МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 111
  • 758
  •   2
Отговори
# 570
  • Хасково
И аз исках най-много това кожа до кожа, късно прерязване, да не се захранва... Е така се случи, че бебето не изплака веднага, съответно само го гушнах и го взеха. Донесоха ми го чак на другата сутрин, захранено, защото му паднала кръвната захар...Иначе в идеалния случай са ок с това. Бащата беше с мен през цялото време и излезе два пъти - за обяд и за вечеря, защото отидох да раждам в 7 и родих в 21,30. Раждах юни миналата година.

# 571
И за мен ще са интересни впечатления от скоро раждали. Леко да мине.

# 572
И аз съм с противоречиво мнение относно информацията, която се предоставя. Имах въпроси за бебето - записване на име, адрес  и т. н и жената на регистратурата беше много мила. Специално тръгна да звъни на колега, отговорен по тези въпроси, но беше в отпуск и имаше заместник и т. н и т. н. В крайна сметка каза, че другата седмица се връща от отпуск и да се обадя да питам пак. Е на другата седмица ми се падна друга жена на регистратурата и никой не спомена за въпросния отговорник по тези въпроси. Казаха "ние няма как да знаем това, питайте в общината". Е добре де, тези имена, адреси, нали се записват в някакви бланки, толкова ли не могат да кажат какво се попълва вътре. Първата ли съм, която задава тези въпроси... И за мъжа ми питах точно за сандвич и вода, защото едно естествено раждане продължава с часове. Нормално е таткото да се подсили. Ние като пишман туристи ще си носим найлонови торбички с храна....Е само дигаха рамене и казваха ние няма как да знаем, не можем да ви дадем тази информация Flushed  Изобщо нищо не разбрах за това присъствие на таткото по време на раждане.
И последно: аз в 9-ти месец минах една единствена женска консултация в първата седмица, на която дори не можаха да ми измерят бебето. Помолих, ако трябва да запиша следващата консултация при друг Аг, тъй като моят АГ тази седмица отсъства. Еми отказаха, но ми дадоха час при моя АГ почти преди темрин... Демек дали ще стигна до прегледа, не се знае. Аз искам да раждам естествено и дори не знам това бебе дали ще излезе, защото не му знам размерите. Кълбо от нерви съм. И да не ми дадат час за ж. к. Тия пакети не знам за какво ги плащаме. Накрая просто много се разочаровах от някои неща.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 20:43 от Yoana Pavlova 679429

# 573
Йоана, спокойно! Минава една жена от общината и ти подготвя всичко необходимо за записването на бебето. Не се притеснявай за това. Ако нямате брак с бащата само нека иде при нотариус и да вземе документ за признаване на детето (забравих как се казва). Струва десет лева, примерно. Може преди, може и след раждането. Нотариусът си знае работата. Това е, няма какво да го мислиш повече.

А за размерите на бебето също няма какво да се притесняваш. В последните седмици и без друго трудно се мерят и почти никога не е точно. Вярвай малко повече в природата и че тя е направила бебето точно толкова голямо, колкото твоя организъм позволява.
Разбира се, не винаги това е случая, но на прегледа при приемането също не огледат нещата и ще преценят. Макар, че най-невероятно ще си стигнеш и до прегледа с твоя АГ. Особено, ако ти е първо дете.
Напразно се тревожиш сега. Дишай Hug
И леко раждане!

# 574
Много благодаря за укоражителните думи! Май наистина изпуснах парата с този пост, но то почти не остана време и притеснението си казва думата. Постарах се максимално за всичко да се информирам доколко е възможно. Надявам се всичко наистина да мине безпроблемно.
Още веднъж, благодаря! Simple Smile

Йоана, спокойно! Минава една жена от общината и ти подготвя всичко необходимо за записването на бебето. Не се притеснявай за това. Ако нямате брак с бащата само нека иде при нотариус и да вземе документ за признаване на детето (забравих как се казва). Струва десет лева, примерно. Може преди, може и след раждането. Нотариусът си знае работата. Това е, няма какво да го мислиш повече.

А за размерите на бебето също няма какво да се притесняваш. В последните седмици и без друго трудно се мерят и почти никога не е точно. Вярвай малко повече в природата и че тя е направила бебето точно толкова голямо, колкото твоя организъм позволява.
Разбира се, не винаги това е случая, но на прегледа при приемането също не огледат нещата и ще преценят. Макар, че най-невероятно ще си стигнеш и до прегледа с твоя АГ. Особено, ако ти е първо дете.
Напразно се тревожиш сега. Дишай Hug
И леко раждане!

# 575
  • Велико Търново
Здравейте, бременна съм след ин витро направено в Надежда, с мъжки фактор сме. Днес видях един пост във фейсбук, с който започнаха да ме човъркат едни съмнения.
Имало някакви добавки на МБАЛ Надежда, с които една двойка с мъжки фактор е забременяла. Чували ли сте за тези добавки, някой предлагал ли ги е на двойки с мъжки фактор.

# 576
Аз също се притесних, че никой няма да гледа бебко сума си време до секциото и записах допълнителни прегледи. Явно накрая се следят нещата на тонове, ама аз за спокойствие се прегледах.
За сандвич и вода няма какво да се пита, да си взима и шоколад там и каквото яде.

# 577
Ние също сме с мъжки фактор в Надежда, но не знам, за какви добавки става въпрос.
Здравейте, бременна съм след ин витро направено в Надежда, с мъжки фактор сме. Днес видях един пост във фейсбук, с който започнаха да ме човъркат едни съмнения.
Имало някакви добавки на МБАЛ Надежда, с които една двойка с мъжки фактор е забременяла. Чували ли сте за тези добавки, някой предлагал ли ги е на двойки с мъжки фактор.

# 578
Това с гледането на бебето последните седмици явно зависи от проследяващия АГ.

Аз неведнъж съм писала, че д-р Димова ме беше инструктирала да си записвам часове за тонове, когато са нейните консултации и последните 3 седмици с тоновете хвърляше едно око на бебето и доплер, защото през цялото време се очакваше да родя преждевременно, а накрая почти не преносих.

Иначе относно мини драмата с припознаването, няма оставено неприпознато дете, освен по желание на майката. Satisfied Бих разказала как беше преди, но заради Ковид предполагам вече е нерелавантно. Може да си подготвите документите от нотариус предварително, просто. Те си имат разни типови бланки.

# 579
Точно д-р Димова ми каза, че ще е 3,500, е роди се 4кг. Sweat Smile Това в деня на раждането. Не го казвам с лошо, винаги ще съм и благодарна на тази Жена.
Иначе доплер са ми пускали при всеки преглед с ехограф от самото начало.
Тоновете са задължителни след 34г.с., понякога и по- рано, а при преносване са всеки ден.

# 580
Нали има 10% допустимо отклонение при измерването на бебето накрая. Допустимо го е нарекъл някой, който не знае какво коства 😁.
Потвърждавам че при приема преди раждане всичко се измерва отново, с първо дете има достатъчно (за съжаление) време за документация, преглед, ехограф и т.н.
Йоана, при първото раждане последно се съмнявах дали Др Ташков ще се справи с мен сутринта преди да родя. Накарах го да подпише измерването на плода преди да родя (машината казваше 3100, аз исках секцио ако е над 3400, а родих бебка 2720). Докторът се справи разбира се, раждането беше наистина страхотно, всичко мина повече от добре. Пожелавам Ви чудесно раждане и спокойствие до тогава.

# 581
  • Благоевград
Здравейте момичета!
Вчера ми беше пункцията на 24 фоликула. След пункцията бях обезболена, обаче изкарах тежка нощ въпреки 2 но шпа.
Днес обаче болките си ги има, коремът е подут. Но шпа успокоява за 2-3 часа и после пак. Дали е нормално да ме боли така. Коремът е Много подут, чак до под гърдите и е твърд. Дали е нормално? Много се притеснявам. Не знам какво да правя. Не съм от София.

# 582
С толкова фоликули е нормално за няколко дни, но трябва да се следи. Може да приемате повече протеин, но ако продължава  и получите задух, силни болки, отивайте в спешен кабинет, ако София е далече.

# 583
  • Благоевград
С толкова фоликули е нормално за няколко дни, но трябва да се следи. Може да приемате повече протеин, но ако продължава  и получите задух, силни болки, отивайте в спешен кабинет, ако София е далече.
Благодаря! Не ми изписаха никакъв протеин, само утрогестан вагинално 2х3. Казаха ми, че може да пия Но шпа. Нямам и връзка с доктор Цветков, не ми е дал телефона си. А ако сега тръгна да пътувам за София, ще ме боли още повече от друсането по пътя.

# 584
След последната ми пункция и аз бях така. И моите фоликули бяха толкова много.
До 2-3 дни е ок да се чувствате така, но ако продължават болките и подуването отидете на преглед. Аз след 8ми ден стигнах до интензивното, след ужасни болки през една от нощите. Приеха ме с диагноза хипер стимулация,  което не е шега работа. Включиха ми система, катетър. На сутринта ми биха фраксипарин и още 10дни бях така. Обадете се в болницата и помолете за телефон на д-р Цветков.
Той ще Ви консултира по телефона и ако има нужда ще Ви каже да отидете в болницата.
Относно но шпа мисля, че можеше до 3х2 да се взима. Аз го пиех постоянно след пункцията, не само, като ме заболи.
Здравейте момичета!
Вчера ми беше пункцията на 24 фоликула. След пункцията бях обезболена, обаче изкарах тежка нощ въпреки 2 но шпа.
Днес обаче болките си ги има, коремът е подут. Но шпа успокоява за 2-3 часа и после пак. Дали е нормално да ме боли така. Коремът е Много подут, чак до под гърдите и е твърд. Дали е нормално? Много се притеснявам. Не знам какво да правя. Не съм от София.

Общи условия

Активация на акаунт