Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 726
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • в страната на чудесата
Фенси, моля те!!!! Плийййз не се отказвай от тази тема. Много ценна си за мен, много пъти си ми помагала, а острият ти език е абсолютно нужен в ситуации на съмнение.

Аз до 4 клас не толерирах домашни при положение, че са цял ден. Бях забранила учебници, домашни и пр. в уикенда. Резултатът всъщност беше, че той се научи да си пише домашното в училище.  После в Пчмг имаше малко зор първия срок, но се научи в същия ден да направи урока и домашното. Освен това внимава яко в час, щото установи колко по-лесно е после. Не толерира никакви приказки, сега е на един чин с младеж, който не приказва в час, не си говорят и часът е времето, в което учи. Домашните (с ИЗКЛ на мат) отнемат 10 Мин на предмет.

За ковид - най-лошото е пълната апатия към съдбите на хората, липсата на респект и страдание към смъртта, тоталното деморализиране на хората. Не може да празнуваш докато деца губят родители.

# 256
  • София
Е как може да забраниш домашните за уикенда, като те ги дават в петък вечер!

За Ковид и аз си мислех, че в учебниците по история един ден ще пише, че през първата половина на 20-ти век българите са спасили Х хил. евреи, а през първата половина на 21-ви век са оставили с абсолютно безразличие да загинат Х хил. неприспособими към болестта.

# 257
  • Пловдив
.....а през първата половина на 21-ви век са оставили с абсолютно безразличие да загинат Х хил. неприспособими към болестта.
С калашник ли да ги подкарат към ваксинационните пунктове? Осигурили са ваксини, какво повече?

# 258
  • София
Безразличието няма как да се отрече, че съществува, Янтра. То е точно това - безразличие, че някой с по-малка приспособимост ще умре.

# 259
  • в страната на чудесата
Фран, забранила си личните - къде да ти отговоря?

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 16:30 от Leika_moja

# 260
  • Пловдив
Безразличието няма как да се отрече, че съществува, Янтра. То е точно това - безразличие, че някой с по-малка приспособимост ще умре.
Аш, наистина не мисля, че има безразличие по въпроса. Напротив, хората са много поляризирани за ваксинирането.

# 261
  • в страната на чудесата
Безразличие има към смъртта

Аш, обясних на госпожата, че при целодневно обучение не очаквам и не толерирам домашни. Няколко пъти. И на директрисата също. Домашните в 4 клас ги пишеше в училище.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 16:30 от Leika_moja

# 262
  • Пловдив
Това май има. Аз например си казвам - хората (най-общо повечето хора) не искат да се ваксинират, не искат да се тестват и да им бъркат в носа и гърлото, не искат локдаун, не искат да носят маски, е как да стане?

# 263
  • София
Ами никак няма да стане - просто тези хора, които са 80% грубо казано от народа, ги пишем безразлични и толкоз. Аз съм повлияла на майка ми и на баба ми да се ваксинират, на свекърва ми, доколкото можах, и това е. Отговорност за поведението на 80-те процента няма как да понеса Sad

Лейски, това в СС с домашните, което описваш, няма как да се случи Simple Smile

# 264
  • Пловдив
Е, и аз така. Затова изпитвам безразличие към съдбата на останалите.

# 265
  • София
Идвам да се изфукам, прясно набучкана с трета игла Модерна.

# 266
  • Пловдив
Айде, на хаир да е. Първите игли какви са?

# 267
  • в страната на чудесата
Ами Аш, не знам тогава защо са в училище по цял ден. Simple Smile

Янтра, това имам предвид. Безразличието към чуждата смърт.

# 268
  • София
Ами Аш, не знам тогава защо са в училище по цял ден. Simple Smile
Аа, не знам - аз просто казвам, че такъв разговор с нашето ръководство не е обречен на успех.

Скрит текст:
Не казвам какво е отношението ми към въпроса (аз и не знам какво е, като цяло)

# 269
  • София
Айде, на хаир да е. Първите игли какви са?
Пак Модерна, втората беше на 29.03.2021.

Общи условия

Активация на акаунт