Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Да, този изглежда същият. Но цената е 🙄🙄🙄 Не ми се дава чак такава сума. Онлайн, на местата където тези филтри се продават на нормални цени, все са изчерпани, а на останалите са все скъпи. Не разбирам защо, честно казано, няма логика. Това е просто едно поресто тънко "дунапренче"...🤔 А филтрите за кухненските абсорбатори са на нормални цени.
Май ще пиша на Лидъл. 🙂

# 166
  • София
Здравейте! Как мога да премахна силикон, намиращ се по стъклото на душкабината? Тя е "залепена"  със силикон за стената и майстора е оставил петна тук-там, които не мога да изчистя.

# 167
  • София
Опитай с ножче за махане на винетки (или за почистване на стъклокерамичен плот).

# 168
  • София
Опитай с ножче за махане на винетки (или за почистване на стъклокерамичен плот).
Опитах, по-големите ги изчистих с ножче, но има едни по-малки петна, които са като размазано и там ще се наложи с препарат...чудя се дали да не купя лакочистител и с него да пробвам.

# 169
Лакочистител не разтваря силикон. Само изстъргване и изрязване помага.

# 170
Купих си преди време едни потничета тип бюстие, ярко жълто-зелени. Пише да се перат със сходни цветове или отделно. Оттогава се чудя как да ги изпера...дали ще изпуснат цвят, ако ги пусна с цветно пране? Или пък, при черното да не потъмнеят? Не ми се иска постоянно да се налага да ги пера на ръка...🤔

# 171
Винаги изпирам новокупена дреха на ръка, за да видя пуска ли или не. После се съобразявам с това. Ясно, че не може една пералня да се напълни с почти еднакви цветове, затова винаги слагам и кърпички.

# 172
  • София
Нищо не пера на ръка. Ако нещо много ме съмнява, слагам по 2 цветоулавящи.

# 173
Искам да избегна първото пране на ръка. Не за друго, ами понеже никога не мога да изцедя добре водата и ще съхнат доста време така. Ще сложа 2 кърпички.

# 174
Нищо не пера на ръка. Ако нещо много ме съмнява, слагам по 2 цветоулавящи.
И аз така.

# 175
Moжеш да ги накиснеш само за една нощ (примерно) в едно легенче и да видиш да ли ще има промяна в цвета на водата. Това обаче върши работа само за едноцветни дрехи, че ако са примерно бели с шарки и шарките пуснат бялото заминава Simple Smile Имах една пострадала бяла рокля на сини цветя. Вече имам бяла рокля на сини петна и сини цветя Grinning
Стар бабешки трик за спиране на дреха да пуска е накисване с малко оцет, но съм го правила само с дънки.

# 176
Едноцветни са и мога да накисна в леген.

# 177
Здравейте! Как мога да премахна силикон, намиращ се по стъклото на душкабината? Тя е "залепена"  със силикон за стената и майстора е оставил петна тук-там, които не мога да изчистя.
Има си препарати за почистване на силикон. Но е силна химия, ако вземеш такъв ползвай ръкавици и не вдишвай изпаренията.

# 178
Опитах, по-големите ги изчистих с ножче, но има едни по-малки петна, които са като размазано и там ще се наложи с препарат...чудя се дали да не купя лакочистител и с него да пробвам.
За това размазаното на тънък слой според мен си струва да опиташ и с магическа гъба, може и да го свали от стъклото. То има и някакви агресивни препарати, но първо бих пробвала по-безобидните неща.
Идея си нямам дали гъбата ще свали размазания силикон, но пък са евтини и съм успявала да почистя с тях какво ли не. И после не се чудя как да отмириша от препарата, както в някои други случаи.

# 179
  • Mediterraneo
Така или иначе с кърпичките ще стане ясно пускат ли потниците. Повечето пъти вадя кърпичките бели, но служебните ми тениски са оранжеви, нося ги толкова време, а кърпичките продължават да излизат изцяло оцветени.

Общи условия

Активация на акаунт