Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 733
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 75
Момичета , имам питане . Сега покрай ковид , как и по кое време може таткото да остави торба на регистратурата за мен. Как се случва целия процес? Благодаря Ви. ❤

# 76
Приятелка роди на 17.10 тази година. Трябваше да и занеса помпа за кърма и я бяха предупредили, ако е възможно, багаж да се оставя на регистратурата в 12 и в 18ч., за да има някакъв ред. И е така реално погледнато. Представете си пълно отделение и всеки си носи багажи по всяко време. То трябва да назначат пиколо 🤣

# 77
Здравейте,
През март, живот и здраве, ми предстои второ раждане и съм се насочила към болница Вита, защото започвам да се следя при д-р Мадлен Китанова, която отскоро изражда в тази болница. Първото ми дете е на 3 години, родено със секцио в болница Щерев. Там след секциото всички жени прекарват определено време в реанимация (максимум 24 часа). Въпросите ми са:
1. Във Вита лежи ли се в реанимация или след секциото веднага ви прехвърлят в стаята? Следят ли на достатъчно чест интервал състояниято ви и възстановяването след секцио?
2. Преди планово секцио има ли консултация с анестезиолог и кардиолог, за да се обсъди общото състояние, упойки и тн.
Надявам се да съм направила добър избор с болница Вита и всичко да мине наред. Желая ви весели празници и здрави бебенца.

# 78
1. В стаята веднага. Следят много добре, често и с внимание. Всички при мен са били мили и внимателни.
2. Зависи от следящ лекар, не от самата болница. Аз не съм си правила предварителни консултации, защото не съм имала показания за такива (примерно кръвно или алергии), а без показания аз лично бих си спестила обикаляне, но съм сигурна, че може да направите ако желаете.
Успех!

Здравейте,
През март, живот и здраве, ми предстои второ раждане и съм се насочила към болница Вита, защото започвам да се следя при д-р Мадлен Китанова, която отскоро изражда в тази болница. Първото ми дете е на 3 години, родено със секцио в болница Щерев. Там след секциото всички жени прекарват определено време в реанимация (максимум 24 часа). Въпросите ми са:
1. Във Вита лежи ли се в реанимация или след секциото веднага ви прехвърлят в стаята? Следят ли на достатъчно чест интервал състояниято ви и възстановяването след секцио?
2. Преди планово секцио има ли консултация с анестезиолог и кардиолог, за да се обсъди общото състояние, упойки и тн.
Надявам се да съм направила добър избор с болница Вита и всичко да мине наред. Желая ви весели празници и здрави бебенца.

# 79
Малко административни въпроси. Как става вписването/записването на бебето - име, баща и т.н.? Имаме брак, така че предполагам трябва да нося копие от свидетелството за брак и от личните ни карти? На кой се дават, аз ли трябва да търся някого по време на престоя? И също бележката, която се издава за бащата, за да използва полагаемия му се отпуск след изписването къде/кога се заявява?

# 80
Носете копие от удостоверението за граждански брак, таткото може да ви прати снимка на личната карта по Вайбър или Месинджър. Идва при вас човек, който попълва документи и Ви задава въпроси. При мен дойде Ева Павлин и попълни документа.
Относно бащинството документа ще Ви дадат в деня на изписването от неанотологията. Просто си кажете, че искате такъв документ. След 11 часа ще Ви изпишат. Няма ходене. На деня на изписването Ви дават епикризата и другите Ваши документи, после Ви викат от неанотологията и там ви дават документите. Преобличат бебето и една от акушерските слиза с Вас долу на рецепция и предава бебето на таткото. Вие носите само дамската си чанта. Багажа си предавате на санитарките. Те идват да го взаемат.
Малко административни въпроси. Как става вписването/записването на бебето - име, баща и т.н.? Имаме брак, така че предполагам трябва да нося копие от свидетелството за брак и от личните ни карти? На кой се дават, аз ли трябва да търся някого по време на престоя? И също бележката, която се издава за бащата, за да използва полагаемия му се отпуск след изписването къде/кога се заявява?

# 81
Благодаря!

# 82
Здравейте,момичета.Искам да попитам как става приемането в болницата(става въпрос за планово секцио)разбрах,че предният ден те приемат,но къде попълваш документите горе в родилното ли трябва да се качиш,питам,защото се чудя мъжът ми може ли да бъде с мен докато се занимавам с административната част или направо си ме оставя,и също така заплащането при приемането или изписването става?Благодаря ви!

# 83
Здравейте,момичета.Искам да попитам как става приемането в болницата(става въпрос за планово секцио)разбрах,че предният ден те приемат,но къде попълваш документите горе в родилното ли трябва да се качиш,питам,защото се чудя мъжът ми може ли да бъде с мен докато се занимавам с административната част или направо си ме оставя,и също така заплащането при приемането или изписването става?Благодаря ви!
заплащането става на изписването Simple Smile а мъжът ми ме изпрати до регистратурата, а аз горе попълвах документите.

# 84
Аз не бях секцио, но мъжът ми ме изпрати до лабораторията (правят бърз тест преди прием). От там си хванах сама асансьора за родилно отделение. Не се допускат придружители. Документи за прием/раждане се попълват в отделението.

# 85
Момичета, на 1-ва страница има само това като личен багаж:

Багаж при постъпване:
= лични документи;
= документи от женската консултация;
= лични тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби, гребен и пр. Практично е да си носите и джапанки);
= мобилен телефон, зарядно към него;

Ако някоя раждала наскоро мама няма против може ли да сподели личния си списък? Предния път раждах в друга болница и доста неща носих. Но и сега си мисля, че е обре да се вземат разни неща като примерно бельо, принадлежности, но също и подплънки за кърмачки, помпа, вода, сешоар може би и т.н. Малко ми е хаотично и не съм сигурна какво да взема, така че ще бъда благодарна, ако някой си разпише списъка.

Също, тъй като се очаква да раждам в пика на следващата вълна, предполагам таткото няма да го пуснат и ще си нося сама сака, та трябва хубаво да преценя какво/колко да вземе. При приемане за раждане какво всъщност се случва с багажа, навсякъде ли го носят с мен - предродилна, родилна, стая или какъв е точно процеса? Трябва ли да го разделя на 2 поради някаква причина или всичко в 1 сак е ок?

Благодаря!

# 86
Almond12, вода ти носят всеки ден санитарките. Аз бях с куфар на колела, защото е по - лесно . Сешоар не съм взимала, само сух шампоан, душгел, въпреки че там има течен сапун и душгел в банята. Памперси си взех за мен, иначе там предлагат превръзки. Вземи си сладки неща.Сутиен за кърмачки вземи , нощници имат, но си вземи, подплънки за кърмачки вземи. Помпа имат, но аз не я ползвах, слагах бебето на гърда често. Документите в една папка или джобче, целият багаж ти стои в стаята. Ти си взимаш само телефона с теб в родилна зала и тн. Аз си бях приготвила и дрехи за изписването на бебето. Ако се наложи може да ти оставят на регистратурата багаж за теб и санитарите да ти го донесат.

# 87
  • София
Момичета, за тонове какво сте плащали ? Аз се следя във Вита и предполагам АГ ще ми насочи кога да ходя на тонове, но не знам за каква сума става въпрос.

# 88
Almond12, вода ти носят всеки ден санитарките. Аз бях с куфар на колела, защото е по - лесно . Сешоар не съм взимала, само сух шампоан, душгел, въпреки че там има течен сапун и душгел в банята. Памперси си взех за мен, иначе там предлагат превръзки. Вземи си сладки неща.Сутиен за кърмачки вземи , нощници имат, но си вземи, подплънки за кърмачки вземи. Помпа имат, но аз не я ползвах, слагах бебето на гърда често. Документите в една папка или джобче, целият багаж ти стои в стаята. Ти си взимаш само телефона с теб в родилна зала и тн. Аз си бях приготвила и дрехи за изписването на бебето. Ако се наложи може да ти оставят на регистратурата багаж за теб и санитарите да ти го донесат.

Благодаря, звучи като да са нужни минимално неща, което е чудесно.

# 89
Момичета, за тонове какво сте плащали ? Аз се следя във Вита и предполагам АГ ще ми насочи кога да ходя на тонове, но не знам за каква сума става въпрос.

Тоновете са 20лв

Общи условия

Активация на акаунт