Подпис: Недоспала Изморена Изнервена

• 10 304
  • 211
  •   1
Отговори
# 75
5.5 кг беше когато беше на 2 месеца Simple Smile. Имаше зверски колики, но имам ли второ изобщо няма да се мъча с капки и други подобни, а веднага минавам на хипоалергично мляко. Друго спасение от зверски колики няма.

# 76
5.5 кг беше когато беше на 2 месеца Simple Smile. Имаше зверски колики, но имам ли второ изобщо няма да се мъча с капки и други подобни, а веднага минавам на хипоалергично мляко. Друго спасение от зверски колики няма.
И това опитах, не го харесваше, съответно не пиеше много и усвояваше по- бързо, та тогава беше рев от глад. Може би трябваше и с друга марка да опитам, обаче като прочетох за 8 месеца колики, ако продължат толкова и до там ще стигна.

# 77
Харесва, не харесва на края свикна Simple Smile. Просто нямаше избор.

# 78
Не мисля, че се забравят някои неща. Раждането пълен абсурд да го забравя, но въпреки това се навих за второ дете.
Ама сега ако някой ме пита за колики и зъби ще му кажа, че не е нищо особено, защото просто дъщеря ми нямаше силни колики и не е имало съвсем безсънна нощ. Останаха 2 зъба да избият, но за другите сме имали общо 6-7 нощи, в които е будувала по няколко часа, пак не е било цяло вечер. Даже някои не ги разбрахме кога излязоха. Просто няма как да кажа, че е било нещо тежко и трудно като период.
Обаче този бебешки пубертет, това тръшкане, това инатене, всичкото е Нееее.... Ще ме побърка!!! На моменти просто е непоносимо положението. Не съм на мнение, че шамарите са решение на проблемите, обаче понякога така искам да хвана и да я ошамаря, много сили ми коства да не го направя. Дано скоро да отмине този период на инатене, защото иначе ще ми побелеят косите преждевременно.
Отделно пък тези ясленски вируси, направо сърцето ме боли да я гледам болна...

# 79
Наистина избледняват някои по-тежки моменти. И аз вече не помня коликите, само че давах някакви капки да няма газове... Зъбите повечко ги помня, защото е периодично, пък и му остават последните четири кътника... Ама виж тоя бебешки пубертет не знам дали някога ще го забравя.. едва ли.. като ми се затръшка двегодишното в магазина за шоколад и изпаднах в тих ужас... Е, проблема е решен - не го водя с мен в магазина Joy поне докато не се развие контрола над импулсите,ама това, казват, ставало след третата година.. тааа, и аз чакам светлината в тунела Hug

# 80
Мисля, че всеки различно "забравя", защото просто това, което трябва да бъде забравено е различно. Ако си имал тук там по седмица-две будуване и после спокоен период си по склонен да забравиш, но ако недоспиването продължи с месеци - първо колики, после зъби, после будене ей така по навик, едва ли ще го забравиш толкова лесно. Различно е ако имаш повече помощ или си повечето сам също оказва влияние.

# 81
Не че се забравя, но просто толкова бързо растат децата (макар и сега това да не ви се вярва), че всичко избледнява и ти  се струва просто като един лош сън.

# 82
Оооо хич не ми е избледняло. Като знам как не спях месеци наред и ми става зле Simple Smile.

# 83
Малки са ви децата още и ви е прясно, затуй сте злопаметни Simple Smile За пръв път спах цяла нощ, след като дъщеря ми навърши 2 години, преди това се е случвало и по 10 пъти да се буди. Сега е на 13 и изобщо не си спомням тези моменти, защото ме ядосва с други неща!
Виж, тежката бременност и драматичното раждане са причина да нямам второ дете; но бебешките години не са нещо, от което се умира - минават и заминават Simple Smile

# 84
Мами, случва ли ви се понякога просто вече да треперите от умора и нерви Confused Напоследък ми се струпаха тегави дни, по цял ден се опитвам да приспя малката и не става, и не става... вчера без майтап я приспивах от 13 часа на обяд до 16 и заспа накрая за точно 5 минути! Разревах се от безсилие накрая.. как може бебе на 4 месеца грам да не иска да спи. Аз ли съм най-некадърната майка, която не може да приспи бебето си Confused Забелязах и, че откакто съм родила не само свалих качените кг през бтемеността, но и продължавам да отслабвам. Като забременях бях 62 кг, влязох да раждам 68-69, сега съм 59кг и малко се притесних да не би да ми има нещо. Има ли друга от вас като мен? Може ли да е от факта, че бебка доста често е на гърда ( кърмя я на поискване)Thinking

# 85
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мами, случва ли ви се понякога просто вече да треперите от умора и нерви Confused Напоследък ми се струпаха тегави дни, по цял ден се опитвам да приспя малката и не става, и не става... вчера без майтап я приспивах от 13 часа на обяд до 16 и заспа накрая за точно 5 минути! Разревах се от безсилие накрая.. как може бебе на 4 месеца грам да не иска да спи. Аз ли съм най-некадърната майка, която не може да приспи бебето си Confused Забелязах и, че откакто съм родила не само свалих качените кг през бтемеността, но и продължавам да отслабвам. Като забременях бях 62 кг, влязох да раждам 68-69, сега съм 59кг и малко се притесних да не би да ми има нещо. Има ли друга от вас като мен? Може ли да е от факта, че бебка доста често е на гърда ( кърмя я на поискване)Thinking

Уви, още ми се случва - и да треперя от нерви, и да плача от безсилие... Макар, че далеч не са бебета децата ми...

Аз ли съм най-некадърната майка, която не може да приспи бебето си - съвсем сериозно ти казвам - НЕ! Не си!
Спокойно... Има такива дни... Ще отмине...

Не е най-адекватния съвет - но! Като се усетиш така - остави я на безопасно място - в кошара или креватче - и излез от стаята. Да реве, да се дере... Каквото.... След 5-10 минути ти ще си отпушила ума си, а тя може и да е заспала сама...
Дай си 5 минутка...

# 86
Да, от кърменето се отслабва, защото гори към 400-500 ккал дневно /кърмене на поискване при незахранено бебе демек 8-10-12 кърмения на денонощие/.
За приспиването, аз съм стигнала до следния извод - не заспи ли за половин час, спирам, играем половин час и пак опитвам половин час приспиване и ако и тогава не заспи, значи няма да заспи и приключвам и чакам следващия час за сън по режима на който е в момента. За спането трябва да напипате правилния режим на вашето бебе, да не е прекалено преуморено или пък да не му се спи още.

# 87
  • някъде в орбита...
Разревах се от безсилие накрая.. как може бебе на 4 месеца грам да не иска да спи. Аз ли съм най-некадърната майка, която не може да приспи бебето си Confused
Колко часа сън прави на денонощие всъщност? Спи ли нощем?
Съвета на Мая е добър Hands Plus1
Скрит текст:
Едното ми дете, това дето ми съкрати живота с 20години, не спеше. Правеше отвратителни бързи дремвания от по 15-20мин на всеки няколко часа, денонощно, т.е. без стабилен нощен сън. Събираха се общо към 5-8 часа, като 8ч беше в добър ден. Следяха ситуацията няколко лекари, и на края ми се каза, че всичко е наред на бебето, просто има и такива деца. И до ден днешен не спи нормално, но вече схванах че просто има нужда от по-малко сън в сравнение с другите деца. Разказа ми се играта в първите години де, няма да те лъжа, откачих леко от перманентното недоспиване Disappointed Но с времето нещата се подобряваха, и сега се подобряват Hands Plus1

# 88
През нощта спи по 8-9 часа с едно прекъсване за хранене. Заспива между 23-24h, буди се някъде към 4-5 за хранене и след това си доспива до 8-9 сутринта. След това се случва да поспи за час някъде между 11-12h и вече следобедният сън е мираж... приспиване с часове, заспива на гърда и в момента, в който я оставя се събужда или я приспивам над час, за да задреме за 10 мин. И така чак до вечерта си изкарва с едно, две задрямвания за по 10-15 мин макс... И вечерта съответно приспиването е кошмар, защото вече е крайни преуморена и кисела.

Много ви благодаря за подкрепата и съветите! Hug Има дни, в които се чувствам много безсилна и като лоша майка. Вниманието ми е насочено на 100% към бебчето, кърмя я на поискване, играя с нея, следя за признаци за сън, приспивам, старая се да имаме няккаъв режим, но изобщо не се справям Confused

# 89
Имах моменти, в които оставях бебето на мъжа ми и влизах в банята. Плачех под душа, докато не се успокоя и не си събера мислите в главата, или топлата вода не свърши Grinning
Ако мъжа ми го нямаше, оставях бебето на безопасност място(кошарата), отивах в другата стая за 1-2 мин, да се нарева и навикам. Много усещат, когато ние сме изнервени и те започват да нервничат повече. Имало е случаи, в които се мъча да я приспивам и започвам да се изнервям, тя започва да плаче. Взима я някой друг, баща и или баба и, заспива за секунди в тях...

Общи условия

Активация на акаунт