МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 986
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте! Ходих на преглед в Надежда преди месец,  лекарят при който ходих ми предложи операции за всичко, което видя. Иска ми се да отида на второ мнение, ако отида в Надежда при друг лекар, дали той ще разбере, че съм била пациент на предишния?
Ами аз директно казах на д-р Т. Димитров, че отивам за второ мнение( ама първият ми преглед не беше в Надежда). Така пише и на първият ми амбулаторен лист от него. Уставено дъра-бъра в друго лечебно заведение. Идва за второ мнение.
 Моя позната акушерка ми каза: Става ли въпрос за операция, задължително второ мнение. Ако второто се покрива с първото - търсиш трето. Операциите са за краен случай и трябва да си сигурна.

# 196
Благодаря! За цитонамазката, звънях 3 седмици след вземането на пробата, казаха ми между 20 и 25 работни дни, излязоха на 20-ти работен ден.

# 197
Здравейте, някой успявал ли е по някакъв начин да си извади фактура със задна дата за прегледи в Надежда?Току-що разбрах, че е можело да си покрия някои от прегледите с допълнителното здравно осигуряване, за което досега смятах, че има отлагателен период (пише го в Общите условия, но личната ми полица казвала друго)... Звъннах в Надежда и ми казаха, че няма как да стане. Че и папката си разчиствах и всичко замина освен документите от самите прегледи. Много ме е яд. Та, ако има някой друг, който е бил в подобна нелепа ситуация по собствена вина, успявал ли е да намери решение?

# 198
Фактура може да се издаде в рамките са 7 дневен срок след плащането. Ако е минал, няма какво да направите, освен да си взеате за напред.
Един съвет от мен, вземайте си фактура за всеки един преглед и изпращайте на застрахователя (не една по една, Ами примерно на три месеца веднъж), те ще си ги прегледат и ако има какво ще изплатят. Нищо не губите, най- много да получите отказ.

# 199
Вижте също и какви са условията за изплащане на сума за раждане при застрахователя.

# 200
Да, тъкмо със застрахователя говорих 20 минути по телефона.
Много ме е яд, понеже в общите им условия ясно пише, че "отговорността на застрахователя, свързана със здравни услуги за бременни, започва след края на отлагателния период от девет месеца".
Благодаря ви много за помощта все пак, най-кофти  е сам да си си крив.

# 201
  • София
Здравейте, някой успявал ли е по някакъв начин да си извади фактура със задна дата за прегледи в Надежда?Току-що разбрах, че е можело да си покрия някои от прегледите с допълнителното здравно осигуряване, за което досега смятах, че има отлагателен период (пише го в Общите условия, но личната ми полица казвала друго)... Звъннах в Надежда и ми казаха, че няма как да стане. Че и папката си разчиствах и всичко замина освен документите от самите прегледи. Много ме е яд. Та, ако има някой друг, който е бил в подобна нелепа ситуация по собствена вина, успявал ли е да намери решение?
Фактура се издава съгласно счетоводните нормативни актове действащи в БГ а не според вътрешни правила на фирмите. Срокът е 5 дни от датата на касовата бележка при плащане в брой или с карта.

# 202
Всяка фирма договаря различни условия за служителите си, няма никакъв смисъл да се четат общи условия.
Трябвало е да се свържете с вашия отдел Човешки ресурси и тях да попитате. Обикновено те отговарят за тези придобивки.
Не, че не може и директно със застрахователя да се говори, просто аз лично се напрягам. Joy

Да, тъкмо със застрахователя говорих 20 минути по телефона.
Много ме е яд, понеже в общите им условия ясно пише, че "отговорността на застрахователя, свързана със здравни услуги за бременни, започва след края на отлагателния период от девет месеца".
Благодаря ви много за помощта все пак, най-кофти  е сам да си си крив.

# 203
Момичета, тъй като до сега не съм записвала час за гинекологичен преглед, само за ЖК на регистратурата. Да ви попитам кога ще излезе графика за януари?

# 204
Момичета, тъй като до сега не съм записвала час за гинекологичен преглед, само за ЖК на регистратурата. Да ви попитам кога ще излезе графика за януари?
Аз ще запазвам за Жк и питах за график за януари казаха след 14.12.

# 205
  • Пловдив
МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
Обновени на 7.12.2021 г. - промени в частта за достъп на татковци по време на раждане

https://www.nadezhda.bg/novini/merki-za-bezopasnost-za-dostupvan … y74uZEBjFH13EpdEk

# 206
Здравейте! Сред вас има ли такива, които са се насочили за раждане в Надежда в последните месеци на бременността? Ако има в коя седмица се срещнахте с лекаря, който избрахте и кой беше той? Тъй като знам, че има такива, които са натоварени и не приемат нови пациенти. Благодаря!

# 207
Здравейте! Сред вас има ли такива, които са се насочили за раждане в Надежда в последните месеци на бременността? Ако има в коя седмица се срещнахте с лекаря, който избрахте и кой беше той? Тъй като знам, че има такива, които са натоварени и не приемат нови пациенти. Благодаря!

На сайта им пише в коя седмица трябва да отидете на преглед. Мисля беше 30-32гс , тъй като за ЖК минавате през регистратурата, направо се обадете и попитайте, момичетата на телефона са доста любезни и отзивчиви ще ви обяснят всичко Simple Smile

# 208

На сайта им пише в коя седмица трябва да отидете на преглед. Мисля беше 30-32гс , тъй като за ЖК минавате през регистратурата, направо се обадете и попитайте, момичетата на телефона са доста любезни и отзивчиви ще ви обяснят всичко Simple Smile
Благодаря!

# 209
  • София
Никой не връщат. Може и в 36-37 седмица. Така или иначе раждате при който е на смяна. Отделението е претъпкано, но няма резервации за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт