Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 929
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 795
Пълни глупости са това, че може да се смени кръвната група. Статията явно е направена да събере повече кликове Grinning Виж грешка може да има. Това е и истинската причина някои болници да си искат при тях изследването. Преди години имаше такъв случай, не помня в коя болница, в която за малко щяха да изтърват родилката заради сгрешена кръвна група.

По същество, на мен във Вита ми признаха резултата от външна лаборатория. Нисля, че пак зависи от АГ. Въобще всички неща за раждането и бременността си ги обсъждайте с АГ, при когото ще раждате, понякога процедират различно.

# 796
На мен март месец ми правиха изследване за кръвната група като лекарката ми държеше да е във Вита. След това още 2 или 3 пъти ми изследваха антитела (заради отрицателния резус фактор), но в други лаборатории. Ще си питам лекарката, но не виждам смисъл да повтарям пак изследването за кръвна група.

# 797
Моят лекар също поиска отново документ за кръвна група, но нямаше изискване да е от тяхната лаборатория. Правих го почти в началото и до раждането не съм сигурна дали ще има 6 месеца валидност.

# 798
Аз си имам от Вита от предната операция. Но съм съгласна да ме тестват и на място, защото ако има шанс да се сгреши в лабораторията (имам и от друго място, еднакви са) е супер егоистично да сметнат, че в тяхната не стават грешки.
Моя позната беше със сгрешена, чужбинска, от Германия, издадена карта, пластика, как си му е ред. За съжаление това ѝ коства една бременост.

# 799
Няма такова нещо да ти се промени кръвната група. Това е като все едно гените да станат други.
Искат, защото ако се наложи кръвопреливане винаги искат да е изследвана в тяхната болница. Никой не признава от някъде си и особено когато е по спешност да трябва се губи време. Пиша защото след първото раждане имах голяма кръвозагуба и трябваше кръвопреливане.

# 800
Здравейте, момичета, тъй като не намирам тема за ин витро Вита. Имате ли представа дали, след спермограма във Вита, резултатите не се качват на сайта, а са само с лично взимане. Останахме доста изненадани, че трябва да се губи време с ходене до там пак Simple Smile

# 801
Точно както  Follow  е писала, аз питах защо не ми признават кръвната група от друга лаборатория и АГ ми обясни, че са имали случаи в миналото на грешни кръвни групи, от външни лаборатории и си представете какво би станало, ако се наложи кръвопреливане.

Другото, което ми се вижаше нелогично е изследването на антитела при двама родители с + Rh  и еднакви кръвни групи, но пък си е явно част от стандартната процедура.

Важно е при постъпване да си носите документи от специалисти за скорошен преглед ако имате други заболявания / дори разширените вени се водят такова/.

# 802
  • Замък сред облаците
Разширените вени си е риск от тромбоза, няма как. За ММ само ме питаха още в началото за групата, не са искали документ, но той е и редовен кръводарител и абсурд да объркат групата в националния център.

За промяната в титрите на антителата и за случаи изключения се описваше в старията, не са невъзможни и науката го е доказала - има си проучвания.

# 803
Ние също ги взехме лично. Нямаше онлайн.
Здравейте, момичета, тъй като не намирам тема за ин витро Вита. Имате ли представа дали, след спермограма във Вита, резултатите не се качват на сайта, а са само с лично взимане. Останахме доста изненадани, че трябва да се губи време с ходене до там пак Simple Smile

# 804
Здравейте,

Бихте ли ми дали мнение за лекари, които са компентентни в извършването на VBAC?

Имам предходно секцио и 3 операции от херния, 2 отворени, правени отдавна и 1 лапаросопска с поставено платно, направена след секциото.

Сега желанието ми е да родя нормално и да не добавям още 1 операция към вече не малката бройка...

Хубав ден! Simple Smile

# 805
Здравейте,
Обмислям варианта да родя във Вита. Тъй като първото ми дете е родено със секцио вероятно и сега ще е така.

Бихте ли споделили дали след секцио дават бебето да е при майката, да се кърми веднага и дали бащата може да се настани в стаята при родилката?

# 806
За другите неща не знам, но в момента не се допускат придружители в родилното отделение, могат да влязат само до рецепцията.

# 807
Здравейте,
Обмислям варианта да родя във Вита. Тъй като първото ми дете е родено със секцио вероятно и сега ще е така.

Бихте ли споделили дали след секцио дават бебето да е при майката, да се кърми веднага и дали бащата може да се настани в стаята при родилката?

Родих секцио във Вита в началото на месеца и не се допускаха придружители въобще до отделението. След операцията /която беше сутринта/ ми доведоха бебето само да го видя. На следващия ден ме раздвижиха и след това вече бебето оставаше при мен за през деня, грубо от 7 сутринта до 10/10:30 вечерта. Вечер я взимаха. За засукването и кърменето като цяло акушерките ми помогнаха и ми обясниха, но отново след раздвижването, не директно след операцията. Мисля че това им е горе долу стандартния процес. Опция е да си носите помпа да стимулирате гърдите директно след операцията.

# 808
Здравейте,

Бихте ли ми дали мнение за лекари, които са компентентни в извършването на VBAC?

Имам предходно секцио и 3 операции от херния, 2 отворени, правени отдавна и 1 лапаросопска с поставено платно, направена след секциото.

Сега желанието ми е да родя нормално и да не добавям още 1 операция към вече не малката бройка...

Хубав ден! Simple Smile

Обсъждала съм такъв вариант с др Китанова, тъй като първото ми раждане беше секцио. При втората ми бременност обаче вдигах кръвно, имах висок риск от прееклампсия и като цяло не можехме да чакаме да тръгне естествено раждане, трябваше да извадим бебето 38-39 г.с. При едно от посещенията ми в частния й кабинет, тя ми каза, че пациентката преди мен е също с едно секцио и вече е достигнала термин, но е много мотивирана да роди естествено. Доколкото мога да направя извод, д-р Китанова има опит с този вид раждания, но не мога да ви гарантирам, че при всяко обстоятелство би се съгласила.

Друго, което ми хрумва, е да посетите избран лекар във Вита и да го попитате дали е съгласен да родите естествено. Ако не е, би могъл да ви пренасочи към колега, ако има такъв, за който се знае, че би се навил. За този сценарий Китанова не е добър избор, защото тя отскоро изражда във Вита, не дава дежурства в родилно и май не е напълно запозната с практиките на колегите си.

# 809
Много ви благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт