за смелостта!
И за видовете въведени храни,а и за даването на храна на парчета.
Телешко кога се дава?Мислех,че вече му е време (8м.) или бъркам?
Аз съм много предпазлива от както се установи АД.Появява се нов обрив или се обостря вече наличния и  не мога да разбера от какво.Отшумява за ден,два,но го има.
От месеци не съм давала НИЩО ново,като тук не включвам глутена,но той вече е въведен успешно.
Яд ме е,че менюто му е еднообразно,но нямам избор.

# 620
аз белтък дадох вчера. четвърт яйце намачкано в спанак с ориз. след час забелязах единична червена плюска на врата и малко се притесних. проверих цялото тяло и други петна нямаше. до час петното беше избледняло. така че може и да не е от белтъка, а нещо да я ръфнало ( но уж няма какво) или да се е одраскала някъде. ще пробвам пак след седмица и ще наблюдавам внимателно.

# 621
Аз белтък дадох на 7++, заради новите препоръки. До 8+ давах само с кекс, бисквитки и мъфини. И сега вече от известно време давам сварено яйце с филийка със сирене, давам още с ориз и на омлет много го хареса. Последния път когато яде яйце май беше  в четвъртък на обяд. Дадох го Ана око с авокадо, домат и филийка с Филаделфия!

Андри днес прави 9м и скоро ще хапва от всичко. Мед мисля да дам на 10м, ядките ще хи дам под формата на брашно, или аз съм фенка на едни сладки с пасирани ядки, малко брашно и захра и се разбърква с белтъци на сняг. Уникално става!

# 622
Белтък въведох с омлет. Засега не съм видяла реакция. Сладки работи, с изключение на плодовете, не смятам да давам поне една година, а да се надявам и повече. Полза от тях не виждам никкава. И без това аз постоянно ям сладки неща.
За рибните пюрета и аз давам заготовки от съображения за качество и кости Grinning Яд ме е че са пълни с картофи и ориз, но на този етап това е. лл на бебето направи странна физиономия като казах, че предпочитам рибни пюрета, но не ми се занимава да чистя кости и да рискувам. Иначе купих пилешка кайма и ѝ правих кюфтета.
Момичета, вашите бебета имат ли газове или само моето нещо има проблем? Постоянно пръцка, нощно време се събужда и пъшка и мрънка и като пръцне 2-3 пъти се успокоява. Уж не давам газообразуващи няколко дена, ама то нали във всяко месо и риба има картофи. Вече се чудя дали има някаква полза от кърменето ми. От два месеца не мога да спра да се тъпча със сладко, пия по 1-2 кафета на ден и си мисля, че вече нищо полезно не ѝ давам с кърмата Sad Всеки ден си казвам, че повече няма да ям сладко и пак си купувам или правя нещо в къщи.

# 623
Газовете не са спирали от ден първи. Със захранването станаха даже по-болезнени и аз незнам вече как да му помогна. Вечер понякога чак се буди от тях, а всяка сутрин се събужда заради тях, мъка голяма.

# 624
Daiyana
Точно, буди се от тях. С такова впечатление съм. И явно я мъчат, защото се събужда и недоволства, пъшка, плаче Sad Познати са давали капки еспумизан Л за газове и много помагали. Мисля да започна да давам, но първо ще потвърдя с лл на беба.

# 625
Давала съм Еспумизан в първите месеци, но по-скоро при него спомагаха излизането на самите газове, но не ги намали, даже пръцкаше повече и ги спрях. Чувала съм коментари, че запичат, но при него нямаше такъв ефект.

# 626
Момичета, курсът за заспиването взех от Мамо, спи ми се. Препоръчвам инстаграм профила, там качват полезна информация, а всяка сряда гледам в YouTube седмичната им тема за сън и режим.
На нас ни отне месец да заспива самостоятелно. За една седмица въведохме асоциация за заспиване - шъткане и потупване по дупето. След това започнахме постепенно да я оставяме в креватчето, използвайки асоциацията. В началото имаше много протести, особено първата седмица. Имахме чувството, че никога няма да се получи. Но  постепенно недоволство започна да намалява и сега сме на етап, в който правим ритуала за сън, мажа с кремче лицето, оставям я в кошарата и докато оправя стаята тя вече спи.

# 627
Благодаря, Деси!
За съжаление тази асоциация с шъткането и потупването я имаше през цялото време до 6 месец и след това изчезна. Вече не ни се получава, особено след като се научи да се изправя. През цялото време се изправя или пълзи из кошарата. Така че, когато се мъча да я потупвам тя вече е права и тича из леглото Grinning
Ще разгледам курсовете им да видя какви курсове имат.

# 628
Здравей Деси, аз също си купих курса. Имам няколко въпроса - кога започваш да го приспиваш, как спазваш интервалите на будуване? Вече съм на 4ти ден - да го оставя в кошарата и посредством асоцииции. Проблемът е, че той започва да лази, изправя на колена, и ни отнема към 40-50 мин да се приспи... не знам дали не го преуморявам така. След като оправи нощното заспиване, дневното от само себе си ли се оправи?

Момичета, курсът за заспиването взех от Мамо, спи ми се. Препоръчвам инстаграм профила, там качват полезна информация, а всяка сряда гледам в YouTube седмичната им тема за сън и режим.
На нас ни отне месец да заспива самостоятелно. За една седмица въведохме асоциация за заспиване - шъткане и потупване по дупето. След това започнахме постепенно да я оставяме в креватчето, използвайки асоциацията. В началото имаше много протести, особено първата седмица. Имахме чувството, че никога няма да се получи. Но  постепенно недоволство започна да намалява и сега сме на етап, в който правим ритуала за сън, мажа с кремче лицето, оставям я в кошарата и докато оправя стаята тя вече спи.

# 629
Ние от ден 1 сме на самостоятелно заспиване, но през деня аз го приспивам. Иначе ако трябва да заспи в 13:00 заспива в 14:00 и спи по-малко и е кисел, не го насилвам. Както и преди съм казала сам си води режима само леко го контролирам!😁

Аз днес да допълня въведох телешко! По доста необичаен и даже малко притеснителен начин. Та днес малкия спа до късно и не знаех дали ще иска да спи на обяд. Хапна и го слагам да спи. Уж заспа за 5-10мин и аз доволно си вадя едни телешки ,,паржолки” (не съм сигурна как е точното наименование) с бяло вино които ми донесе една приятелка вчера. Реших да отида до тоалетната и връщам се, нашия по пижама, станал, прав на стола и яде с две ръце телешко с бяло вино. Питам го ,,какво правиш тука?” И се смея, той се засмя и ми казва ,,ам-ам”. Засмях се и му казах да ходи да спинка. Сега преди малко го приспах, голяма мъка, беше😂

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 13:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт