МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 142
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм очарована от д-р Михова. С близнаци съм и отдели по 30мин на всяко бебе. Прегледа всичко, навсякъде и през цялото време обяснява и показва, какво гледаме.
Михова

Да ще кажа, аз като цяло не виждам смисъл да пускат хора допълнително, ако не влизат в кабинетите, но явно не са го написали ясно.

# 556
Момичета, днес бях на скрининг при  д-р Патрикова и не пусна мм в кабинета, каза че още няма заповед с която им позволяват, мм изчака пред кабинета....но всичко зависи от лекаря д-р Персенска винаги е пускала мм!

# 557
В Надежда няма предродилна- всичко се случва в една стая. В момента таткото може да присъства (направо може да влезе като Ви приемат), след като бебето се роди и се погушкате Ви наблюдават известно време и Ви свалят (качват? Не си спомням) в стаята, където ще бъдете следващите дни. Таткото тогава си тръгва. Правят тест на Вас и таткото на място при приема.

Звънях в болницата. Отговора беше, че таткото изобщо не присъства толкова време. Влизаш си сам, чакаш си контракции, разкритие и пр., а акушерката го вкарва на самото раждане, на напъните. Т.е. той е там за кратко време.

# 558
  • Sofia
Здравейте, аз съм с близнаци в 12+5 г с, след инвитро направено от д-р Персенска. Днес минах на скрининг при д-р Патрикова, много подробно обяснява, мила и спокойна, прегледа беше цял час и почти целият час мери на ехографа, като обясняваше всяко движение, след това дадох и кръв.... 
Много съм доволна, даде предположение за пол - момиче и момче на 90% 👶👶
Преди прегледа търсих мнение за
д-р Патрикова и почти нищо не намерих, за това сега пиша този отзив 😉

Аз също ходих на двете ФМ при д-р Патрикова и изключително съм доволна! 💗

# 559
В Надежда няма предродилна- всичко се случва в една стая. В момента таткото може да присъства (направо може да влезе като Ви приемат), след като бебето се роди и се погушкате Ви наблюдават известно време и Ви свалят (качват? Не си спомням) в стаята, където ще бъдете следващите дни. Таткото тогава си тръгва. Правят тест на Вас и таткото на място при приема.

Звънях в болницата. Отговора беше, че таткото изобщо не присъства толкова време. Влизаш си сам, чакаш си контракции, разкритие и пр., а акушерката го вкарва на самото раждане, на напъните. Т.е. той е там за кратко време.
Аз вчера отново бях на преглед и изговорихме приема, обясниха ми че е както миналия път и ще съм в стаята с таткото, който ще прави тест заедно с мен при прием. На него му обясниха че ще реже пъпна връв с ножица 😁. Противоречива информация явно, надявам се на отзив от който роди пръв. За след раждането наистина не мога да потвърдя колко време стои сега, по време на пандемия според доктора вчера, не попитах, аз реших да заявя апартамента ако е наличен.

# 560
За кога е термина Ви?
Надявам се Вашата информация да е вярната.успех.

# 561

Това изобщо не е вярно. Таткото е през цялото време в залата. Евентуално може да го помолят да излезе, ако нещо се обърка.

# 562
Странно, това отговориха днес от информация. Та значи остава въпроса, дали да се приготви вода и сандвич за човека или биха пуснали да излезе и да вземе нещо.

# 563
Аз минах на фетална при д-р Михова, много приятна и прегледът беше обстоен. Аз както и двете жени преди мен бяхме сами, след мен имаше двойка, която се опита да влезнат заедно, но нещо се обясняваха на вратата. Иначе за таткото по време нa преглед към момента ми  казаха, че не е практика и не предпочитат, все пак е двоен риск.   Честно казано аз не виждам и смисъл какво повече ще  види, снимките са достатъчно ясни, поне ММ никога не се бута, точно в това време няма смисъл да виси и той, въпреки че е ваксиниран. Както си говорим с повечето гинеколози е по-важно бащите да ги гледат след като се родят, не преди това Grinning

# 564
Странно, това отговориха днес от информация. Та значи остава въпроса, дали да се приготви вода и сандвич за човека или биха пуснали да излезе и да вземе нещо.
Едното нещо, което мен лично дразни в болницата е липсата на последователност в информацията получена от различни звена. Разбира се, в тези смутни времена е разбираемо до известна степен.
От личен опит с раждане в болницата, но преди Ковид- бащата е там по време на всичко- от прием, до раждане. Вчера докторът, с когото разговарях потвърди. Но поживеем-видим. Има време до моят термин, все пак ще се включа веднага щом имам отново личен опит края на Март/началото на Април. Стискам палци и при Вас всичко да мине леко и прекрасно Simple Smile.

# 565
Че то каква е логиката да го пуснат само накрая за напъните? Не е ли по-важно да оказва подкрепа по време на контракциите, да е утеха някаква, комфорт? Така и така ще е вътре около лекарите, от епидемиологична гледна точка няма особено значение дали ще го вкарат в началото или накрая.

# 566
Момичета, коментарите са много и не мога да намеря информацията, която търся. Ще съм благодарна да ми помогнете.
Обмислям раждане в Надежда. Сега съм в 6ти месец. Искам да е естествено раждане (ако дотогава няма противопоказания), като много държа на отношението към мен и бебето. Искам да ми оставят бебка за контакт кожа до кожа възможно най-дълго след раждане, да не бързат с прерязване на пъпната връв и тоалета, да не я захранват с адаптирано мляко, да я оставят при мен през цялото време в стаята след това.
Това прави ли се в болницата?

# 567
Аз имам същите "изисквания" Simple Smile и затова ще раждам в Надежда. Препоръчвам болницата, отношението на целия персонал - от санитарки до лекари е повече от добро, казвам го от първо лице. Имат доста уебинари, на които подробно обясняват как протича раждането и какви грижи се полагат за новороденото в болницата. Препоръчвам да ги изгледате, на мен ми бяха много полезни. До месец ще мога да дам и информация за самото раждане, дай Боже да е естествено и да не се налага секцио.

Момичета, коментарите са много и не мога да намеря информацията, която търся. Ще съм благодарна да ми помогнете.
Обмислям раждане в Надежда. Сега съм в 6ти месец. Искам да е естествено раждане (ако дотогава няма противопоказания), като много държа на отношението към мен и бебето. Искам да ми оставят бебка за контакт кожа до кожа възможно най-дълго след раждане, да не бързат с прерязване на пъпната връв и тоалета, да не я захранват с адаптирано мляко, да я оставят при мен през цялото време в стаята след това.

# 568
Правят се, да, стига състоянието на родилката и бебето да го позволяват.

На доста места се правят, всъщност. Не само в Надежда.

Леко раждане!

# 569
Много ти благодаря!
Моля те, пиши тук или на лични как е минало. Аз ще стискам палци всичко да е наред ♥️

Аз имам същите "изисквания" Simple Smile и затова ще раждам в Надежда. Препоръчвам болницата, отношението на целия персонал - от санитарки до лекари е повече от добро, казвам го от първо лице. Имат доста уебинари, на които подробно обясняват как протича раждането и какви грижи се полагат за новороденото в болницата. Препоръчвам да ги изгледате, на мен ми бяха много полезни. До месец ще мога да дам и информация за самото раждане, дай Боже да е естествено и да не се налага секцио.

Общи условия

Активация на акаунт