Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 537
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Също така, празните опаковки от хляб, зрънчо, замразени зеленчуци се сплескват и отиват на дъното на торбичката за боклук в коша. Така е много по-малко вероятно да се скъса торбичката за боклук или да протече нещо по пътя към контейнерите за боклук. 🙂 Не обичам и в коша ми да тече под торбичката за боклук, естествено. 😃

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 22:51 от dolce miele

# 481
  • София
Не съм сама в тази си лудост! Усмихнахте ме! Relaxed

# 482
Празни бутилки без капачки настъпвам с крак, от съседката видях.Обута с джапанки или чехли, боса е гадно.

# 483
  • На брега на реката
Мари, с грубата част на кухненска гъба и след това с парцалче. И двете напоени с обезмаслител!

# 484
  • В страната на мечтите

Тази топка трябваше да свети, чисто нова е, но Тц. Някой с идеи как да разлепя снадката, за да сменя батериите на лампичката вътре? После ще я залепя обратно със секундно лепило, това лесно, но не знам как да отворя, без да я нараня.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 08:40 от life_is_love

# 485
Коя топка?

# 486
Според мен съвсем без нараняване няма да стане. Аз бих опитала лекичко с макетен нож да подпъхна по цялата обиколка... Ако  не е здраво залепена може и да стане, но поне ръбчетата ще се наранят от ножа.

# 487
Откъде купувате канап (или както там се казва) за месо? Да е подходящ за контакт с хранителни продукти? В Италия съм виждала в супермаркетите, но тук не помня да съм виждала нещо подобно...🤔
От кинкалерия. Има едно дебело рибарско тире (памучно), което сигурно от 100 години се използва за целта вкъщи. Гранката е 100 грама и поне още две петилетки ще изкараме с него.

# 488
Може и да е смешен въпрос, но до колко градуса издържат тези въжета? 😄 В района имам и кинкалерия, и рибарски магазин, всъщност...😃

# 489
Какво означава"до колко градуса издържат". Ако ти се струва тънко, слагаш повече нишки, зависи колко тежко е парчето, което ще закачаш.
Виж какъв конец открих тук.

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 20:31 от 💙 Clo 💙

# 490
Не за здравината...Представям си, че трябва да издържа на някаква температура, да не започне да дими...😄

# 491
През цялото време си мислех, че търсиш конец, на който се закача месото, за да съхне, примерно рибица, ако ти трябва за печене, тогава този от линка.

# 492
Благодаря 🙂

# 493
Аз преди намачквах така бутилките, но откакто събирам капачките отделно, не ми се получава, пак се разгъват.🙄
Ъхъ, същата работа!
Сега ги "компресирам" на ръка (не с крак, че ме мързи да се навеждам) и бързо ги тикам в коша хоризонтално, така че разгъвайки се да притиснат другите отпадъци. Докато не събирах капачките бях като автомат за мачкане на бутилки Simple Smile
Скрит текст:
Хитринка за "всеки случай " - Ако искам да накарам ММ да скочи като ужилен... Приближавам с тиха стъпка и компресирам шише до ухото му Smiling Imp Heart
ПП - не правете това вкъщи без да сте подготвени за кръгова отбрана Wink
Не бих ползвала телбод при приготвянето на храна, защото ще се притеснявам от хартията да не попадне в яденето и да бъде погълнато.

# 494
Е, аз знам къде съм защипала с телбода, примерно в четирите края. И когато махам хартията после, гледам да се уверя че и 4те са там и съм ги махнала със сигурност. Навик ми е, понеже си правя такива гнезда от кайма и за обяд на работа, съответно там притоплям в микровълновата и не ме устройва да има метални неща, трябва да се проверява.

Общи условия

Активация на акаунт