МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 100
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, как така сте били "вързани" на апарата за запис на тонове? Само при мен ли беше безжичен? Джитках си из стаята, докато бях на запис чак до епидуралната упойка. След нея ме беше страх да обикалям, защото чувствах краката си омекнали.

# 616
И аз не съм била вързана, беше безжичен и като цяло не съм стояла дълго за мерене на тонове. Аз и след епидуралната бях подвижна- на топка и висях на някакъв слинг. След като ми изтекоха водите (или както аз им обясних че се напиках от упойката без да усетя), стана по-‘забавно’ и както по план исках да родя права до шведска стена, така родих легнала наляво, защото ми беше най-удобно. Те ме подканяха да ставам повече, аз исках да легна и да си мрънкам на спокойствие.

# 617
  • Хасково
Миглена Ангелова е акушерката. https://nadezhdahospital.com/statii/razhdane/akusherkite-za-karmeneto/
Да бях вързана на магарето за тоновепрез 80процента от времето сигурно, без да е имало индикации за проблем, освен че отидох в 7 сутринта в болницата и родих в 21,30. Последния пост все едно е от някои американски филм, нито слингове, нито шведски стени е имало Simple Smile

# 618
  • София
Стаята, в която раждах аз, изглеждаше точно както тази на снимката от сайта (пускам я и тук). Имаше шведска стена, топка, слинг.

Може би родилните зали са различно оборудвани.

# 619
Това е и моята стая (мисля стая 3) или поне така изглежда, магаре изобщо не съм знаела че има.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 23:21 от Анонимен

# 620
Ivayla, чух лекарят на излизане от залата след “проверката за разкритие” да казва на акушерката: “Още 1/4 Цитотек през устата след 1 час”. Акушерката се върна след час с малкото бяло хапченце и като попитах какво е това ми каза: “За контракциите”. Питах пак: “Обезболяващо ли”? И тя: “Аа, ами, да”.
В родилната зала, в която бях аз, нямаше такива екстри, не си спомням вече кой номер беше. Имаше легло, стол за придружител и масичка и 2 медицински шкафа. Тоновете ми бяха записвани 10 часа (влачеха се по земята на рула), докато съм легнала по гръб на леглото и съм вързана с колани. Никой дори не е споменавал за дистанционно следене на тонове. Записът беше добър до час след Цитотека.

# 621
С тези колани може да се ходи.
Аз също бях в една от малките стаи и съм стояла на леглото единствено, докато ми ги сложат. С тях може да се разхождате, няма никакви пречки за това. Не е новост, аз раждах ноември 2019. Simple Smile

# 622
Странно защо тогава ми казаха да не мърдам, дори да не се въртя настрани, че се губел контакта. А попитах няколко пъти, легнала по гръб болката беше ужасяваща. Ако имах възможността да се движа щях да го направя със сигурност.

# 623
Та аз не разбрах, Вие подадохте ли оплакване за случилото се в болницата и какво е становището й. Опитвам да прочета актуално мнение, но май съм спряла на Вашето раждане, не го приемайте лично.

# 624
  • Хасково
Аз бях в 1ва стая. Имаше само легло, топка и шкафове и стол за придружителя. Не са ми казвали, че мога да ставам с коланите за тонове, освен, когато напъвах права и трябваше да придържам с една ръка. Разбирам, че не сме лекари, и сигурно са имали своите основания, но защо е толкова трудно да се обясни човешки плюсовете и минусите на лекарствата, които ще използват върху нас. Същтото е и в неонатология. Благодарна съм на лекарите, но можеше да обясняват подробно - все пак е децата са наши и ние  носим отговорност за здравето им, не само те. А относно раждането, аз се радвам, че бях с мъжа ми. Беше ми много по-спокойно, защото персонала е претоварен и идваха мн рядко. А имаше стресови ситуации, като например, че изкървих ужасно много, пода буквално плувна и мъжа ми трябваше да търси някой. Ако трябваше сега да избирам, пак бих родила там, защото за мен беше важна неонатологията и избора беше между Надежда,Токуда и Майчин дом. Но за съжаление има доста разлики във видеата с които се рекламират и реалността.

