Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 363
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Е това е то захранване. Моят човек все още не приема нищо различно от гладко пюре, НО ако е от нашето ядене хич не го интересува млящи, върти с езика и отваря за още, та последните дни яде на супер малки хапки- сърми, боб, пълнени чушки и т.н приготвени като за големи хора. Чак се чудя как след като е опитал истинска храна яде неговите си гнусотийки 😂

# 631
  • София
Рейчъл,и на мен това ми е странно - пюрето задължително гладко и не гъсто на макс,кашата задължително гъста,ако има и бучици,още по-голям кеф,а от нашата храна ли е,ееееей такава уста 😃 Тепърва въвеждам глутен,та има време до солидно хапване,ама пилешки крилца и печени картофи се усвоиха мляскайки,протягайки ръце с едно напористо ъъъъъъ все едно ака /ще прощавате,че за храна иде реч все пак/ 😂😂😂😂

# 632
Запазена марка явно си е на всички да искат от нашата храна 😃. Ходихме на ресторант онзи ден и голям зор да яде, а вкъщи се правя на маймуна. Яде домати, краставици, картофи, авокадо и друго подходящо нямаше за нея.
Като гледам утре ще е избил и другият централен резец и скоро няма да е вампирче 😃. Надявам се да започне пак да яде с по-голям апетит. Само закуската си изяжда с голямо удоволствие, другите 2 хранения са с мъка и едвам стига до 130-150гр.
Вашите по колко ядат? Във фб гледах, че някои са на 220-250гр. пък и банани, бисквити за десерт.

# 633
По същият начин е в нашата къща положението. Grinning
Сутрин попара 180гр. изяжда без проблем и с желание. Отскоро и намалих попарата на 160гр. ,за да яде повече пюре на обяд, без резултат.
Пюрето на обяд, ако изяде 130гр е истинско постижение.
Следобед кашата си я яде 180гр. и следват 2 млечни. Нищо между храненията не давам аз.
Онзи ден подадох бисквитка, солетка ама като видя как се дави и ми пада кръвното, та рядко се случва Grinning

Запазена марка явно си е на всички да искат от нашата храна 😃. Ходихме на ресторант онзи ден и голям зор да яде, а вкъщи се правя на маймуна. Яде домати, краставици, картофи, авокадо и друго подходящо нямаше за нея.
Като гледам утре ще е избил и другият централен резец и скоро няма да е вампирче 😃. Надявам се да започне пак да яде с по-голям апетит. Само закуската си изяжда с голямо удоволствие, другите 2 хранения са с мъка и едвам стига до 130-150гр.
Вашите по колко ядат? Във фб гледах, че някои са на 220-250гр. пък и банани, бисквити за десерт.

# 634
6:00-6:30 -- 150мл ам
10:00 -- попара/кускус 200мл или каша 150-80мл
13:30 -- 190мл пюре
17:00 -- 130-50мл каша/ плодово пюре
20:00 -- 150мл вечерна каша
22:30 -- 120-50мл ам с  1ч.л. бишкоти

похапва си. между храненията не давам нищо. много рядко вечер давам бисквитка или парченце плод.
случва се да се цупи на храната, но открихме, че явно не е гладна и спряхме да настояваме да изяжда порцията. в такива случаи на следващото хранене омита всичко бързо бързо.
онзи ден я измерихме 9кг и над 77см ( не успях да я опъна добре). не изглежда дебела или дори пухкава, но в определени пози се виждат пухкави бузки.

# 635
Малката се храни на 4 часа, пюре изяжда 170гр, а кашата - 140-150гр. Обаче много рано огладнява след зеленчуковото пюре, едва издържа три часа.
От следващата седмица ще заместя и закуската с попара, взех сухари и кускус, да й хареса.
Откакто намачвкам картофите и морковите и правя пюретата гъсти започна да дъвче, аз срещу нея също дъвча докато тя яде, за да й покажа какво да прави. И се престраших да й дам една бисквитка от дм, за да си чеше венците, задави се само веднъж.
Давате ли на децата лъжичка, с която и те да се хранят? При нас има вече интерес, но се чудя каква лъжичка да взема, за да й е удобно.

buhtichka88 дневният сън си го спазвам по интервалите и няма проблем, взех курса само заради заспиването на ръце. След като я намажа с лосион, пускам нощната лампа, обличам пижамата, мажа лицето с крем и я слагам в креватчето. В началото я държах на ръце и като видя, че е почти заспала тогава я слагах и използвах асоциации. След седмица започнах да я слагам в креватчето, когато започна да се унася. След още седмица я гушках малко и я слагах будна, за да заспи в креватчето само с асоциации. Същото започнах да правя и с дневния сън. Първите дни протестиваше, тръгваш да лази, да се изправя. Тогава я взимах и пак я унасях, а след това връща в креватчето. Отне ни месец.

# 636
Още имам отказ от негова страна за закуска, та е на 180мл мляко. Изяжда по 200-220гр пюре за обяд и СЗ. Започнах и с въвеждането на истински хранителен режим- 3 дни месо, 2 дни жълтък, 4 дни зърнести храни и 2 дни пост.
Със закуската ще го вида как 🤨

# 637
Честита Нова година!

Дами,кажете как да предотвратя постоянното удряне на главата (на бебето Grinning ) в таблите на леглото?
Тепърва обиколник ли да слагам?
Леглото му е с 3 табли и отпред решетка, тоест и обиколник не виждам как да сложа.Да не говорим,че няма да го търпи,защото всичко дърпа и чопли.
Щом го оставя в леглото му
се изправя  държейки се за решетката,но в един момент се пуска и полита назад.Следва удар,от който ми спира сърцето.
Заспиването стана мисия невъзможна заради това постоянно ставане,сядане и т.н.,а не ми се иска да лягам с него на спалнята,за да го приспя.

# 638
Честита Нова година!

Дами,кажете как да предотвратя постоянното удряне на главата (на бебето Grinning ) в таблите на леглото?
Тепърва обиколник ли да слагам?
Леглото му е с 3 табли и отпред решетка, тоест и обиколник не виждам как да сложа.Да не говорим,че няма да го търпи,защото всичко дърпа и чопли.
Щом го оставя в леглото му
се изправя  държейки се за решетката,но в един момент се пуска и полита назад.Следва удар,от който ми спира сърцето.
Заспиването стана мисия невъзможна заради това постоянно ставане,сядане и т.н.,а не ми се иска да лягам с него на спалнята,за да го приспя.

Аз съм опънала едно одеало на по- дългата част, т.е страничкната, защото там се удря. Горе е захванато с щипки за коса, а отдолу е под матрака. Засега не го дърпа много и леко омекотява. Пак се удря сама там, но докато тя не заплаче и аз не издавам признак на ужас Simple Smile а за сядането в леглото го прави, само когато не й се спи достатъчно. Тогава я взимам и след 15 Мин пробвам пак и понякога има бърз резултат

# 639
Ние май приключихме с ударите в кошарата. Grinning Тъкмо купихме обиколници и се наложи да смъкнем леглото на по-ниско ниво, защото вече се изправя и да не вземе за изскочи. Сега обиколниците стоят по средата на решетките, но не се е удряла. Това което много ме ядосва обаче е че като се събуди по нощите и започва да си обикаля из леглото или се изправя и започва да танцува и да си "приказва" нещо. Иначе като  я държим на пода от време на време пада и си удря главата, но съм сложила килими. Не че не се притеснявам пак, де.

# 640
Той сам не се удря, но ако не му изнася започва мен да ме удря. Все още не боли, но знам, че това се случва при по-големи деца на около 1г доста често. Имате ли идея как да го предотвратя. Казвам му ,,не”, но той започва да плаче и ми става жално!

# 641
Няма как да го предотвратиш, а и не трябва. Това е важен процес през, който минават всички деца. Изпробват граници, емоции, причини и следствия. Прочети начините за отвръщане в подобни ситуации и виж, какво ще е ок за твоето дете. Ние например думата “ не” много рядко я ползваме, може би защото баткото не се задоволяваше с едно НЕ, а и до ден днешен  трябва да обясня защо нещо е НЕ Simple Smile

# 642
За много години, момичета! Желая на всички много, много здраве, усмихнати бебета и да се наспим!

Ние стартирахме годината с ново умение-лазене. А от вчера се изправя сам, подпирайки се на нещо, преди това се изправяше като го хванем за ръце. Веселбата е пълна с два нови зъба и трети, който го чакме да се покаже, следователно на моменти бебето е криво и раздразнително. Вчера господинът падна от спалнята, въпреки че беше обграден от възглавници. Аз бях успяла да се измъкна след като заспа, домакинствах, чух че се е събудил и вървейки към спалнята чух туууп. Намерих го по гръб на земята, потече му кръв от носа, наистина много се изплаших и цял ден се чувствах виновна и гузна. Поне на него бързо му мина уплахата и беше жизнен целия ден.

# 643
Честита нова година и от мен! ❤ И аз с пожелание за по-послушни и спящи бебета.

RoseDawn, сигурно много си се уплашила, но нали казват, че няма непаднало бебе. Нашата още не е, притеснява ме и, че спалнята ни е много висока, но тя спи на нея. Уж бързам всеки път, като видя, че е будна, но знам ли.

Иначе ние сме в скок в растежа тези дни, никога не ги пропускаме 😃. Спането беше ужас няколко дни, все едно е друго дете. Онзи ден трябваше да заспи в 11 за първа дрямка, а заспа в 15:30.. Какво ли не опитах и ефект нулев, накрая заспа, както си седеше седнала на спалнята, без да е подпряна никъде. Предният ден пък 2 пъти по 30 минути.

Излезе и 6-ти зъб и започна да яде отново. До следващия ще има затишие.

# 644
Да се оплача. Вече съм абсолютно отчаяна и нямам сили да се боря с ада на съня. Отказвам се, изобщо няма да си правя труда да се мъча със схеми и каквото и да е. Пробвах всички възможни съвети и варианти и не става и не става. Не, нещата стават още по-зле. Пробвах да става точно в 8. Това е всъщност единственият съществуващ режим. Става в 8, спала не спала през нощта. След това пробвах на 3:45 на 4 часа будуване, на 4.20. На всички възможни варианти заспива с истеричен рев. Допреди  седмица поне спеше по час -час и 20. С всеки изминал ден започна да пада на 50, 40, 30 минути и днес обедният сън стана 10 минути. След това трябваше да отида в парка за да поспи дето се вика поне 30 минути. Заспа със зор в 17:30 и поспа малко. Ето сега е вече почти 23:00 и не няма заспиване. Вече и кърменето не действа, и адаптираното мляко и носенето на ръце. И това вече ще стане 3 месеца. Хич не ми прилича на период. Преди поне имаше някакъв дневен сън, но вече не.
Консултантите по сън пишат:

"Не е подходящо да започваме да работим за подобряване на съня на детето, ако то се намира в период на усилен растеж, ако в момента или съвсем скоро се очаква да прореже  зъбче, ако детето е болно. "
Ето дори и консултация няма смисъл, те тия зъби "растат" от 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт