Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 570
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Пак ще лепне, това е остаряла пластмаса и няма оправяне.
Би могла да го изолираш с PVS банд, разбира се ако мястото позволява. Струва 2 лв ролка по железариите.

# 451
  • Sofia
Имам такъв лепнещ сешоар,много е неприятно,пробвах различни”хитринки”,но не се оправя 🤨

# 452
Със спирт не става.

# 453
И аз имах лепнещ сешоар, изхвърлих го, защото не ми се занимаваше, иначе буквално трябва да се остърже лепкавия слой. На машата поне дръжката може да се обвие с лента от нещо, дори прост изолирбанд, има различни цветове.

# 454
На мен ми се случи  с дръжката на една четка за коса . Омотах дръжката с хартиено тиксо, но не след дълго дръжката съвсем се разпадна.

# 455
Гледах в ютюб клипче как чистят мръсна фурна с таблетка за съдомиялна (с ръкавици на ръцете, естествено; ако има фолио около таблетката, маха се) и купичка с вода. Потапяха таблетка в малко вода и после изтъркваха мръсното с нея. Дали няма да свърши работа и при загорялото мляко по печката? Ако е с подходящ тип повърхност де. Оставам с впечатлението, че повърхността е стъклокерамика...Показваха с "екологична" таблетка за съдомиялна, но сигурно всякаква би свършила работа.
За фугите може да се напоят фитилчета от памук в белина, Саво или друго подобно и да се залепят памучетата върху фугите за известно време.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 00:55 от dolce miele

# 456
За фугите може да се напоят фитилчета от памук в белина, Саво или друго подобно и да се залепят памучетата върху фугите за известно време.
Голяма игра ще падне. Савото за мухъл си има пръскало и е лесно да се напръскат фугите. Изчаква се поне 10 до 30 минути и се изплаква обилно. Лесно и бързо.

# 457
Аз имах петна по фуги, които не се махнаха само с пръскане със Саво. Но с "фитилчета" памук с белина за повече време- да. По плочки специално доста се свличат надолу препаратите. Че е играчка за много на брой фуги- така е.

# 458
Имам такъв лепнещ сешоар,много е неприятно,пробвах различни”хитринки”,но не се оправя 🤨
"Бинтована" с лейкопласт. Или с лентите на ЗМ. Грозно е, но... Поне спасява от отвратителното лепнене.

# 459
За да не изкипява млякото, моят съвет е закупуване на млековарка. На всички модели принципът е един и същ, съд с двойни стени, като се налива вода, между двете. Когато млякото е готово, започва да свири, от заврялата вода в съда.
В момента има различни промоции.

# 460
Добро утро! Вчера купих ново перде, но има дантела. Кажете ми Вие как ги перете ? На какви градуси и с центрофуга ли? Не искам да го съсипя.

# 461
Добро утро! Вчера купих ново перде, но има дантела. Кажете ми Вие как ги перете ? На какви градуси и с центрофуга ли? Не искам да го съсипя.
Аз пера всичките си пердета на програма за деликатни и 600 оборота центрофуга. Ако няма деликатна програма на която и да е но на ниски градуси 30 - 40 макс.
За банята: аз винаги си чистя банята с белина, по-точно аче спрей. Пръскам разнасям с гъба и бягам за 30 Мин от банята. После само изплаквам, но пада голямо проветряване след това. Ако нещо някъде е останало неразтворено повтарям. Друг вариант който ми хрумва е доместос, защото той е по гъст и е удобен да се нанесе на фугите. Пак да стой 30 Мин. С Доместос си оправих почернял силикон на мивката, но стоя много часове.

# 462
  • На брега на реката
За лепнещата дръжка, да споделя, че ММ  почисти на пресата ми за коса, с обезмаслител! Не стана супер бързо, но след това беше, като нова.
Може да пробвате и с препарат за сваляне на етикети/лепила!

# 463
  • София
За първи път в живота си имам завеса за баня, пере се на 40С.
Колко често да я пера? Някакви съвети?

# 464
За да не изкипява млякото, моят съвет е закупуване на млековарка. На всички модели принципът е един и същ, съд с двойни стени, като се налива вода, между двете. Когато млякото е готово, започва да свири, от заврялата вода в съда.
В момента има различни промоции.
Наскоро стана дума на работа, че ни почерпиха с домашно приготвена кремпита... оказва се че и кремът от яйца и мляко може да се свари в млековарката и е много по-лесно.
Дори и аз с моите въведения като активно ползване на телбод в кухнята и всякакви такива шантави неща, нямаше да се сетя. Не че и сега ще сваря такъв крем, ама пък се впечатлих много, признавам си.

Общи условия

Активация на акаунт