МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 133
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Ако се притесняваш може да звъннеш на спешния телефон, акушерките ще те насочат, какво да пиеш или правиш, аз също бях така с 30 извадени яйцеклетки, две седмици бях болничен и чак на края на болничния бях добре 😏

С толкова фоликули е нормално за няколко дни, но трябва да се следи. Може да приемате повече протеин, но ако продължава  и получите задух, силни болки, отивайте в спешен кабинет, ако София е далече.
Благодаря! Не ми изписаха никакъв протеин, само утрогестан вагинално 2х3. Казаха ми, че може да пия Но шпа. Нямам и връзка с доктор Цветков, не ми е дал телефона си. А ако сега тръгна да пътувам за София, ще ме боли още повече от друсането по пътя.

# 586
  • Благоевград
Коремът е подут все едно червата са пълни с газове. Пих Еспумизан, но няма ефект. Сега пих и пробиопик, дано ме облекчи поне малко, но наистина това подуване ме притеснява. Не мога да легна настрани, имам чувството, че цялата коремна кухина е пълна с въздух.
Какъв протеин сте пили? Аз си спомням, че преди години ми казаха да си сваря пиле и да пия бульона на гладно, за да ми помогне, пак при една стимулация, защото съм с непоносимост към лактоза. Дали пак ще помогне това? Звънях на спешния за Ковид пациентки, казаха ми да отида на място да ме видят. Ако и сутринта се събудя така и няма подобрение, ще пътуваме.

# 587
Да, при мен бяха силни болки, точно все едно червата ме срязват и направо болеше остро, едвам мърдах. Аз пих някакъв суроватъчен Whey protein какъвто намерих в аптеката до нас и пооблекчи нещата.

# 588
Не знам дали е въздух, аз задържах течности. Корема ми приличаше на бременна в 6ти месец. Подуваше се още от под гърдите. Също така не можех да ходя по голяма нужда. Д-р Цветков ми изписа Ева-кю. Облекчава и след 5мин вече отивах да тоалетната. А за задържането на течности пиех кафе, поне по 2 на ден и айрян с магданоз, разбит с Нутрибулет. За седмица спрях солта.

# 589
  • Благоевград
Момичета, благодаря ви!
Днес се свързах с манипулационната и говорих с една акушерка. Каза ми за болката да си слагам Профенид. Каза ми да ям месо, без плодове и зеленчуци. Питах я за протеин - можело. Питах я дали има друг освен млечен, защото съм с лактозна непоносимост- не знаела. Ако съм усетила задух, да звъня в болницата или да отида там. Казах, че коремът е много подут, нямало как, трябва да изтърпя да мине.
И се чудя едно - толкова ли няма как да се облекчи това състояние и подуване? Как да си помогна? Купих пиле да сваря и да пия бульона, имам домашен телешки бульон, но не знам дали ще помогнат. Не мога да ям яйца и мляко заради непоносимост. Мляко и сирене само без лактоза, но не знам дали ще свършат работа.
Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 590
Лежи, пий течности, неприятно е но наистина няколко дни продължава. При мен почна реално 2 дни преди самата пункция и едвам стигнах за самата процедура, болеше ме и като дишам. Може би ако знаеш,че нещо ти действа разхлабващо, пробвай го, целта е да се пооосвободят червата от газове, които притискат още повече. Приемай повече електролити и се следи, ако се влошиш или не минава повече от 4-5 дни, отивай на лекар веднага. Виж в зоя.бг има най-различни растителни протеини на прах.

# 591
signora_tina
По отношение на протеина, в по-големите аптеки и магазини за спортно хранене се намира и чист соев протеин без добавки, който замества млечния при проблеми като твоите. Конкретен пример знам на Biogame като марка, но може да има и други.
Успех и бързо да минават неразположенията!

# 592
  • Благоевград
Благодаря!
Ще пробвам със соевия протеин, точно за този съм чела добри отзиви.
Ще започна Неоренал, той отводнява. Аз и без това имам проблеми с бъбреците и трябва да направя един курс.
Откъм болка днес е малко по-поносимо, но се надявам от утре И подуването да започне да отшумява.
Във вторник ще правим биопсиите, чудя се дали ги отлагат за следващ месец или няма пречка да е сега? Ние ще сме със ЗЕТ, защото докторът очакваше до направя хиперстимулация. Очаквам утре ембриолозите да се обадят и да кажат как вървят нещата на 3 ден и колко ембриончета се развиват.

# 593
Успех!
Дано повече ембриончета се развиват добре. Първата ми пункция мина за 2-3дни, втората доста по-тежко, но пък сега съм в 17гс, в очакване на 2 момиченца. Всички трудности се забравят, като видите високото ЧХГ.
Още веднъж Успех!
Благодаря!
Ще пробвам със соевия протеин, точно за този съм чела добри отзиви.
Ще започна Неоренал, той отводнява. Аз и без това имам проблеми с бъбреците и трябва да направя един курс.
Откъм болка днес е малко по-поносимо, но се надявам от утре И подуването да започне да отшумява.
Във вторник ще правим биопсиите, чудя се дали ги отлагат за следващ месец или няма пречка да е сега? Ние ще сме със ЗЕТ, защото докторът очакваше до направя хиперстимулация. Очаквам утре ембриолозите да се обадят и да кажат как вървят нещата на 3 ден и колко ембриончета се развиват.

# 594
Питах я дали има друг освен млечен, защото съм с лактозна непоносимост- не знаела.

има телешки протеин

# 595
Ей, повярвах го това за недоволните майки в Надежда - с нормално раждане съм, от петък, всичко при мен мина наред, много съм доволна и благодарна на екипа, НООО в следродилна клиника ми се падна кошмарна съквартирантка - недоволна е от всичко! Със секцио, забравя си лекарствата, все не разбрала, защо трябвало кръв да се взима, защо трябвало това - онова, защо чаршафите още не и били сменили, нямало ли нейния лекатщ да дойдел да я види, а той човека всеки ден идва да я види тази глезла. Храната и била гадна, не помни нищо какво и обясняват за бебето.... Хора, има страшни мрънкалници. Искам да ви кажа, че дотук преживяването ми в Надежда със следене и раждане тук е повече от много добро. Грижата е на много високо ниво. Бебчетата и мамите са обгрижени над 110%.

# 596
А вашето нормало раждане активно ли беше или персонала се намесваше в нещата. Как се държат акушерите по време на процеса. Имахте ли си татко в този период.
Иначе за мрънкането - винаги има някой дето света му е крив. Въпроса е да има обективност в кривината. Simple Smile

# 597
А вашето нормало раждане активно ли беше или персонала се намесваше в нещата. Как се държат акушерите по време на процеса. Имахте ли си татко в този период.
Иначе за мрънкането - винаги има някой дето света му е крив. Въпроса е да има обективност в кривината. Simple Smile

Моето нормално раждане протече така: приеха ме с почти 5 см разкритие късно вечерта, след като вече имах контракции и болки на 5 мин. Води не бяха изтекли. В родилна зала ме изчакаха до 6 см да се повозя на топката и да послушам музика, и едни тонове и ми сложиха епидурална упойка и малко окситоцин, и след това нещата се развиха бързо. Пукнаха ми водите, и разкритието ми вече се беше увеличило на 10 см и главата на бебка беше мн ниско.
Акушерката Бетовска, която водеше раждането, лично ми сложи абоката и системата, мн ми помагаше, тя и ме проверяваше преди упойката. С 3-4 напъна по нейна команда и като усетех контракция се родихме. После за плацентата малко ми натиснаха корема, после я огледаха и проверка на матката с ултразвук. Докато мерят, теглят, почистват бебето ме зашиха с няколко шева, че имах леко разкъсване. Бебка вече си беше увита и с мен, и си поседяхме с нея в родилна зала. Всичко на всичко 3 часа от приемането до раждането. Добре се грижеха за мен по време на раждането. Докторите и акушерките се запознават с теб по име, с историята на бременността се запознават, и анестезиолога дава един въпросник за попълване.

Нашия татко го пратихме вкъщи по негово желание, а и аз не съм настоявала. Иначе може да е в родилна зала след бърз антигенен тест. Може и да влиза и излиза ако нещата се проточат. Имаше си кресло за него в тази зала, а тя беше от малките.

# 598
Много злобничко. Желая Ви да сте живи и здрави и всичко винаги да бъде наред с Вас и детето. Някои нямаме този късмет и подобно омаловажаване на опита и преживяванията ни е супер грозен и отблъскващ. А раждането Ви е било дирижирано - ако някой Ви пита по-нататък.

# 599
Елица, защо така лично го прие?
Да не си въпросната съквартирантка? Ако да, сподели твоята гледна точка, ще е полезно за всички.

Общи условия

Активация на акаунт