Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 531
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
И аз проверявам за всичко възможно 😄, та и с телбода така. Също, да няма контакт с храната, която се пече.

# 496
Наложи се да преместим пералнята в кухнята и сега при цетрофуга цялата кухня се тресе....На 1000 оборота е, нивелирана добре. Гледам антивибрационни крачета, някой има ли и има ле ефект с тях?

# 497
Намам такива крачета, но според мен е по-добре цяла антивибрационна подложка. Крачетата не ми изглеждат надеждни, без да съм видяла на практика дали е или не е така.
https://bauhaus.bg/antivibracionna-gumena-podlozhka/p/14271
https://praktiker.bg/bg/Iztrivalki/ANTIVIBRATzIONNA-PODLOZhKA-MA … 60H1-SM-/p/466127

# 498
Ние бяхме сложили антивибрационна подложка. Нямаше вибрации, но пералнята започна да се разхожда. Simple Smile
Машината е нова, но пода ни е кофти. Караме без подложка.

# 499
Купих на дъщеря ми бикини и боксерки, по 2 броя в комплект бяха. Всичко много хубаво, докато не ги разопаковах внимателно- бяха зашити с картонена опаковка и зейнаха на 4 места по 2 миниатюрни дупки една до друга. Само едни бикини се оказаха здрави. Всички други са с по 2, 3 или 4 двойни дупчици. Точно толкова големи, колкото да се пуснат бримки при носене по-нататък. А бикините и боксерките иначе ми харесват и искам да си ги носи детето. Имате ли идеи как бих могла да ги поправя...без да изглежда супер странно? Мислех да избродирам нещо или да зашия (но какво🤔), не знам кое би било по-добре. И отзад са на същите места дупките...разстоянието между дупчиците е под 1 см на око, може би малко над 5 мм 🤔

Трудно беше да снимам с 1 ръка и с другата да държа, при разтягане са по-видими дупчиците...

# 500
С игла леко раздвижи нишките при дупчиците нагоре и надолу. Ще се заличат тези дупчици, то не е скъсано, че да шиеш

# 501
Напротив. Точно скъсани са повечето нишки...Може би на снимките не си личи...Което ставаше с "раздвижване", направих го вече. Уви, много малка част от дупчиците бяха "фалшиви". 😕
Събирам идеи, за да не изглеждат много странни бикините и боксерките след поправката... 😃

# 502
Има едни тънки сатенени ленти..
То даже много често бикините си имат по една панделка по средата такава..
Та дъщеря ти ще си има 2..😊
От снимката се вижда, че са симетрични..
Разстоянието между двете прокъсвания имам предвид..🙂

# 503
С какво да изпера силно замърсено яке? Прах го няколко пъти вече с обикновен препарат, пробвах със сапун за петна.

# 504
Има едни тънки сатенени ленти..
То даже много често бикините си имат по една панделка по средата такава..
Та дъщеря ти ще си има 2..😊
От снимката се вижда, че са симетрични..
Разстоянието между двете прокъсвания имам предвид..🙂
Те бикините са си направо с панделка в средата 😁 По-лошото е, че има дупки и отзад, на същите две места по 1 или 2 дупки...🤪 А и не искам да и' се очертават много под дрехите...

# 505
С какво да изпера силно замърсено яке? Прах го няколко пъти вече с обикновен препарат, пробвах със сапун за петна.
Захабени дрехи преди пералня ги третирам , че след това се "запечатва"замърсеното.
Пробвай все пак - яко напръсквам с обезмаслител или гел "тест" , ако искаш може да не търкаш  , а да го втриеш с четка за дрехи. Постоява няколко часа и направо в пералня на по- дълга програма с предпране. За зимно  яке в пералнята слагам 3-4 топки за тенис, за да не стават  "буци".

# 506
Напротив. Точно скъсани са повечето нишки...Може би на снимките не си личи...Което ставаше с "раздвижване", направих го вече. Уви, много малка част от дупчиците бяха "фалшиви". 😕
Събирам идеи, за да не изглеждат много странни бикините и боксерките след поправката... 😃
С игла и конец, много фино пришиване. За по-лесно опъни мястото на дупката върху чаша, докато пришиваш. Като приключиш и отпуснеш почти няма да личи.
Друг начин, по който спирах тръгване на бримки на чорапогащник е да мацна на дупката прозрачен лак за нокти.

# 507
Мерси. Чудех се между зашиване/бродиране на малко кръгче или сърчице или да зашия отгоре нещо мъничко. Все ще си личи, че материите не са плътни, но поне да стане естетично. 🙂
С безцветен лак май няма да стане, защото като си представя малката как ще ги опъва, дърпа и т. н. ☺ Тя третира така и чорапите😁

# 508
Долче, не зашивай. Казвам от опит. В кинкалериите продават лепило. Ще стане по- добре.

# 509
  • Mediterraneo
Подкрепям! Зашиването, колкото и фино да е, на това трико провокира още и още миниатюрни дупчици и накрая не става нищо. Аз не бих си играла. Мацни малко прозрачен лак, може да се спасят за известно време.
Веднъж си купих комплект от 7 чифта бикини от H&M, ама бяха с пищялка. Махнаха я, платих, излязох. И нещо ми прещрака, погледнах ги, те с дупки от пищялката. Върнах им ги, остана и да се главоболя с шиене на гащи!

Общи условия

Активация на акаунт