Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 182
  • 791
  •   1
Отговори
# 345
Не зная моя опит колко ще Ви е полезен - имах двудневно закъснение и супер бледа черта. Обадих се на моя лекар, но ми дадоха час за след две седмици, защото нямало смисъл по-рано.
На следващия ден си направих кръвен тест и ЧХГ беше 345. Втори път не пусках ЧХГ, защото директно записах час при друг лекар няколко дни по-късно (5ти ден от закъснението). Та другият лекар ми потвърди, че вижда не една, а три точки, което може и да е добре, но може и да не е добре - прекалено рано било да се каже на този етап.
Седмица и половина до следващия преглед живях с идеята, че може да имам повече от един плод, но че може и да е гроздовидна бременност, което ми донесе не малко стрес, а на самият преглед се установи един жив ембрион в матката и сега съм в 19+3, надявам се до края всичко да е нред Simple Smile

Ако ще се чувствате спокойна, отидете, но аз също вярвам, че лекарят може би няма да види нищо на толкова ранен етап.
Успех!

# 346
Момичета, запазих си час за днес в 18:00 часа, много съм притеснена, който е минал през този ад извънматочната бременност ще ме разбере. Просто няма да издържа още няколко дни да чакам.

# 347
Утре нищо няма да види лекарят, ако ви е 4-ти ден закъснение. Най-много да ви прати на кръвен.
Моята втора чертичка така и не се насити, на първи ден и на четвърти закъснение - все такава беше, на 4-ия дор при ЧХГ 460..

# 348
Момичета, запазих си час за днес в 18:00 часа, много съм притеснена, който е минал през този ад извънматочната бременност ще ме разбере. Просто няма да издържа още няколко дни да чакам.
Разбирам притеснението ти, но според мен този преглед е безсмислен -  прекалено рано е, не мисля че ще ти даде спокойствието, което търсиш. По-добре пусни два кръвни през 48ч, за да видиш как върви хормона.
Стискам палци всичко да е наред този път 🍀

# 349

Не съм минавала през това, но разбирам притеснението ви. Бъдете подготвена, че е възможно нищо да не се види още и лекарят също да ви насочи към кръвни тестове.
Успех!

# 350
  • sofia
Аз ти пожелавам късмет, дано се види точица, за друго е рано, но поне това. После  ще кажеш

# 351
  • Sofia
Разбирам притеснението ти, но според мен този преглед е безсмислен -  прекалено рано е, не мисля че ще ти даде спокойствието, което търсиш. По-добре пусни два кръвни през 48ч, за да видиш как върви хормона.
Стискам палци всичко да е наред този път 🍀
Не съм минавала през извънматочна, но по спомени ЧХГ съвсем в началото си расте нормално дори и при извънматочна. На този ранен етап едва ли повторно ЧХГ, ще я успокои по отношение на това, което я притеснява.
Само ехограф ще я успокои, но и аз мисля, че трябва да има поне седмица закъснение.

# 352
Момичета, здравейте! Минавам с въпрос и силно притеснение. Бременна съм в 15г.с. и от 4 дни усещам бодежи ту отляво, ту отдясно ниско, усещам ги и когато тялото ми е в покой. Не са постоянни, появяват се отвреме навреме. Ходих при лекаря ми на преглед преди 2 дни, каза, че не вижда контракции и всичко това било от уголемяване на матката и разбутване на останалите органи. Каза, че изпитвам тези усещания по-осезаемо, защото съм доста слаба. Вие какво мислите? Случвало ли ви се е?

# 353
Момичета, здравейте! Минавам с въпрос и силно притеснение. Бременна съм в 15г.с. и от 4 дни усещам бодежи ту отляво, ту отдясно ниско, усещам ги и когато тялото ми е в покой. Не са постоянни, появяват се отвреме навреме. Ходих при лекаря ми на преглед преди 2 дни, каза, че не вижда контракции и всичко това било от уголемяване на матката и разбутване на останалите органи. Каза, че изпитвам тези усещания по-осезаемо, защото съм доста слаба. Вие какво мислите? Случвало ли ви се е?

След като си била на лекар и той е казал, че всичко е наред, защо се притесняваш?
Разбирам ако не знаеш отговора, но са те уверили, че всичко е ок.
Всяка бременност е различна, много промени стават в тялото на жената, щом бодежите не са постоянни, едва ли има място за притеснение. Ако продължат и станат по-осезаеми, може би потърси второ мнение.

# 354
  • до най-прекрасния мъж
Преди ЧХГ да стигне поне 1000 единици, не може да се види абсолютно нищо. Нито в матката, нито извън нея, дори плоден сак. Ранните прегледи са абсолютно безмислени и няма да дадат никаква информация за нищо. Най-много да се види удебелена лигавица и нищо повече. За точки и т.н. е в сферата на фантазиите.
Бодежите са напълно нормални. За да порасне матката от размер на смокиня до такъв, в който да се износи поне 3 кила бебе, целият организъм е подложен на адски много промени. Ръчкания, бодежи, придърпвания, стрелички, опъвания и всякакви подобни нерегулярни усещания са си напълно в реда на нещата. Те ще отминат, друго ще дойде. До края все си има по нещо ново.

# 355
Пак съм аз, каквото ми казахте това и стана. В четвъртък ще си пусна чхг и в петък съм на преглед, за да има поне 7 дни закъснение. Не съм по-малко притеснена, просто се моля всичко да е наред. Благодаря ви за отговорите и положителната енергия. Ще пиша когато имам резултат.

# 356
Успех! Аз все пак бих пуснала тест утре, така следващият ще е по-показателен. Надявам се всичко да е наред!

# 357
Добър вечер. Има ли втора черта или аз си въобразявам? Благодаря предварително

# 358
djaniie, вижда се бледа втора черта според мен.

# 359
Благодаря. Надявам се този път да е станало. За първи път виждам втора черта.
djaniie, вижда се бледа втора черта според мен.

Общи условия

Активация на акаунт