Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви съвети се предлагат за бебе, което не спи през нощта?
Какви са някои съвети за хранене на бебета?
Какви съвети се предлагат за управлението на времето и релаксацията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви съвети се предлагат за бебе, което не спи през нощта?
Форумът предлага различни съвети за бебе, което не спи през нощта. Някои майки споделят опита си, че преместването на къпането по-рано вечер може да помогне за по-добър сън. Други препоръчват използването на носилка, в която да се носи бебето, за да се осигури възможност за излизане. Освен това се предлага отделяне на време за почивка, като бебето се остави на бащата за няколко часа, за да може майката да си почине.
-
Какви са някои съвети за хранене на бебета?
От форума се предлагат различни съвети за хранене на бебета. Някои майки споделят опита си, че добавянето на две-три бисквитки към вечерното мляко може да помогне за удължаване на съня. Други препоръчват въвеждането на заместена вечеря, ако все още не е въведена. Освен това се споменава използването на мазнина във всяко пюре, като зехтин или кокосово масло, за да се осигури разнообразие и хранителна стойност.
-
Какви съвети се предлагат за управлението на времето и релаксацията?
Форумът предлага съвети за управление на времето и релаксация. Един съвет е да спрете да гледате часовника и да следвате детето, като приготвяте храна, която може да се адаптира както за деца, така и за възрастни, за да избегнете приготвянето на две отделни ястия. Освен това се препоръчва отделяне на време за себе си чрез извършване на дейности като прилагане на маска или вземане на вана, ако е възможно.
-
Какви са мненията на майките за майчинството?
-
Какви са мненията за съня на децата и майчинството?
Дано вече не сте чак толкова изнервени и уморени! Аз да се оплача, че вече няколко седмици бебка се буди през нощта през час-два и се успокоява само на гърда... не съм спала непрекъснат сън повече от 2 часа не помня от кога и това започва сериозно да ми тежи. Не знам каква е причината да се буди толкова често през нощта... а пре деня пък не иска да спи грам. Приспиваме се само на гърда (което отчитам като грандиозна грешка) и ако задреме върху мен през деня, се буди като опитам да я преместя да спи до мен или в кошарата. Та това е сируацията при нас - приспиване само на гърда, често будене през нощта, приспиване с часове денем и нощем, за да спи 6 минути
Кажете как да не полудея?! Че на всичкито отгоре като склони да заспи най-после и трябва да й пазим пълна тишина, защото се буди дори като ми изпука някой кокал
Приспивам я на гърда, легнали заедно, добре, че са ми дълги гърдите... И баща й се включва да я полюшка малко. Правилно-грешно, това е...
Само ако е много мъничко може да е трудно.
Никога не съм мислила за развод толкова сериозно. Но накрая мъжът ми успя да го приспи, така че засега му се размина.