Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 178
  • 791
  •   1
Отговори
# 330
Усещали ли сте изтръпване в краката ? Преди седмица ми увеличиха магнезия заради крампи в краката, сега нямам крампи, но ги чувствам изтръпнали. Забелзях преди известно, че имам две синини отзад на бедрото, предполагам спукан кръвоносен съд, дали има връзка ?
Утре ще се свържа с гинеколога си

# 331
  • София
Може бебето да притиска някой нерв. Не ми се е налагало, но доколкото знам магнезиевото олио е по-ефикасно.

# 332
След като се бях ошашкала, че нещо пак не е наред, след внезапна липса на симптоми, слава Богу уж е ок, за сега. То човек не смее да се зарадва, особено след преживяна вече загуба. Сега съм 11с+2 и вече 2 скана потвърждават 12с+2. Не е ранна овулация, защото съм я задичала и зная точно кога беше. Мислите ли, че е нов повод за тревога?

# 333
След като се бях ошашкала, че нещо пак не е наред, след внезапна липса на симптоми, слава Богу уж е ок, за сега. То човек не смее да се зарадва, особено след преживяна вече загуба. Сега съм 11с+2 и вече 2 скана потвърждават 12с+2. Не е ранна овулация, защото съм я задичала и зная точно кога беше. Мислите ли, че е нов повод за тревога?
Определено, когато човек е преживял загуби, после му е трудно да повярва и да се зарадва. Казва ти го човек, който също е преживял и то не една. Имам и успешна бременност, слава Богу, и докато не се роди детето все бях на тръни.
Сега по повод, че е върви напред с една седмица бебчо, аз бих се радвала. Значи се развива перфектно. Отдъхни си, дори и за кратко ❤️ Пожелавам лека бременност и пухкав финал на термин.

# 334
Здравейте, моничета. Надявам се да задавам въпроса на точното място. На кой ден от закъснението е добре да пусна кръвен тест? Имам една извънматочна бременност през юни тази година, сега имам симптоми (гърдите ми са болезнени и твърди, имам тежест в корема, който е и доста подут, което не е характерно за мен). Закъснението е 3 дни, но просто нямам нервите да чакам след случилото се юни месец, бих искала да пусна кръвен и да отида на лекар веднага след това.

# 335
Кръвен може и преди эакъснение... ако имате дори 3 дни эакъснение, не виждам эащо да чакате. Би трябвало и уринарен вече да покаже дебела черта.

# 336
  • София
Аз също имах спонтанен аборт и се притеснявах за следващото забременяване. Последния ми МЦ беше на 5 юни. На 5 юли си направих теста в двете чертички и беше отрицателен. На 6 юли повторих, защото имах Вашите симптоми и се видя втора почти незабележима много бледа черта - явно е било рано. На следващия ден 7 юли отидох на гинеколог, който ме прегледа с вагинален ехограф и видя плодно сакче - 4мм. В момента съм в 24г.с. и бебето върви едричко със седмица напред и ми казаха, че може да съм била с ранна овулация.
Лично аз не можех да чакам, защото от чакане докато си намеря доктор, да си запазя час, да си направя тест и загубих първото бебе в 6г.с. Най-добре отидете на лекар и ако не се вижда сакче, ще Ви пусне кръвния тест, който е по-точен.

# 337
Усещали ли сте изтръпване в краката ? Преди седмица ми увеличиха магнезия заради крампи в краката, сега нямам крампи, но ги чувствам изтръпнали. Забелзях преди известно, че имам две синини отзад на бедрото, предполагам спукан кръвоносен съд, дали има връзка ?
Утре ще се свържа с гинеколога си
И при мен изтръпват краката най-вече през нощта, за момента не взимам нищо, но и аз мисля да се свържа с моя АГ, защото съм с тромбофилия

# 338
Здравейте, моничета. Надявам се да задавам въпроса на точното място. На кой ден от закъснението е добре да пусна кръвен тест? Имам една извънматочна бременност през юни тази година, сега имам симптоми (гърдите ми са болезнени и твърди, имам тежест в корема, който е и доста подут, което не е характерно за мен). Закъснението е 3 дни, но просто нямам нервите да чакам след случилото се юни месец, бих искала да пусна кръвен и да отида на лекар веднага след това.
Ранното ходене на лекар ще Ви притесни повече. Знам, че се притеснявате от нова извънматочна, но ходене на лекар преди да имате достатъчно закъснение е безсмислено.

# 339
Precious girl, аз на Ваше място бих пуснала два кръвни през 48 часа, за да видите първо дали има бременност и после как се развива тя според нарастването на ЧХГ. В момента няма смисъл да ходите на лекар - той няма да види нищо. Аз бях на лекар седмица след закъснение и се видя единствено, че бременността е в матката, на следващия преглед беше пораснала точицата и чак на третия чухме сърчице. Това важи, естествено, ако нямате някакъв друг проблем, който да налага терапия веднага след положителен тест, но в такъв случай щяхте да сте наясно.
Уринарен тест правили ли сте? Ако не, може с него да почнете - на три дни закъснение на менструацията, ще покаже по всяко време на деня.

# 340
Ранното ходене на лекар ще Ви притесни повече. Знам, че се притеснявате от нова извънматочна, но ходене на лекар преди да имате достатъчно закъснение е безсмислено.
Благодаря ви, знам че е така. Предпочитам да си направя кръвен тест и тогава да отида. Иска ми се да изчакам до сряда и ако нямам цикъл ще отида на кръвен тест. В “Щерев” мога да отида и същия ден, там винаги има свободни часове за преглед.

# 341
Благодаря ви, знам че е така. Предпочитам да си направя кръвен тест и тогава да отида. Иска ми се да изчакам до сряда и ако нямам цикъл ще отида на кръвен тест. В “Щерев” мога да отида и същия ден, там винаги има свободни часове за преглед.
Направете както сте решили, просто ако се окаже, че е рано - не се притеснявайте Simple Smile Успех!

# 342

Аз на ваше място не бих чакала толкова време, особено след извън маточна. Бих пуснала още днес чхг и в сряда пак та да се види развива ли е се правилно и след това на лекар ако е над 1000 да се види вече къде какво.

# 343
Момичета, за съжаление съм се заблудила, че Рамус са до 16:00 часа, а са били до 15:00 часа, но си взех един тест от аптеката. Излезе ми бледа втора черта, предния път пак не беше ясна чертата. Утре сутрин мисля направо да отида на лекар, няма смисъл да пускам кръвен, да губя още ден докато излезе резултата. Стискайте палци всичко да е наред.

# 344
На 4 дни закъснение и такъв тест за бременност, лекарят най-вероятно няма да види абсолютно нищо. Аз бих пуснала два кръвни теста през 48ч и когато ЧХГ стане над 1000, или поне десет дни закъснение, тогава бих отишла на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт