Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 539
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • В страната на мечтите
А какво приложение си намерила на телбода в кухнята?! Извинявай за въпроса, много интересно ми стана Blush

Завесата за банята я пера в пералнята на програма за синтетика и после си я закачим директно обратно, да си съхне на място. Колко често зависи колко ще се ползва, един ли човек ще се къпе или примерно четирима...

# 466
Когато пека някакви по-малки неща, примерно гнезда от кайма, си правя като малки еднократни тавички от хартия за печене и им закрепвам  ръбовете с телбода. Много ми е удобно защото иначе правя-струвам и от яйцето все има изтекло из тавата. Мини рулца Стефани по същия начин с хартия за печене или фолио - формичка за всяко. Знам че продават и готови еднократни но едно че е по-скъпо, друго че аз все на момента ги решавам тия работи и трудно да предвидя нужен размер че да имам. За затваряне на разни пакети е ясно или за опаковане на нещо. Ако трябва да пренасям нещо изпечено също опаковам с хартия за печене и пак телбодът играе.
Абе нищо особено според мен, ама който ме е видял ми се чуди на акъла Grinning А пък аз си имам едно телбодче дето ми стои в кухнята наред с другите инструменти и си ми е купено специално за там.

# 467
  • Велико Търново
Само телбод нямах в кухнята, но вече и това ще сложа, благодаря!!!
Иначе тиксорезачка, клещи за затваряне на телени опаковки, моливник, лепенки (като тези за цените, но по големи) и перфоратор имам в шкафа с подправки, но ще се поправя за отсъствието на телбода!

# 468
Буб, как става почистването с обезмаслител? Само с гъбичка или?

# 469
Само телбод нямах в кухнята, но вече и това ще сложа, благодаря!!!
Иначе тиксорезачка, клещи за затваряне на телени опаковки, моливник, лепенки (като тези за цените, но по големи) и перфоратор имам в шкафа с подправки, но ще се поправя за отсъствието на телбода!
Сега ще обясниш ли за какво по-точно ги използваш тези неща? 😃 Без моливника и лепенките...

# 470
  • Велико Търново
С тиксорезачката ми е най-удобно да си залепям с тиксо разни опаковки от найлон.
С клещите затягам метални телчета на опаковки и отварям консерви (кенчета все едно, езичетата постоянно ги чупех преди), а и пристягах куките на предишната ми печка, защото бяха хлабави. Та, може и това да се прави Simple Smile
Перфоратор ползвам за дупки по целофанови опаковки, за да ги хващам с лента напр, за сандвичи или курабийки като правя и пращам за някой.
Лвпенките са ясни, но да поясня - дати, подправки и нещо кога съм сложила да замръзва Simple Smile

# 471
  • Mediterraneo
За първи път в живота си имам завеса за баня, пере се на 40С.
Колко често да я пера? Някакви съвети?

На месеца веднъж на мен ми е достатъчно. Четирима сме вкъщи много къпане, но пък имаме голям прозорец и всичко съхне бързо. Ще си прецениш, наблюдавай завесата отдолу, където се допира до водата най- много.

# 472
Мда, лепенки на пакетите във фризера са удобни, по едно време слагах и аз такива че е лесно да се надпише и тогава да се залепи. За който прави и надписва много пакети може даже и от ученическите етикети за тетрадки дето и те са като стикер - не може да не продават големи количества изгодно все някъде, пък ако ще и в Алиекспрес да е.
Напоследък ползвам широко хартиено тиксо - залепвам достатъчно голямо парче него върху плика за фризера, докато е още  празен. И си пиша спокойно върху него на масата или на плота, а чак след това слагам каквото ще е вътре. Има достатъчно място да си напиша не само дата ами и какво е, как е нарязано ако не личи на вид, грамаж и т.н. Нещо което пресипвам в буркан също получава малка такава лепенка със срока на годност, че не я мисля като се свърши и мия буркана, тя не оставя нищо по него. Когато ми се намираха по-често домашно консервирани неща из къщи, също ползвах бялото хартиено тиксо да надписвам, че не оставя лепило за миене след като се отлепи.
Другото от "канцеларските" неща де то не оставам без него са гумени ластици, че и с тях безброй неща завръзвам и затварям.

# 473
И аз държа хартиено тиксо и го използвам активно в кухнята. 😉 И не само- купя ба всякакви кутии и пликове за дрехи, особено извън сезонни, за да знам къде какво има. За затварянето на всякакви пликове и пакети (вкл. и за фризера) съм си купила 40-50-60 броя пластмасови щипки и ми е много удобно с тях. 😃
Откъде купувате канап (или както там се казва) за месо? Да е подходящ за контакт с хранителни продукти? В Италия съм виждала в супермаркетите, но тук не помня да съм виждала нещо подобно...🤔

# 474
Дебел памучен конец от кинкалерията няма ли да стане? Поне аз бих взела бял, че знам ли с какво ги боядисват, то сигурно и бих питала все пак дали става де.
Иначе май месарски канап или готварски канап се води това дебелото дето питаш за него, ама идея си нямам къде се продава.

# 475
  • София
Мда, лепенки на пакетите във фризера са удобни, по едно време слагах и аз такива че е лесно да се надпише и тогава да се залепи. За който прави и надписва много пакети може даже и от ученическите етикети за тетрадки дето и те са като стикер - не може да не продават големи количества изгодно все някъде, пък ако ще и в Алиекспрес да е.

Във всяка книжарница може да се купят, един лист който има около 30 етикета струва 20 стотинки. В Джъмбо съм купувала за 2 лева 10 листа мисля бяха. И аз надписвам понякога с тях.
Най-често използвам хартиено тиксо обаче, площта е голяма, лесно надписвам и дата и какво има в плика.
Ластици имам в изобилие, пазя си от всичко дето има ластик (примерно връзките магданоз, лук от пазарите винаги имат), имам всякакви размери. Обаче, дано да ви дам добра идея, а не да ме мислите за някое ку-ку, обаче понеже ненавиждам да ''пълня'' боклука за 1 ден, примерно яла съм чипс и знаете как като смачкате опаковката и я хвърлите, след няколко секунди тя си връща обема и ''пълни'' торбата с въздух общо взето, затова смачквам я на топка и връзвам с ластик.Flushed FlushedТака боклука ми не се пълни от две-три нещица в него и не е нужно да търча да го хвърлям на всеки 3 часа или да го тъпча с крак. Това правя и с пакети от замразени зеленчуци, биксвити и т.н. Картонените кутийки пък накъсвам на 2-3-4 парчета и така хвърлям. В началото МП ми се чудеше , ама вече и той го прави.

# 476
Това с празните пакети го правя с телбода и него, нали ми е винаги под ръка Grinning
И аз много мразя да хвърля един пакет, а да ми се пречка сякаш е пълно кошчето. Това че съм куку е всеизвестен факт, ама не съм глупава да нося голям чувал щото 2-3 такива неща го напълнили. Прегъвам там на 2-3 пъти да стане компактно и щраквам в края да не се разгъва. Картонените неща се разфасоват така че да се слегнат в кашона, в който ги събирам, като се понапълни се занася до съответния контейнер.
Не знаех че са толкова евтини ученическите етикети, личи си че нямам ученици вкъщи. Ще си купя тогава при първа възможност, много са удобни.

# 477
И аз се дразня от твърдите торбички връщащи обема си и ги вкарвам в ролките от тоалетна хартия, даже
не мачкам, а навивам на рулце и събирам по няколко в една ролка.
Не съм се сещала за надписи на хартиеното тиксо - добра идея. Иначе съм си накупила етикети различни
цветове за ориентир.

# 478
Аз сигурно съм по-голямо ку-ку, защото не обичам да хвърлям (когато е възможно) ластичета и "телбодчета", ако мога да го спестя. 😁 Още от тийн годините свикнах да завързвам всичко "на възелче", даже неща като пакетчета със захар сгъвам и връзвам така (вече почти няма такива пакетчета вкъщи, но имам в една кутия пакетчета с кафява захар, събирани от кафета навън, слагам ги на малката в какао с мляко; хартиени опаковки от шоколад също така "сгъвам")...😅 Често го правя и с опаковки от замразени зеленчуци и др. Навик, приятен навик, бих казала (определено, едно време не съм започнала това сгъване с еко мотивация). Ето така:

Или просто ги изпъвам или евентуално сгъвам на две (ако са от материал, който после няма пак да се разгъне). Големи картони и аз накъсвам, за да не заемат много място.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 23:21 от dolce miele

# 479
Аз преди намачквах така бутилките, но откакто събирам капачките отделно, не ми се получава, пак се разгъват.🙄

Общи условия

Активация на акаунт