Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 374
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • в страната на чудесата
Познавате ли някой от гимназията Уилям Шекспир? Разбрах че след смъртта на собственичката друга визия щяло да има.

Положението с ковид е страшно.
Щом са поискали помощ от ЕС и СВ банка...

# 226
Познавате ли някой от гимназията Уилям Шекспир? Разбрах че след смъртта на собственичката друга визия щяло да има.

Положението с ковид е страшно.
Щом са поискали помощ от ЕС и СВ банка...

Ох много двусмислено си го написала. На Уилям Шексрир или на ПЧМГ собственичката?

# 227
  • в страната на чудесата
На Уилиям Шекспир. Разбрах вчера,   но май не е скорошна новина.

(Е не мога да сбъркам, моето дете е в Пчмг, има писмо от съдружниците, с много силен анонс, обявено е ръководството и пр. Та визията на нашето училище ми е ясна).

# 228
  • София
Елисавета Белобрадова така добре е описала проблемните точки във връзка с епидемичната обстановка, че ми се искаше да ги споделя в темата, а дано и МС ги отчете в днешното си заседание:

Скрит текст:
Цитат
Днес президентът събира министрите, за да обсъдят актуалната Ковид криза.
В случай, че не се знае кои са проблемите, аз ще ги обобщя:
1. Масово хората ползват чужд сертификат, скрийншоти, изпринтени измислени листа. В България не се проверяват лични документи и това прави показването на сертификата на телефон или хартия изключително неубедителна мярка и поставя в риск неваксинираните хора, които са решили, че са по-умни от системата.
За да работи тази мярка, трябва да има контрол. Сканирането на кода е най-малкото. Следва контролните органи  да проверяват заведения, магазини, защото навсякъде ще има хора, които ще мамят системата.
2. Възможността непълнолетни да се събират в заведения на тумби, защото никой не им иска сертификат, е облекчение за децата, защото са самотни, травмирани и изолирани, но обезмисля преустановяването на учебния процес в голяма степен.
3. Поради недомислици и абсурдни решения, в хотелите сервитьорите трябва да имат зелен сертификат, а камериерките - не. Това води до жестоко напрежение в колективите. Добре е да се уеднакви режимът.
4. В чуждите страни, издаването на сертификат след преболедуване е свързан с реален тест за наличие на антитела, който се подновява на шестия месец и удължава сертификата с три месеца. Така този сертификат има реално измерение, а не е лист, на който пише, че 1882-а си бил изкарал Ковид.
5. Тестовете масово в Европа са безплатни. Това води със себе си следната РЕАЛНА МЯРКА - независимо дали си ваксиниран, с антитела или с ореол - правиш си тест преди да седнеш в заведение.
Тази мярка би трябвало да бъде възприета точно в този момент, когато сме в пика на заразата и сме с 25 процента ваксинирани.
Защо?
Ами влизат двама ваксинирани в бара и си показват сертификатите. Ама са леко болни, даже не го усещат. Влиза здрав неваксиниран с тест. Сядат тримата, пият, хвърчат зарази, няма маски. Неваксинираният се заразява, влиза в болница, едвам го спасяват.
Не го ли направим, кривата надолу ще ни се стори безкрайно бавна.
6. Спазване на останалите мерки, контрол, контрол и компенсации за бизнеса, защото ще е тежко.
7. Само училищата не работят. Само децата не могат да влязат с тест да се учат. Не могат да се ползват от факта, че са ваксинирани.
Да оставим държавата. То е ясно защо само и единствено училищата не работят. Защото само това могат тези хора да си позволят в предизборна обстановка.
И в заключение, разбирам всички болки на българския бизнес. Разбирам колко сме изморени, бедни и изстрадали.
Но няма държава, в която училищата са затворени, а баровете - отворени. Няма.
Децата са ни най-важни.
8. Децата са ни най-важни, господин президент и господа министри, а в момента са последна дупка на кавала не само в образователен, във всякакъв план.
Това е морално, финансово и физическо, ако щете усилие, което трябва да се направи - да се поставят децата в центъра на грижата на обществото.

# 229
  • София
Това са такива едни високоморални и в същото време справедливи и практични съвети. Нашите политици не се интересуват от такива работи.

# 230
Тази откри топлата вода. Всъщност тя е част от проблема.

# 231
  • София
Нот, това не го разбрах. Абсолютно съгласна съм с нея - защо да е част от проблема. Моето дете беше тръгнало (преди да разбера, че е с Ковид) този уикенд да се вижда с бившия си клас, вече всички в различни училища, като попитах ако вали какво ще правят - щели да седнат в някое кафе. Добре, че ми излезе на мен положителен теста...

# 232
  • Пловдив
Тук за какво си говорите?

# 233
Политик е дамата. Паразит и празнодумец по дефолт. Всички тези неща ги знаем, знаем и какво от това.

Училищата да ги отварят на 01.12., малко да се раздвижат преди празниците, по-рано не виждам как ще стане, може би до 4 клас малко по-рано.

# 234
  • София
Тук за какво си говорите?
Здравей Simple Smile

За каквото дойде си говорим. Иначе за образование, чат-пат. Децата ни са основно в частни училища в София и си говорим и за тях. Абе вещици със свободно време Simple Smile, но заповядай, ако ти е приятна компанията.

# 235
  • Пловдив
Аз съм любопитна. Иначе децата ми учат в държавни училища. Щото по три .....

# 236
  • София
С три е по- трудно, наистина. И аз съм с три, знам. А на Гадамер са в ДУ. И доста от гимназистите са в ДУ - езикови, математически.

# 237
  • софия
Микс сме. Каша някаква. Но е приятно.... някой път може да се сдъвчем, ама сме умни и това не ни пречи. Добре, че е Аш да ни събира. Heart
Приятна неделя, банда!

# 238
  • София
Политик е дамата. Паразит и празнодумец по дефолт. Всички тези неща ги знаем, знаем и какво от това.

.....
Е, аз сигурно съм много наивна, ама си представям, че ако малко повече хора имат съзнание /като да не си пращат болните деца на училище, щото от 10 болни в нашия клас 3-4 си ходеха на училище/, правят задължително тестове в училище два пъти седмично на деца/учители преди влизане, класовете не сменят стаите /при нас поне го правят, никой не ми даде смислена причина защо - стаи нямало...как е в АК между другото - сменят ли там децата стаите?/хората спазват мерките - маски и дистанция наистина, както гледам ги спазват по света, и по-голямата част се ваксинира или се тества - нещата ще се пооправят. Не виждам тя за нещо по-различно да говори. Иначе ти какво предлагаш? Всички Ше Омрем - това ясно, ама на мен този циничен подход не ми допада...

ПП. Някой знае ли дали Онна е добре? Отдавна не я виждам наоколо...

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:30 от Olive

# 239
  • София
На Нот дъщерята завърши АК през 2020, той сега няма деца там. И аз вече нямам.

Миналата година сменяха стаи, имаха посоки на движение (в вдин коридор само в една посока), което много усложни стигането на време в час. Докато не започнаха да се ваксинират големите, заразяването не спадна.

Общи условия

Активация на акаунт