Как се прави промивка на носа на съпротивляващо се дете

• 4 056
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Най-мразя запушен смъркащ нос. Няма нещо, което ме дразни повече 😁 Мега много ще скандализирам сигурно... Не е за гнусливи 😁 Споделям чисто личен опит. На моите деца като бебета им махах секретите.. с уста. Пръскам им сребърна вода с клеева тинктура р-р и директно нос, уста смуча рязко и плюя. За секунди всичко заминава и няма проблем с дишането...
Запушен нос не са имали. Усложнения, зелени сополи пупу никога. Спането нощем не е било кошмар.
Всичко заминаваше за 2-3 дни.
Паралелно ги учих сами да духат, на 2г им се получаваше прилично.
С такива помпи, прахосмукачка не съм се занимавала, децата не са се дърпали и не сме се борили...

# 31
Оф, а как научихте децата си да с духат носа... Моето на 3.5 години, не мога все още. Като кажа духай, смърка навътре Grinning

# 32
  • София
Никога не съм я учила... Просто в даден момент сама започна.

# 33
Оф, а как научихте децата си да с духат носа... Моето на 3.5 години, не мога все още. Като кажа духай, смърка навътре Grinning
Синът ми е на 7г и половина и също не може да духа.

# 34
+1
Януари ще стане на 4, и не знае какво е това. Всеки пък показвам,и тя пак смърка. Влудващо.

# 35
Ние пък нащо се мъчим да го научим да храчи. Joy

# 36
  • София
Децата до 3г. възраст не могат да отхрачват. Нашата педиатърка ни препоръча следното ако детето има влажна кашлица: в чаша с вода се слага сламка и го карате да прави балони.

# 37
И какво става като направи балоните?

# 38
  • София
Не мога са кажа с точност защо карат и какво става, но стимулира отхрачването. Предполагам ги кара да се закашлят и по този начин да отхрачат.

# 39
На 2г и 3м може да отхрачва, чувам как кашля и има секрет в устата, но го гълта. Не мога да я науча, че трябва да го изплюе.

Общи условия

Активация на акаунт