# 625
Странно защо тогава ми казаха да не мърдам, дори да не се въртя настрани, че се губел контакта. А попитах няколко пъти, легнала по гръб болката беше ужасяваща. Ако имах възможността да се движа щях да го направя със сигурност.

За съжаление, Надежда не е изключение от правилото, че е въпрос на късмет на какъв човек ще попаднеш и в какво настроение ще бъде той.
Аз получих като бонус единствено Оксицотин, но през цялото време имах свободата да избирам как да напъвам и кога. Съобразиха се с желанието ми да не ми правят епизиотомия при никакви обстоятелства и родих бързо и лесно. Акушерката, която ми водеше раждането за съжаление вече не работи в болницата.

Но, за да потвърдя горните си думи за късмета и отношението, съседката ми по легло нямаше моя късмет с грижата и отношението. Качиха я от реанимация след спешно секцио заради усложнения след нормално раждане. Тя едвам ставаше и когато доведоха дечицата след визитация в 10ч. попита кога ще доведат нейното, защото никой нищо не й беше казал. Една от неонатоложките буквално се подаде за 1 секунда през вратата и просто изцепи: "Къде да е твоето. В кувиоз е!" и излезе?!!?!
Тук ще вметна, че момичето беше преносила 10 дни, не беше успяла да получи пълно разкритие, загубили са тоновете и са я срязали. Видяла е бебето, донесли са й го в реанимация после, и последното нещо, което очакваше да чуе за него беше, че се е влошило и то без никаква последваща информация.
Двете имаме диаметрално противоположни изживявания в тази болница с разлика от ден.

# 626
  • Sofia
Здравейте дами и честит празник на всички🍀🎈🍷.
Получих извън менструално кървене, 3 дни след цикъл и вчера след преглед ми насрочиха абразио за петък. Изписаха ми и хапчета дицинон за намаляване на кръвотечението, но като че ли не се повлиява изобщо. Ако някой е имал подобен случай , би ли ми казал това кръвотечение, като не намалява дали има вероятност да е късно за абразио чак в петтък. Нещо съм се ошашкала, дали не трябваше по рано да го насроча и какво може да стане ако чакам чак до петък.

# 627
Здравейте, бременна съм след ин витро направено в Надежда, с мъжки фактор сме. Днес видях един пост във фейсбук, с който започнаха да ме човъркат едни съмнения.
Имало някакви добавки на МБАЛ Надежда, с които една двойка с мъжки фактор е забременяла. Чували ли сте за тези добавки, някой предлагал ли ги е на двойки с мъжки фактор.

Здравейте, на нас д-р Макки ни ги предложи, били много ефикасни, но за сега нищо не мога да кажа. 3 месеца ще трябва да ги пие, като една опаковка стига за 1 месец и струват 180лв
Четох тук във форумите, че морфологията се покачва от хапчетата 🤷‍♀️
И на мен ми е интересно, някой който ги е пил, ако може да каже дали е имало ефект?

Честит празник, дами! 🌷

# 628
https://www.bg-mamma.com/?topic=1411088

Това е темата за репродуктивни проблеми. Там ще получите повече мнения.
Тази тук е за болничната част.

# 629
Аз се опитах да намеря отговор на моят въпрос, но така и не успях

Надежда имат ли официално становище, защо нямат избор на екип?
Това беше единствената причина да не се следя и раждам там.

Ходила съм и продължавам да ходя на всякакви други прегледи, както и веднъж на АГ при Тодор Димитров, който ме отказа с подигравките към мен за това, че нося маска по време на ковид пандемия и не спря да говори против мерките, като стар таксиджия за комунизЪма....

МЦ-то е 6 точки откъм организация и хигиена, но не мога да кажа същото за МБАЛ. Тоалетните на първият етаж за ужасно мръсни, гнусни, миришат на урина.... Като за частна АГ са дооооооста зле ....

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 00:33 от Luellis

Общи условия

Активация на акаунт