Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 898
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 825
Разбира се, че следваше, аз дори не съм помисляла, че има подобен вариант, поради което не съм планирала резервна стратегия… още повече заради това, че съм за естествено раждане и се оказах без никакво време за вземане на решение, а бях на преглед преди 4 дни. Може да е нещо спешно, не знам, а и не мога да го мисля. Както и да е, точно сега не мога да допусна да се ядосвам, явно така е трябвало да стане. Благодаря на дамите, които така бързо и отзивчиво ми помогнаха на ЛС! Голяма сила сте!

# 826
Наистина е неприятно, но нали и те са хора и е нормално да се случи всичко. Живота е непредвидим за всички-деца, родители, семейство, почивки, празници и прочие. Няма как да се планува непрекъснато 8-9 месеца предварително. Все пак е хубаво, че лекаря е съобщил, че няма да го има. Гадно е да идете в болницата и чак тогава да разберете, че го няма и то в България, т.с да е знаел и да си е замълчал, както ми се случи на мен. Почувствах се тъпо, че другите знаят, а аз явно не.
Понякога може и да е по-добре, знае ли човек. Успех

# 827
Естествено, че няма как да се планува всичко, но все си мисля, че като си поел ангажимент от такъв характер би следвало да имаш поне конкретна уговорка с колега/колеги, които ще те заместят...
Аз съм избрала тази болница само заради доктора и ако ме сюрпризират така в последния момент...не знам.
Радвам се, че дамата е успяла да се събере и търси решение, стискам палци всичко да е наред!

# 828
Желая ви успех с раждането, всичко ще бъде наред. След като мине всичко може би ще е добре да споделите как сте процедирали, кой лекар откликна и може ли да се ползва избор на екип с лекар, който не ви е следил. Сигурно ще бъде полезно за много майки.
Разбира се, че следваше, аз дори не съм помисляла, че има подобен вариант, поради което не съм планирала резервна стратегия… още повече заради това, че съм за естествено раждане и се оказах без никакво време за вземане на решение, а бях на преглед преди 4 дни. Може да е нещо спешно, не знам, а и не мога да го мисля. Както и да е, точно сега не мога да допусна да се ядосвам, явно така е трябвало да стане. Благодаря на дамите, които така бързо и отзивчиво ми помогнаха на ЛС! Голяма сила сте!

# 829
  • Замък сред облаците
Аз ще си споделя моя опит в това отношение. Раждах началото на юли с др Гагова, а тя имаше участие на международна конференция в чужбина 12 дни преди термин и отсъства за 6 дни. Предупреди ме още в края на април за това. Вече като дойде този момент имах уговорени тонове с нейната акушерка, а резултатите разчиташе др Чорбова, също имах предоставен нейн телефон ако тръгна да раждам и тя беше предупредена. Така че определено си уговарят нещата и не си оставят пациентите. Предполагам щом горната пациентка е получила номер на др Щърбанова то между нейния АГ и докторката също съществува някаква уговорка.

П.п. Аз накрая пък се заразих с ковид и Гагова ми искаше отчет на всеки 2 дни, беше уговорила с препоръка да раждам в МД ако тръгнеше под карантина раждането (нали вече ковид родилките раждат там само), но карантината мина, преносих и родих с индукция във Вита заради намалели води седмица след термин, по-назад съм описала подробно.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 10:20 от АА

# 830
Аз разбирам напълно, че се оставя на заместник, но е много кофти, когато е напълно непознат човек, за който и почти няма отзиви.

В крайна сметка родих при д-р Дойчиновски и мога само да го препоръчам, прекрасен е и сега разбирам високата му оценка из форуми и платформи за запазване на часове. Благодаря и на прекрасната Мама, която светкавично ми даде номера му на ЛС❤

Все пак се надявам по-малко жени да се сблъскат с такава ситуация ден преди да родят Simple Smile

# 831
Ама как така? Роди ли?
Аз разбирам напълно, че се оставя на заместник, но е много кофти, когато е напълно непознат човек, за който и почти няма отзиви.

В крайна сметка родих при д-р Дойчиновски и мога само да го препоръчам, прекрасен е и сега разбирам високата му оценка из форуми и платформи за запазване на часове. Благодаря и на прекрасната Мама, която светкавично ми даде номера му на ЛС❤

Все пак се надявам по-малко жени да се сблъскат с такава ситуация ден преди да родят Simple Smile

# 832
Знаете ли дали има разлика в цената на секцио по желание и по показания?
Днес си говорих с една гинеколожка, която работи в друга частна болница и ми обясняваше, че при тях имало разлика в цената и затова да съм си извадила документи за здравословния проблем, че е по показание. Нямало значение, че ще раждам във Вита, но такава била практиката навсякъде. На мен ми звучи доста недостоверно.

# 833
Да, родих днес на обяд Simple Smile

Ама как така? Роди ли?

# 834
Знаете ли дали има разлика в цената на секцио по желание и по показания?
Днес си говорих с една гинеколожка, която работи в друга частна болница и ми обясняваше, че при тях имало разлика в цената и затова да съм си извадила документи за здравословния проблем, че е по показание. Нямало значение, че ще раждам във Вита, но такава била практиката навсякъде. На мен ми звучи доста недостоверно.
Крис, такова нещо като "секцио по желание" не знам да има в много клиники. То е по уговорка. Няма никъде описано да има разлика между двете. Най-малкото на някакво основание трябва да ти вземат пари повече, да ти издадат документи за това и т.н.

Discipline, честито малко вързопче! Да расте здраво, любопитно и много безгрижно! Ще се радвам, ако имаш време и желание, да разкажеш как да минали нещата при теб, тъй като сме на опашката за Дойчиновски няколко дами и съм сигурна, че за другите също ще е интересно Blush

# 835
За Вита няма значение по какви причини е секциото за цената. Тя варира по други показатели - избор на екип и самостоятелна стая. Иначе се предполага, че сте секцио с причина така или иначе, вече ако сте се договорили с АГ си е отделен въпрос, но цената за секцио си е за секцио без някой да се интересува защо сте секцио.

# 836
Честито, discipline, да сте живи и здрави, и много да ви радва новото попълнение! Gift Heart

# 837
  • Замък сред облаците
Честито бебче!

# 838
Много благодаря, мами!

За Дойчиновски: само като ми видя съобщението във вайбър, ми отговори много бързо, от порядъка на 10 мин максимум, осъзнавайки каква ситуация ми се случва, веднага е говорил с моята АГ - колегиално към нея и професионално и с грижа към мен. Каза ми веднага да му звънна, когато настъпи кое да е от обстоятелствата- кръв, води, контракции на 5-6 мин. Изрично повтори да звънна на телефона му, не просто да дойда в болницата. Той беше в болницата, когато му пратих скрийншот на контракциите - писа ми веднага, че ни очаква. Беше вече тук и светкавично ме запозна с всичко, което предстои, за да имам яснота. Правеше прегледи, питаше ме постоянно как съм, даваше ми съвети, насочи ме точно как да дишам, чудех се дали е лекар или дула. И през цялото време много свеж и уравновесен. Даже ми каза “хайде да тренираме заедно напъните” докато чакахме последния сантиметър. Родих с 4 напъна благодарение на неговите насоки и супер надъхващите акушерки. После чух, че се оказал с лапароскопия и 3 секцио операции неочаквано след мен. Тръгна си късно, но мина да ме види, огледа раната, отговори ми на всички въпроси и пак беше усмихнат след над 12 часа. А само като знам какво беше моето раждане.. Железен е. Просто винаги съм си представяла лекарите така, като професионалисти и хора, явно имах късмет в кротичен за мен момент да намеря точно такъв. Няма да съжалявате щом сте го избрали.

# 839
Акушерките във Вита са много обиграни и имат подход (в сравнение с първото ми раждане, не че и там не бяха добри, но малко джаста праста). Тук по едно време много се бях изтощила и пак намираха канво да ми кажат и как да ме мотивират още малко да издържа. За съжаление не успях да запомня имената, което си е пропуск, но определено съм доволна. А за д-р Дойчиновски вече достатъчно е изписано, ако трябва с една дума само: адекватен.

Общи условия

Активация на акаунт