Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 900
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 900
А има ли начин да се свържете със следящия аг и да помолите по-скоро да Ви прегледа дежурен в отделението?

Не пишете коя г. с сте, но щом усещате контракции и сте притеснена, трябва да има решение

(като бяха още в база 1 венднъж ми се случувало да имам осзезаеми контракции може би 6-7м  и имах чувството, че не усещам бебето и аг беше казала щом имам притеснения, да ходя в аг отделението по вс време- но така и не се повтори ситуацията)

# 901
Neolita, 2 пъти ходих при дежурен АГ във Вита, защото кървях..отиваш на регистратура, казваш, че си бременна и имаш притеснение и оплакване и ще те види дежурният лекар. После си пази амбулаторния лист да го покажеш на своя лекар. Аз ходих без час, по спешност.

# 902
  • Замък сред облаците
Не ми се е налагало, но бих постъпила като Соу клоуз. Те са чудесен екип и ако има нужда ще ви прегледат, а в случай на спешност ще се свържат с вашия АГ и ще ви хоспитализират.

# 903
Блгодаря Ви за насоките. Писах на АГ, но подозорам е в чужбина. В 26 седмица съм. Контракциите не са нещо необичайно за мен, но тези вече не са в целия корем при ставане, а около пъпа и при лежане. Случва се от няколко дни, но по 2-3 пъти на ден. Днес вече са над 10 просто докато си лежа и се притесних. Утре ще отида направо там. Още веднъж благодаря за отговорите!

# 904
.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 21:47 от Rimmona

# 905
Като лежах във Вита с кървене,  с мен имаше момиче в 30 седмица някъде, с контракции също. Приеха я за 3 дни, за да успокоят положението.

Neolita, не отлагай! Успех.

# 906
Отидете на регистратура, ще ви прегледа дежурния. Аз не съм ходила така, но им бях звъняла веднъж към 6-7 вечерта да питам има ли дежурен педиатър за вечерта, защото дъщеря ми имаше 40 гр температура. Тогава ми казаха, че нощем и по всяко време имат само АГ за спешни гинекологични прегледи и раждания. Други лекари не дават нощни дежурства. Така че и сега да отидете, ще има АГ.

# 907
  • София
Блгодаря Ви за насоките. Писах на АГ, но подозорам е в чужбина. В 26 седмица съм. Контракциите не са нещо необичайно за мен, но тези вече не са в целия корем при ставане, а около пъпа и при лежане. Случва се от няколко дни, но по 2-3 пъти на ден. Днес вече са над 10 просто докато си лежа и се притесних. Утре ще отида направо там. Още веднъж благодаря за отговорите!

Щом е отпуска със сигурност има някой който я/го замества. Звънете им на вита, те трудно вдигат, ако не директно отидете.

# 908
  • Замък сред облаците
Принципно имам мобилния на родилно, на него може и през нощта с контракции да се звъни. Ако е необходимо ще го изпратя на ЛС.

# 909
  • Sofia
Заради прицапване в ранна бременност съм ходила при дежурната АГ посред нощите (към/след 23ч). Не искат записване или каквото и да било. Приеха ме без проблем.

# 910
Приемали са ме няколко пъти през ноща и с контракции, включват банка с магнезии и нещата се успокояват. Не е добре да чакате. Успех Simple Smile

# 911
Здравейте, минах през Вита рано тази сутрин, приеха ме за преглед веднага и бяха изключително любезни и подробни. Слава Богу, всичко е наред. Блгодаря на всички Heart

# 912
Ако имате притеснения независимо през деня или нощта, винаги можете да отидете. Има дежурен лекар 24/7 и ще ви прегледат.

# 913
  • Sofia
Здравейте,
Дали случайно знаете какви документи се попълват при прием и дали е възможно да ги попълня предварително?
И попълва ли се декларация бебето да е при нас през нощта? Как седят нещата?
Благодаря предварително за отговора!

# 914
Здравейте,
Дали случайно знаете какви документи се попълват при прием и дали е възможно да ги попълня предварително?
И попълва ли се декларация бебето да е при нас през нощта? Как седят нещата?
Благодаря предварително за отговора!
Зависи от Вашето състояние и от това на бебето дали то ще остане при Вас. Оставят ги в повечето случаи. При прием се попълват документи от личната Ви карта, ако имате документи за доказани алергии ги давате, предоставяте си всички изследвания досега. Направлението, което е от Вашия лекуващ АГ също. Когато отидете с багажа в болницата ги попълвате и ги предоставяте, всичко се случва бързо. При необходимост от помощ и съдействие ще Ви помогнат с попълването.
Не се тревожете.. 💗

Общи условия

Активация на акаунт